Sestdien Valkā notiks Cimzes 200 gadu jubilejas lielkoncerts "Cimzes kods" • IR.lv

Sestdien Valkā notiks Cimzes 200 gadu jubilejas lielkoncerts “Cimzes kods”

26
NULL

Četrus pirmatskaņojumus speciāli radījuši Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Selga Mence un igaunis Renē Espers

Svinot latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes 200 gadu jubileju, 31.maijā Valkas brīvdabas estrādē notiks latviešu un igauņu koru dziesmu lielkoncerts “Cimzes kods”, raksta aģentūra LETA.

Četrus pirmatskaņojumus speciāli lielkoncertam radījuši latviešu komponisti Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Selga Mence un igauņu komponists Renē Espers. Vārdu autors latviešu komponistu radītajam dziesmu ciklam “Cimzes stunda” ir dzejnieks Jānis Peters. Apdares saksofoniem veidojusi Inga Meijere. 

Lielkoncertā piedalīsies bērnu, zēnu un jauktie kori no Igaunijas un Latvijas, kopskaitā ap 2000 dalībnieku, Igaunijas Valsts akadēmiskais vīru koris un Bruņoto spēku orķestris, abu valstu Nacionālās operas solisti – Renē Soms un Ilona Bagele, Dziesmu svētku Lielās mūzikas balvas ieguvējs – koris “Sola”, dūdu un bungu grupa “Auļi” un saksofonu kvartets “n[ex]t move”. Pasākumā tiek solītas arī gaismas un ūdens projekcijas. 

“Cimzes kods” ir laikmeta sajūta, kas mainās līdz ar nākamajām paaudzēm, saglabājot koda būtību, lai jaunās paaudzes to nestu arī turpmāk kā vērtību, tradīciju un vienojošu pašsajūtu. Kods ir piekļuves atslēga informācijas, piedzīvojumu rituālu un zināšanu bagātības krātuvei, spēja pieskarties kora dziedāšanas tradīciju vērtībām.

Sīkāka informācija par 31.maija pasākumiem atrodama Valkas novada mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu