Kalnciema kvartālā šovakar uzstāsies "The Coco'nuts", Arta Gāgas kvartets un Kristīne Prauliņa • IR.lv

Kalnciema kvartālā šovakar uzstāsies “The Coco’nuts”, Arta Gāgas kvartets un Kristīne Prauliņa

28
Grupas "The Coco'nuts" publicitātes foto

Brīvdabas koncerts sāksies septiņos vakarā

Šovakar no plkst.19 Kalnciema kvartālā notiks brīvdabas koncerts, kurā uzstāsies “The Coco’nuts”, Arta Gāgas kvartets un Kristīne Prauliņa, raksta aģentūra LETA.

Vakara pirmajā daļā notiks “The Coco’nuts” EP albuma “Appetizer” prezentācija, savukārt Arta Gāgas džeza kvartets ar tā īpašo viešņu Kristīni Prauliņu uz skatuves kāps plkst.21.30. Muzikālajā apvienībā “The Coco’nuts” muzicē vokālistes Marija Broča un Monta Kurme, saksofoniste Dita Frīdenberga, taustiņinstrumentāliste Inese Bērziņa, ģitārists Pēteris Narubins, basģitārists Toms Valmiers, kā arī bundzinieks Artūrs Strautmanis. Jāzeps Podnieks grupas skanējumu papildina ar flautu un mutes ermoņikām. Apvienība šobrīd kopā spēlē nedaudz vairāk par gadu, aktīvi uzstājoties Rīgā, kā arī citur Latvijā. Grupa uzstājusies Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā, “Baltajā naktī” un pagājušā gada “Positivus” festivālā. Apvienības mūzikas stils ir fanka, blūza un rokenrola kombinācija ar nelielām iezīmēm no svinga un džeza. Šī gada ziemā grupa ierakstījusi pirmo EP albumu “Appetizer”. Koncertu atklās un noskaņu radīs grupas draugs pianists Matīss Repsis. 

”Upe nesa ozoliņu”, “Stāvēju dziedāju”, ”Āvu, āvu baltas kājas” un citas latviešu tautas dziesmu apdares ir kā turpinājums 2008.gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Gāgas CD ”Tumša nakte, zaļa zāle”, kuru augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot šo ierakstu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. “Tautasdziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džeza mūzikā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu,” par savu mūziku paudis Gāga. Saksofonists ir trīs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu ieguvējs. Ar viņu kopā uz skatuves kāps basists Edvīns Ozols, bundzinieks Rūdolfs Dankfelds un taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš. Grupai pievienosies dziedātāja Prauliņa, kura pēdējā gada laikā ir uzvarējusi “Ghetto games” muzikālajās sacensībās, “Riga jazz stage 2014” un šobrīd aktīvi sadarbojas ar maestro Raimondu Paulu. Speciāli šim koncertam tiekot gatavoti pirmatskaņojumi – jaunas latviešu tautasdziesmu apdares kopā ar Prauliņu. 

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Ieeja tajā būs bez maksas. Vairāk informācijas Kalnciema kvartāla mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu