VUGD sniedzis KM pozitīvu atzinumu par LNB jauno ēku • IR.lv

VUGD sniedzis KM pozitīvu atzinumu par LNB jauno ēku

35
Latvijas Nacionālās bibliotēkas fasāde. Foto: Zilgma Kukle, LETA

Būvniecībā iesaistītās puses ir izpildījušas visus nepieciešamos drošības pasākumus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Kultūras ministrijai (KM) sniedzis pozitīvu atzinumu par jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas nodošanu ekspluatācijā, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Ugunsdrošības uzraudzības organizēšanas nodaļas priekšnieks Laimonis Drozdovs.

Kā norādīja Drozdovs, būvniecībā iesaistītās puses ir izpildījušas visus nepieciešamos drošības pasākumus, kā arī ar dienestā iesniegto dokumentāciju viss ir bijis kārtībā. Līdz ar to KM atliek iesniegt nepieciešamos dokumentus Rīgas būvvaldē, kura pieņems gala lēmumu par ēkas nodošanu ekspluatācijā.

Pagājušajā nedēļā VUGD devās pārbaudē uz LNB ēku un atzina, ka būvniecībā iesaistītās puses gandrīz pilnībā izpildījušas visus VUGD rosinātos alternatīvos risinājumus.

Marta vidū Kultūras ministrija (KM) solīja, ka jauno bibliotēkas ēku varēs nodot ekspluatācijā paredzētajā laikā – marta beigās vai aprīļa sākumā. Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde iepriekš aģentūrai LETA apgalvoja, ka plāna izpildē nobīžu neesot. Viņa stāstīja, ka marta beigās paredzēta VUGD pārbaude jaunajā LNB ēkā. Ja nekādi pārkāpumi netiks atrasti, tad pēc VUGD atzinuma saņemšanas varēs vērsties Rīgas būvvaldē. Pēc atzinuma saņemšanas Rīgas būvvalde dos gala atzinumu.

Rezultātā gan aprīļa sākumā VUGD no LNB ēkas būvniecībā iesaistītajām pusēm tikai saņēma dokumentus un skaidrojumus par neatbilstību novēršanu vai kompensējamo pasākumu ieviešanu.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu