Raidījums: Urbanovičam pielaides valsts noslēpumam nav dēļ sadarbības ar Krievijas polittehnologiem • IR.lv

Raidījums: Urbanovičam pielaides valsts noslēpumam nav dēļ sadarbības ar Krievijas polittehnologiem

58
Jānis Urbanovičs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Krievijas politehnologi uzturējušies Urbanoviča vadītās organizācijas „Baltijas forums” birojā

Pirms 11.Saeimas vēlēšanām apvienība “Saskaņas centrs” (SC) izmantojusi Krievijas polittehnologu pakalpojumus, kas varēja izmaksāt vairākus tūkstošus latu. Šo sadarbību koordinējis partijas līderis Jānis Urbanovičs, kuram pēc notikušā vairs nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Kā norāda raidījums, SC līderis iepriekš norobežojās no Maskavas konsultantiem, taču tagad izrādās, ka tiem devis uzdevumus.

“Nekā personīga” atgādina, ka partijām ir aizliegts pieņemt ziedojumus no ārvalstīm un par to draud pat cietumsods. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs trīs gadus ir veicis pārbaudi un nolēmis tomēr neierosināt kriminālprocesu, jo partiju finansēšanas pārkāpumi tikuši kriminalizēti tikai pēc Saeimas vēlēšanām.

Lai palīdzētu SC, Latvijā ieradušies seši cilvēki no Krievijas, kas pārstāvēja Maskavas sabiedrisko attiecību un politisko konsultāciju firmu “Nikkolo M”. Tā savus pakalpojumus iepriekš sniegusi Krievijas prezidentu Borisa Jeļcina un Vladimira Putina administrācijām.

Galvenais kompānijas koordinators Latvijā bijis “Nikkolo M” ģenerāldirektors Georgijs Gambašidze. Uzņēmuma uzdevums bijis SC iegūt vismaz 30 mandātus Saeimā. Kampaņas mērķi bijuši Rīga un Latgale.

Krievijas politehnologi uzturējušies Urbanoviča vadītās organizācijas „Baltijas forums” birojā līdzās Saeimai. Tomēr tikšanās ar SC līderi organizēta ar starpnieku palīdzību.

Pakalpojumus apmaksājis kādas personas no Maskavas. Krievijas konsultantu uzturēšanās Latvijā izmaksājusi vismaz 15 000 latu.

Urbanovičs KNAB skaidrojis, ka nav Krievijas speciālistus meklējis. Tie “uzplijušies paši un partija viņus padzinusi un nekādus pakalpojumu nav pieņēmusi”. “Nekā personīga” Urbanovičs min, ka līgumu ar “Nikkolo M” parakstīja, taču lauza.

Šiem vārdiem nav noticējis KNAB izmeklētājs. Pārbaudes lietā nav pierādījumu, ka “Nikkolo M” darbinieki būtu pametuši darbu pusratā un no Latvijas aizbraukuši. Gluži otrādi – Maskavas viesi turpināja palīdzēt SC un vēl vēlēšanu dienā viņi apsprieda vēlēšanu iznākumu.

Politiskajām partijām ir aizliegts saņemt naudu vai pakalpojumus no ārvalstīm. Šādos gadījumos nauda jāatmaksā atpakaļ. 2011.gada rudenī Saeima, tostarp SC deputāti nobalsoja, ka turpmāk par to draudēs arī kriminālatbildība. Grozījumi stājās spēkā oktobrī – divas nedēļas pēc tam, kad ar “Nikkolo M” palīdzību Saeimas vēlēšanās uzvarēja Saskaņas centrs, norāda raidījums.

“Nikkolo M” cilvēkus KNAB uz pārrunām neaicināja. Viņi aizbrauca no Latvijas un pēc kādas brīvdomīgas grāmatas publicēšanas esot krituši Putina nežēlastībā.

 

Komentāri (58)

putekliic 11.05.2014. 22.05

Bet kā Urbanovičs bēga no žurnālistes, kura viņu par šo izjautāja! Suns zina, ko ēdis! Tas parāda, ka viņš apzinās, ka ar savām darbībām viņš grauj Latvijas valstiskumu, bet nevis tā ir viņa svētā, cilvēciskā pārliecība par savu taisnību un rīcības godīgumu. Tas ir tik pretīgi.

+18
-1
Atbildēt

0

buchamona 11.05.2014. 22.27

Nu un tad, ka Urbanovičam nav iedota pielaide? Valērijam Agešinam, kurš darbojas Nacionālās drošības komisijā šāda pielaide ir. :) SC deputāti Saeimā būtu jāizolē ne jebkuras komisijas uc Saeimas amatiem. Pietiek jau ar to, ka viņi sēž Saeimas sēžu zālē, šitā ņemšanās ar pielaidēm – vienas partijas biedram pielaidi dot, bet citam tās pašas partijas biedram šo pašu pielaidi nedot :) komiķi

+17
-1
Atbildēt

4

    esmeralda_se > buchamona 11.05.2014. 23.17

    RA, visu cieņu Jums, bet NEVAR tā vienkārši kādam, ko ievēlējusi nosacīta LR tauta liegt to un šito, tādēļ, ka nepatīk viņa uzskati kādā jautājumā.

    Nākamajai saeimai varbūt ļoti nepatiks NA, tad ko, viņiem arī pielaides nedosim, jo – nepatīk?

    Mūsu problēma ir tas, ka mūsu DP, SAB un hvz vēl nespēj(?) vai negrib(?) atrast pierādījumus šo personu noziedzīgajām darbībām pret Latvijas valsti.

    Demokrātiskā valstī soda/nepielaiž par to, ko tu esi/neesi IZDARĪJIS, nevis par to ko tu DOMĀ.

    Feel the difference.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > buchamona 12.05.2014. 00.32

    >>>Kā tad! Okupācijas noliegšana un līgums ar Putina partiju jau tāds nieks vien ir:)>>>

    Nav nieks. Bet tad lūdzu, tiesas lēmumu un varam SC aizliegt. TAD arī atņemsies pašas par sevi visas pielaides, atlaides un viss pārējais. Atrast iemeslu, noformulēt pārkāpumu – karogu rokās drošības dienestiem… prokuratūras, tiesas utt.

    Pāris simtus km uz austrumiem ir tā, kā putins nolemj, attiecīgu likumu uzraksta pēc tam:)

    Es tādā valstī dzīvot negribu.

    Izdarot kaut ko tāpēc, ka ļoti gribās, lai gan it kā nevar, parasti nākas nožēlot. Droši vien var kaut kādā veidā “uz ašo”, uzspļujot tiesiskumam panākt faktisku SC aizliegšanu, tikai realitātē paši iešausim sev kājā… Šie acumirklī būs cietēji, “miermīlīgie iedzīvotaji”, apspiestie utt, utjpr. Un supertolerantā ES, EDSO, HRW un citi pieņems mērus nabadziņu aizstāvībai. Šobrīd cīņa ir par cilvēku prātiem, lēmumi svilinātāja Saakašvili stilā dod handikapu pretiniekam, kam tas nav skaidrs.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 12.05.2014. 04.42

    Raicha. NEVAR tā vienkārši kādam, ko ievēlējusi nosacīta LR tauta liegt to un šito, tādēļ, ka nepatīk viņa uzskati kādā jautājumā…+++ es jau nesaku, ka ir jāaizliedz:). Ar Saeimas vairākumu vnk ir jāapstiprina komisiju sastāvs, prezidijs utt bez SC deputātiem, jo pats par sevi jau tas ir traģikomisks un Kremļa uzspiests kuriozs – LR Saeimā ” strādā” vesela deputātu frakcija, kura neatzīst valsti, kuras labā tā strādā :) Pie tam, tieši šādu demokrātijas praksi Rīgas domē realizē SC

    “…Nākamajai saeimai varbūt ļoti nepatiks NA, tad ko, viņiem arī pielaides nedosim, jo – nepatīk? …” +++ proti, Jūs runājat par situāciju, kad SC iekļūst, vai pat veido valdošo koalīciju? Tās ir mūsu valsts beigas, par šādu situāciju pat runāt nav jēgas.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 12.05.2014. 00.13

    Raicha. NEVAR tā vienkārši kādam, ko ievēlējusi nosacīta LR tauta liegt to un šito, tādēļ, ka nepatīk viņa uzskati kādā jautājumā.

    _______________

    Kā tad! Okupācijas noliegšana un līgums ar Putina partiju jau tāds nieks vien ir:)

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 11.05.2014. 21.09

delfos ir filmiņa kur redzami urbanoviča fašisti kuri ālējās pa ielām ar krievijas karogiem aurodami po-be-da, ro-si-ja.

nevajadzētu daudz pietiktu 10 no viņiem uz staciju tieši no gājiena un uz mātušku, bet to parādīt pa TV un aprakstīt, tāpat nākošgad un palēnām šī urbanoviča un ušaka bidla norimtos

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu