VID aptur narkotisko vielu pārvadātāju grupu • IR.lv

VID aptur narkotisko vielu pārvadātāju grupu

21
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Aiztur un apcietina vienu personu – recidīvistu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju plašu operatīvo pasākumu rezultātā šogad 3.martā aizturēja un apcietināja jau agrāk par narkotisko vielu tirdzniecību tiesātu narkotisko vielu pārvadātāju grupas dalībnieku, informē VID.

Aizturētais un apcietinātais vīrietis noziedzīgajos nodarījumos bija iesaistījis arī savu faktisko sievu, kurai patlaban ir piemērots aizdomās turētās personas statuss. Par minēto faktu tajā pašā dienā VID Muitas kriminālpārvaldē sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai lielā apmērā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā, vēsta LETA.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas, pārbaudot operatīvā ceļā iegūtu informāciju, 2014.gada 3.martā veica kādas Latvijā reģistrētas automašīnas kontroli pierobežā.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka 1980.gadā dzimis Latvijas iedzīvotājs ir veicis vairāk nekā 97 gramu narkotiskās vielas – metamfetamīna – kontrabandu no Lietuvas uz Latviju caur bijušo muitas kontroles punktu “Grenctāle”. Metamfetamīnu persona bija ievedusi noslēptu sainī ar cimdiem, kas bija ievietots viņa lietotās automašīnas salonā.

Automašīnā aizturēšanas brīdī atradās vēl divas personas. Vienai no viņām – sievietei, ar kuru aizturētais un apcietinātais vīrietis dzīvo nereģistrētā laulībā – tika piemērots aizdomās turētās statuss, otrai personai kriminālprocesā ir liecinieka statuss.

Veicot kratīšanu arī aizturēto personu dzīves vietā, tās laikā tika atrasti piederumi narkotisko vielu fasēšanai un tirdzniecībai – precīzi svari, karotītes, tukši maisiņi, vairāki mobilie telefoni un SIM kartes, kā arī gāzes pistole ar kairinošām vielām piepildītām patronām.

Izmeklētāju rīcībā ir fakti, kas liecina par abu personu iespējamo narkotisko vielu regulāru lietošanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētā persona – recidīvists – jau ir bijis tiesāts ar brīvības atņemšanu par narkotisko vielu tirdzniecību. 2013.gada maijā viņš ticis atbrīvots no ieslodzījuma vietas nosacīti pirms termiņa, paliekot policijas uzraudzībā. Policijas uzraudzības noteikumus minētā persona nepildīja, mainīja savu dzīvesvietu, slēpās no policijas un turpināja narkotiku tirdzniecību, iesaistot tajā arī 1984.gadā dzimušo sievieti, ar kuru dzīvo nereģistrētā laulībā.

Par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 1901.panta 2.daļā un 2531.panta 3.daļā paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm.

Par kontrabandu aizdomās turētajai personai pēc VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāja lūguma 4.martā Ziemeļu rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, kurā persona atrodas joprojām. Otrai personai, 1984.gadā dzimušajai sievietei, piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs patlaban netiek sniegta.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu