Otrdien atklās Latvijas Restauratoru biedrības izstādi "Atdzimšana" • IR.lv

Otrdien atklās Latvijas Restauratoru biedrības izstādi “Atdzimšana”

23
Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pagaidu telpas Brīvības bulvārī

Izstāde apskatāma Nacionālā vēstures muzeja pagaidu telpās Brīvības bulvārī 32

Šovakar, 27.maijā plkst.19 Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pagaidu telpās Brīvības bulvārī 32 tiks atklāta Latvijas Restauratoru biedrības (LRB) veidota izstāde “Atdzimšana”, raksta aģentūra LETA.

Izstādē piedalīsies dažādu restaurācijas nozaru speciālisti, tomēr izstādes akcents – arheoloģijas un vēsturisko sadzīves lietu restaurācija. Apmeklētāji varēs aplūkot vairāk nekā 70 darbus, kas restaurēti ļoti dažādās tehnikās un laikos. Ir darbi, kas tikuši restaurēti desmit gadus, citi savukārt – dažus mēnešus. 

Izstādes kuratore Ināra Heinrihsone pastāstīja, ka restauratoru darbu izstāde “Atdzimšana” ir īpaši vērtīga, jo tā parāda, cik ilgstošs, skrupulozs un nozīmīgs ir restauratora darbs, un to, cik daudz spēj paveikt restaurators. Daudzi priekšmeti, kas tiks izstādīti, bija sabojāti un nolemti nebūtībai, taču Latvijas restauratori tiem piešķīra vēl vienu dzīvību. Izstāde ir ilggadējs pasākums, kas pirmo reizi notiek Brīvības bulvārī 32. 

Izstāde “Atdzimšana” tiek atklāta 10.Baltijas valstu restauratoru triennāles “Līdzsvaru meklējot: saglabāšana, izmantošana, restaurācija” laikā. Triennālē tiks diskutēts gan par atsevišķiem mākslas, reliģijas, vēstures un arhitektūras pieminekļiem, gan par kompleksiem objektiem un krājumiem. 

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama no rītdienas līdz 29.jūnijam.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu