Lipmans tomēr neatkāpjas no LHF prezidenta amata (papildināta) • IR.lv

Lipmans tomēr neatkāpjas no LHF prezidenta amata (papildināta)

26
Kirovs Lipmans. Foto: Ieva Lūka, LETA

2018.gada pasaules hokeja čempionāts notiks Dānijā. Lipmana paziņojums par atkāpšanos esot pārpratums

Pēc tam, kad Latvija neieguva 2018.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības, no amata atkāpies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, piektdien savā mājaslapā vēstīja Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF). Taču LHF noliedz šo ziņu un skaidro – Lipmans esot pārprasts.

Saskaņā ar IIHF vēstīto, Lipmans par atkāpšanos pavēstījis, apsveicot Dāniju ar pārliecinošo uzvaru balsojumā. Savukārt LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs pavēstīja aģentūrai LETA, ka šī informācija ir kļūdaina: “Viņš ir pārprasts, jo neko tādu neesot domājis un teicis”.

Pats Lipmans skaidro – iespējams, kāds kļūdījies tulkojumā, jo viņš Minskā notiekošajā IIHF sanāksmē runājis krieviski. Turklāt uzrunas laikā Lipmans bijis sašutis par mazo atbalstu, ko Latvija saņēma balsojumā – tikai 12 balsis. “Man daudzi apsolīja, biju ar daudziem runājis, bet izrādās, ka visi meloja. Tāpēc arī biju sašutis,” atzina Lipmans.

 

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņem kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994.gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998.gadam).

 

Latvijas Hokeja federācijas galvenā izpildinstitūcija ir ģenerālais kongress, kas ievēl valdi un valdes priekšsēdētāju (prezidentu).

Balsojumā par 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanu Dānijas kandidatūra saņēma 95 balsis. Dānija ir visaugstāk IIHF pasaules rangā esošā valsts, kas līdz šim nekad nav rīkojusi pasaules čempionātu. Šīs valsts izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē kopš 2003.gada.

Latvija pretendēja uz 2016.gada pasaules čempionāta rīkošanu, bet toreiz atsauca savu kandidatūru par labu Zviedrijai. Pēc tam 2017.gadā uz sacensību rīkošanu Latvija pretendēja kopā ar Dāniju, bet tika piedzīvota neveiksme pret Vācijas un Francijas kopējo kandidatūru.

Kā Rīgas priekšrocības ikreiz tiek minēta veiksmīgā pieredze čempionāta rīkošanā 2006.gadā un dedzīgs hokeja fanu pulks. Lipmans iepriekš par iespējām Latvijai iegūt tiesības uz čempionāta rīkošanu bija izteicies pesimistiski.

Šā gada pasaules čempionāts notiek Minskā, nākamgad komandas spēkosies Čehijas pilsētās Ostravā un Prāgā, 2016.gadā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, bet vēl gadu vēlāk – Ķelnē un Parīzē.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu