Hokejists Ozoliņš pēc sporta karjeras beigām iestāsies Repšes biedrībā • IR.lv

Hokejists Ozoliņš pēc sporta karjeras beigām iestāsies Repšes biedrībā

31
Sandis Ozoliņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Plānots, ka viņš kļūs par “Latvijas nākotnes foruma” ģenerālsekretāru

Hokejists Sandis Ozoliņš pieņēmis lēmumu noslēgt savu karjeru sportā un iestāties politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā “Latvijas nākotnes forums”, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā “1:1” paziņoja hokejists. Plānots, ka Ozoliņš kļūs par biedrības ģenerālsekretāru.

Žurnāls „Ir” jau rakstīja intervijā ar Ozoliņu, ka hokejists savu nākotni pēc profesionālā sporta pabeigšanas saista ar darbošanos Latvijā, neizslēdzot no šīs nākotnes arī politiku. Uz žurnāla jautājumu, vai viņš varētu startēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, Ozoliņš atbildēja nekonkrēti, bet nenoliedza to.

Tagad raidījumam „1:1″ viņš teic, ka vēlas sākt ar darbošanos kādā organizācijā, darot praktiskus darbus. Viņš apgalvo, ka negrib kļūt par kādas partijas izkārtni vai lokomotīvi uz vēlēšanām.

“Vēlos pateikt paldies saviem vecākiem, ģimenei, treneriem, komandas biedriem un citiem, kas mani atbalstīja hokejista gaitās. Tāpēc ar šo pateicību vēlos paziņot, ka beidzu profesionālās hokejista gaitas. Sportā esmu bijis ilgus gadus un šo darbu esmu veicis ar milzīgu mīlestību un atdevi. Ir pienācis laiks,” sacīja Ozoliņš.

Taču stāstot par saviem nākotnes plāniem Ozoliņš sacīja, ka esot nopietni apdomājis, ko darīt tālāk un pirms kāda laika pieņēmis lēmumu iesaistīties Repšes dibinātajā biedrībā “Latvijas nākotnes forums”. “Esmu gatavs strādāt Latvijā un ar savu turpmāko darbu darīt lietas, kas nestu labumu sabiedrībai kopumā,” piebilda Ozoliņš.

“Tas nav noslēpums, ka savulaik esmu ticies ar vairāku politisko spēku līderiem, bet tagad esmu izdarījis savu izvēli, kas ir kritusi par labu minētajai biedrībai. Noteikti mani apmētās ar dubļiem, bet es nevēlos atrasties malā, bet būt aktīvs un līdzdarboties, it sevišķi, ja manas idejas un domas var nest kādu labumu. Mani kā uzņēmēju šāds modelis ieinteresēja un es piekritu,” sacīja Ozoliņš.

Uz jautājumu, vai šāds solis nozīmē, ka Ozoliņš varētu nākotnē startēt aktīvajā politikā, hokejists atbildēja, ka par to neesot domājis, taču tagad viņš ir nolēmis darboties šajā biedrībā, kurā pulcējušies spēcīgi cilvēki ar interesantām idejām, tādējādi daudz aktīvāk domājot un piedāvājot priekšlikumus, kas nāktu par labu Latvijas attīstībai.

Ozoliņš plāno arī kandidēt Saeimas vēlēšanās. „Mans pašmērķis nav, lai manā biogrāfijā ieraksta vienā rindiņā – esmu bijis Saeimas deputāts. Es varēju izvēlēties vieglāko variantu – pievienoties partijai, kurā es varētu šo amatu iegūt. Es izvēlējos to variantu, kas mani uzrunāja, kur ir mana pārliecība, redzējums, ideoloģija,” stāstīja hokejists.

Ozoliņš atklāja, ka ticies ar partijas “Latvijas attīstībai” līderiem Einaru Repši un Edgaru Jaunupu. „Mans mērķis nav būt par lokomotīvi, fotogrāfiju vai plakātu kādam politiskajam spēkam priekšvēlēšanu laikā,” norādīja hokejists.

Galvenais uzdevums, pēc topošā politiķa vārdiem, ir labvēlīgas uzņēmējdarbības vides radīšana.

2012.gada martā Repše ar domubiedriem nodibināja biedrību “Latvijas attīstībai” ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Pēc tam, kad tika nodibināta partija “Latvijas attīstībai”, biedrība tika pārdēvēta par “Latvijas nākotnes forumu”, ziņo LETA.

Partija “Latvijas attīstībai” nolēmusi piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, kas notiks šogad 4.oktobrī, iepriekš norādīja Repše.

Ozoliņš iepriekš paudis atbalstu vairākiem politiskajiem spēkiem. 2001.gadā hokejists bez atlīdzības reklamējis apvienību “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK pirms pašvaldību vēlēšanām, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Savukārt 2010.gadā pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad bija aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija, uz reklāmas stendiem hokejists Sandis Ozoliņš aģitēja “Par labu hokeju”, turot rokās savu sporta kreklu ar astoto numuru, kas bija arī apvienības “Par labu Latviju” saraksta numurs attiecīgajās Saeimas vēlēšanās. To viņam atgādināja arī raidījumā “1:1”. Ozoliņš tagad apgalvo, ka nav reklamējis partiju, bet gan hokeju.

Ozoliņš ir līdzīpašnieks trīs uzņēmumos, liecina “Firmas.lv” informācija. Viņam pieder 90% daļu Ķīšezera krastā esošā “Ozo golfa kluba” apsaimniekotājā SIA “Golfs&karti”, kas pagājušo gadu noslēdza ar 495 367 eiro apgrozījumu un 29 792 eiro peļņu. Apgrozījums, salīdzinot ar 2012.gadu, pieauga par 5%, peļņa – par 6%. Tāpat Ozoļiņa īpašumā ir 100% SIA “Sporta projekti” un 33,3% SIA “Golfa parks”. Abi šie uzņēmumi līdz pagājušā gada beigām aktīvu darbību nebija sākuši.

Uzņēmumam “Golfs&karti” pieder 49,92% SIA “Rīgas golfa skola” daļu. Golfa skolā tikpat – 49,92% – daļu pieder baņķierim Valērijam Belokoņam, kurš ir arī viens no biedrības “Latvijas nākotnes forums” dibinātājiem.

Ozoliņš iepriekš iesaistījies vairākās ar hokeja attīstības veicināšanu saistītās biedrībās. Patlaban viņš aizvien ir hokeja kluba “Vilki OP” amatpersona.

Pērn žurnāls “Kapitāls” hokejistu minējis “Latvijas miljonāru Top 100” sarakstā.

Pagājušā mēneša pēdējā dienā Ozoliņam, kurš ir vienīgais Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu ieguvušais latvietis, beidzās līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas “Dinamo”. Aizvadītajā sezonā KHL regulārajā čempionātā 48 mačos viņš guva piecus vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +4. Savukārt Gagarina kausā latvietis septiņās spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -5.

Ozoliņš Stenlija kausu 1996.gadā ieguva, spēlējot Kolorādo “Avalanche” vienības sastāvā. Tāpat latvietis septiņas reizes piedalījies līgas “Visu zvaigžņu spēlē”. Kopumā viņš 15 sezonu laikā aizvadījis 1012 NHL spēles, kurās guvis 190 vārtus un izdarījis 464 rezultatīvas piespēles.

Ozoliņš karjeru Latvijas izlasē sākotnēji beidza pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm, tomēr pērn negaidīti atgriezās valstsvienībā un šogad tai palīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu Soču olimpiskajās spēlēs.

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas “Dinamo” sastāvā, bet nākamā gada NHL draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē klubs “Sharks”. Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, kur spēlēja līdz 2008.gadam, bez “Sharks” un “Avalanche” komandām spēlējot arī Karolīnas “Hurricanes”, Floridas “Panthers”, Anaheimas “Mighty Ducks” un Ņujorkas “Rangers” vienībās.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas “Dinamo” komandai. Viņš tajā pavadīja trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču “Atlant”, bet pērn atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš piedalījies 2001. un 2002.gada pasaules čempionātos, kā arī 2002., 2006. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņš 2011.gada pasaules čempionātā izmēģināja Latvijas izlases ģenerālmenedžera lomu.

Par panākumiem februārī notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs Ozoliņš tika apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu