Teroristi Slovjanskā mīnē administrācijas ēkas • IR.lv

Teroristi Slovjanskā mīnē administrācijas ēkas

37
Prokrieviskie separātisti pie Slovjanskas robežas aprīļa beigās. Foto: AFP/LETA

Slovjanskā naktī uz trešdienu atsākušās kaujas

Teroristi Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, mīnē administratīvās ēkas, lai tās uzspridzinātu, ja pilsētai uzbruks Ukrainas drošības spēki, trešdien pavēstīja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

“Informācija par to, ka prokrieviskie teroristi naktī sākuši izlikt spridzekļus Slovjanskas administratīvajās ēkās, pagaidām tiek izplatīta vietējo iedzīvotāju vidū. Šobrīd ir zināms, ka daudz spridzekļu tiek ievests Ukrainas Drošības dienesta, prokuratūras, milicijas, kā arī pilsētas izpildkomitejas ēkās,” teikts paziņojumā.

Atbilstoši vietējo iedzīvotāju teiktajam separātisti savā starpā arī spriež par to, ka, tiklīdz Ukrainas drošības spēki sāks kārtējo uzbrukumu, administratīvās ēkas pilsētā tiks uzspridzinātas, ziņo LETA.

“Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka tas tiek darīts, lai pēc tam atbilstoši “Abhāzijas scenārijam” sprādzienu sarīkošanā apvainotu Ukrainas valsts varu,” norādīja ministrijā.

Tikmēr Slovjanskā naktī uz trešdienu atsākušās kaujas, sociālajos tīklos ziņo aculiecinieki.

Pēc viņu sniegtās informācijas, Nacionālās gvardes kareivji sākuši aktīvu uzbrukumu kontrolpunktiem un cenšas ielauzties dziļāk pilsētā. Dzirdami šāvieni un sprādzieni.

Kā vēsta vietējie iedzīvotāji, kaujas notiek visos pilsētas rajonos. Teroristi mēģinājuši izlauzties no Slovjanskas, bet šī nodoma īstenošanu izjaukuši Ukrainas drošības spēku pārstāvji, vēsta Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs, grupas “Informatīvā pretošanās” koordinators Dmitro Timčuks. Ukrainas bruņoto spēku rindās cietušo nav.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

 

Komentāri (37)

Ansis Reinhards 07.05.2014. 15.58

+1
0
Atbildēt

0

Inese 07.05.2014. 14.47

Baismi, ka Kijevas hunta sauc Ukrainas tautu par teroristiem.

0
-6
Atbildēt

2

    jeers > Inese 07.05.2014. 22.03

    Stulbeni, aizvērties! Grauz semočkas

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nefratete > Inese 07.05.2014. 17.54

    Jocīgs Tu esi vai? Šādas spridzināšanas īstenotājus citādi nemaz nosaukt nevar. Ak nē piedodiet var – ja to īsteno Krievijas armija, tas tiešām nav terorisms. Tad pareizais nosaukums ir kara noziegumi un attiecīgi to īstenotāji.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu