Pirmdien Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies "Kamēr..." un orķestris "DD" • IR.lv

Pirmdien Rīgas Sv. Pētera baznīcā uzstāsies “Kamēr…” un orķestris “DD”

30
Diriģents Jānis Liepiņš. Foto Santa Savisko-Jēkabsone

Atskaņos amerikāņa Ola Gjeilo un indonēzieša Džona Augusta Pamintuana darbus

Pirmdien, 26. maijā, plkst. 20 jauniešu koris „Kamēr…” sadarbībā ar simfonisko „DD” orķestri un diriģentu Jāni Liepiņu vienā no skaistākajiem Rīgas dievnamiem – Rīgas Svētā Pētera baznīcā piedāvā garīgās mūzikas koncertu, kurā kopīgi pirmatskaņos amerikāņu komponista Ola Gjeilo un indonēziešu komponista Džona Augusta Pamintuana darbus. 

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un kora „Kamēr…” galvenais diriģents Jānis Liepiņš jau paguvis sevi pierādīt kā oriģinālu, jutīgu un inovatīvu mūziķi. Simfoniskais „DD” orķestris /„Draugi un Domubiedri”/ ir viņa radīts, pulcējot vienkopus topošos profesionāļus. Ņemot vērā jaunā orķestra lieliskos panākumus un kora dziedātāju iespējas Liepiņam radās doma veidot kopīgu projektu. Šīs idejas rezultāts ir veiksmīga sadarbība ar diviem izciliem ārvalstu komponistiem – Ola Gjeilo un Džons Augusts Pamintuans, kuri savus skaņdarbus ir radījuši īpaši jauktajam korim un simfoniskajam stīgu orķestrim. 

Skaņdarbi ir vērienīgi, gaiši un emocionālipiesātināti. Olu Gjeilo dzimis Norvēģijā, pašlaik dzīvo Ņujorkā, kur studējis Džuljarda mūzikas augstskolā. Viņu uzskata par vienu no talantīgākajiem jaunā gadsimta komponistiem. Koncertā skanēs jaunā skaņraža mesa „Sunrise”. 

Džons Augusts Pamintuans ir slavens filipīniešu mūziķis – diriģents, pianists un komponists, kura darbi tiek atskaņoti visos kontinentos. Komponists ir ieguvis Amerikas mūziķu federācijas starptautisko atzinību. Koncertā Sv.Pētera baznīcā pirmatskaņojumu piedzīvos viņa svīta „Rosarium”. Lielās formas skaņdarbs veidots trīs daļās, kuras sevī ietver lūgšanas no Svētā Rožukroņa.

Vairāk informācijas kora mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu