Raidījums: Grigule krāpjas ar dzīvesvietas deklarāciju • IR.lv

Raidījums: Grigule krāpjas ar dzīvesvietas deklarāciju

22
Iveta Grigule. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tā viņa var saņemt 520 eiro transporta kompensāciju

Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS), iespējams, krāpjas ar dzīvesvietas deklarāciju, lai varētu saņemt 520 eiro transporta kompensāciju. Lai gan deputātes deklarētā dzīvesvieta ir Ogres novads, viņa pati un lauku māju iemītnieki atzina, ka politiķe pastāvīgi dzīvo Mārupē, svētdien ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Grigule pēdējo reizi parlamenta sēdē piedalījās 10.aprīlī, bet 6.maijā iesniegusi slimības lapu, un aprīlī algā saņēmusi 1615 eiro, savukārt 522 eiro viņa saņēmusi transporta izdevumu kompensācijā, kas deputātam pienākas, ja viņš dzīvo ārpus Rīgas.

Kā savā amatpersonas deklarācijā norādījusi Grigule, viņai ir četri namīpašumi Mārupē, Krapē, Skrīveros, kā arī Siguldā, taču par savu oficiālo dzīvesvietu deputāte ir norādījusi Krapes pagasta Spārniņus. Līdz 2012.gada pavasarim Grigule gan bija deklarējusies Mārupē un kompensācijās par transporta izdevumiem saņēma aptuveni 70 latus, vēsta raidījums, norādot, ka Saeimā neviens nekontrolējot vai deputāts dzīvo savā deklarētajā dzīvesvietā.

Grigule neko neētisku nesaskatot saistībā ar piešķirto transporta kompensāciju, turklāt radījumam norādījusi, ka saņemot par maz naudas, lai varētu veidot savu reklāmas kampaņu EP vēlēšanām.

Deputāte ir arī vienīgā ZZS pārstāve Saeimas Ārlietu komisijā, kas liek Grigulei ne tikai piedalīties komisijas sēdēs, bet arī būt klāt neformālās sarunās ar ārvalstu kolēģiem. Slimošanas dēļ deputāte to nav spējusi izdarīt, bet komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība) netic deputātes aizbildinājumiem par slimošanu. Viņš uzskata, ka deputāte bijusi aizņemta ar savu kampaņu.

Jautāts, ar ko varētu skaidrot deputātes klātneesamību komisijas sēdēs, Kalniņš norādīja, ka to varētu saistīt ar Grigules aktīvo kandidēšanu EP vēlēšanām. “Tikai jābrīnās, vai viņai būs līdzīga attieksme arī pret komisijas sēdēm Briselē,” sacīja Kalniņš.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu