"Vienotības" ikdienas idiotisms • IR.lv

“Vienotības” ikdienas idiotisms

27
Izsists loga stikls slēgtajā "legālo narkotiku" tirgošanās kioskā Marijas ielā. Foto: Edijs Pālens, LETA
Andrejs Elksniņš

Vai likumgrozījumi priekšvēlēšanu garā?

24.aprīlī greizsirdības un priekšvēlēšanu perioda māktā “Vienotība” noorganizēja koalīcijas deputātu atbalstītā Saeimas lēmuma par vairāku koalīcijas deputātu parakstīta likumprojekta nodošanu komisijai pārbalsošanu. Tas bija manis izstrādātais un tagadējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa (VL-TB/LNNK), kā arī ZZS deputātu parakstītais priekšlikums par grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”, kura mērķis bija dot iespēju pašvaldībām ierobežot psihoaktīvo vielu tirgotavu darbību.

Deputāte Lolita Čigāne (Vienotība) šo iniciatīvu par pašvaldību pilnvaru paplašināšanu nodēvēja par “bezjēdzīgu un lētu priekšvēlēšanu populismu”. 

Taču jau pāris nedēļas vēlāk, 7.maijā, Čigānes kundze kompānijā ar deputātiem Judinu un Zaķi ir iesniegusi likumprojektu par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, un rosina uz mūžu liegt iespēju iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības tiem, kuri būs notiesāti par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu alkohola vai narkotisko vielu ietekmē, ja cietušajam nodarīti vidēja smaguma vai smagi miesas bojājumi vai tā izraisījusi cilvēka nāvi un kam tiesa piespriedusi noņemt autovadītāja tiesības uz laiku, kas ir ilgāks par pieciem gadiem. 

Atbilstoši likumam par šādiem pārkāpumiem tiesa, izvērtējot apstākļus, varēs piespriest sodu un atņemt autovadītāja tiesības uz laiku līdz pat 10 gadiem. Un ko piedāvā “Vienotības” censoņi?

Čigānes kundze un Co piedāvā noteikt, ka gadījumā, ja tiesa piespriež atņemt tiesības uz 4,5 gadiem, tad pēc šiem 4,5 gadiem avārijas izraisītājs varēs tās atgūt un braukt. Savukārt, ja tiesa nolems tiesības atņemt uz laiku, kas būs par sešiem mēnešiem ilgāks – uz pieciem gadiem – tad šim pašam avārijas izraisītājam vairs nekad mūžā nebūs iespēju legāli vadīt automašīnu. 

Varētu šķist labs priekšlikums. Politiskiem oponentiem pat varētu būt grūti ko iebilst.   Varētu, taču ir daži bet:

* Šie paši “Vienotības” “gudrinieki” šīs pašas Saeimas sasaukumā 2012.gada decembrī mīkstināja atbildību par noziegumiem, kas izdarīti ceļu satiksmē; 

* Saskaņā ar viņu ierosinājumu, šie autoavāriju izraisītāji nevarēs vadīt automašīnu, taču varēs saņemt, piemēram, atļauju sprāgstvielu izgatavošanai/glabāšanai/pārdošanai un šaujamieroču nēsāšanai, strādāt par detektīvu vai apsargu, ieņemt ierēdņa amatu kādā “Vienotības” vadītā ministrijā un pat adoptēt bērnus. 

Savā NEpriekšvēlēšanu NEpopulismā šī jaukā kompānija piedāvā arī liegt iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības tiem, kuri pēdējo trīs gadu laikā ir lietojuši narkotiskās, psihotropās vai jaunās psihoaktīvās vielas.

Respektīvi, “Vienotība” uzskata – ja cilvēks slimo, piemēram, ar vēzi, cieš sāpes, tad viņam būtu jāaizliedz vadīt transporta līdzekļus. Veselības ministres Circenes nekompetence nobāl šo likumprojekta autoru priekšā! Narkotiskās un psihotropās vielas tiek izmantotas zālēs – onkoloģisko slimnieku ārstēšanā, algoloģijā (sāpju terapija), bezmiegs, paliatīvajā aprūpē un citur.   

Savukārt iespēju konstatēt jaunās psihoaktīvās vielas esamību asinīs Latvijas valdība mūsu mediķiem tā arī nav nodrošinājusi. Tāpēc šiem pacientiem kā diagnoze pārsvarā tiek ierakstīta “neprecizēta intoksikācija”, bet valstī esošās diagnostiskās metodes ir nepilnvērtīgas un ārstēšana nereti notiek “uz dullo”. 

Par attiecīgas laboratorijas nepieciešamību “Vienotības” ministram Vilkam un pārējiem es mēģinu iestāstīt jau vairākus mēnešus, taču viņi tikai dragā ierastajā stilā, “airējot” nost opozīcijas priekšlikumus, kurus atbalsta ministri, pašvaldības, tiesneši, ārsti un citi speciālisti, un spītīgi “bīdot” bezjēdzīgus un vienkārši stulbus likumus.    Šis, lūk, ir “Vienotības” ne vien priekšvēlēšanu populisms, bet arī ikdienas idiotisms!

Autors ir 11.Saeimas deputāts, SC

 

Komentāri (27)

austrisv 08.05.2014. 16.51

Kā man šie SC deputāti ir noriebušies. Paši runājiet un ķengājiet sevi, Elksniņ! Vienmēr gribas kādu citu vainot, un tā ,protams, ir Vienotība, kas SC maisās pa kājām. kretīni!

+20
-1
Atbildēt

1

    Pēterītis > austrisv 08.05.2014. 17.20

    Nau jau šitiem elksniņiem viegla dzīvu. Dzimteni pārdevuši, bet draugs Putins ķezā iekūlies.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

andris902 08.05.2014. 18.12

…nē, nu – saprotams Eksniņa kreņķis – tik labi plānotās “jumta” tiesības spaisa tirgotavām Saskaņas centram aizgāja gar degunu….tik labi bija iecerēts, gluži kā ar “masāžas salonu” uzraudzību un kontroli, kas faktiski nozīmēja “jumtu” no pašvaldības policijas prostitūtu pakalpojumiem….

…kāda velna pēc pašvaldībām vajag paplašināt funkcijas uzraudzīt un kontrolēt spaisa tirgotavas, ja likums spaisa tirgošanu aizliedz un to kriminalizē, un par to atbild valsts policija un tiesībsargājošās iestādes?…

…dīvaini!…un Elksniņš vēl skaitās jurists!…

…par autovadītāja tiesību atņemšanu vai liegšanu tās iegūt, ja esi narkomāns vai psihoaktīvo vielu lietotājs – pareizs lēmums!…arguments, ka brauks bez tiesībām – viegli risināms: ja esi pārkāpis likumu, braucis bez a/v tiesībām – par savu vieglprātību atsēdi reāli aiz restēm…

…ja cilvēks nav spējīgs domāt, tad tas ir jāpiespiež domāt ar likuma spēku…bet viduvēji “juristiņi” var turpināt izpausties, rakstot žēlabainus raksteļus….

+20
-2
Atbildēt

3

    Ojārs > andris902 08.05.2014. 19.11

    gluži kā ar “masāžas salonu” uzraudzību un kontroli, kas faktiski nozīmēja “jumtu” no pašvaldības policijas prostitūtu pakalpojumiem….

    ———————

    Un ko šajā situācijā dara valsts policija Kozjola vadībā?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Ojārs > andris902 11.05.2014. 22.37

    zanei

    uzraksti iesniegumu. varbūt tad VP reaģēs… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 08.05.2014. 20.39

    …un, kas tad būtu jādara valsts policijai?…jāuzrauga pašvaldības policija – vai tā godprātīgi pilda RD deleģētās funkcijas pašvaldības policijai uzraudzīt “masāžas salonus”….

    …RD taču vēlas paplašināt savas uzraudzības un kontroles funkcijas, tāpēc arī izveidota pašvaldības policija…

    …kura iestāde atklāja pašvaldības policijas “jumta” pakalpojumus – Rīgas dome?…tad, kāpēc šāda struktūra ir vajadzīga, pie tam ar funkciju paplašināšanu, ja valsts policijai tā vēl ir jāuzrauga?…

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 08.05.2014. 19.05

Andrjuša Jelksniņ uzrakstījis kaut ko kas iebarojams latviešiem [pirms vēlēšanām]. Es labprāt palasītu, ja viņš uzrakstītu par kremļa slepenajiem Latvijas pakļaušanas plāniem.

+17
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu