Nosaukta Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā • IR.lv

Nosaukta Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā

31
Latvijas hokeja izlases vārtsarga Kristera Gudļevska aizsargķivere. Foto: Edijs Pālens, LETA

Bičevskis kā pēdējais atskaitīts no Latvijas hokeja izlases pirms došanās uz pasaules čempionātu

No Latvijas hokeja izlases, kas ceturtdien dosies uz Minskā paredzēto pasaules čempionātu, kā pēdējais atskaitīts uzbrucējs Māris Bičevskis, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF). Līdz ar Bičevska atskaitīšanu no izlases tajā palikuši 25 spēlētāji, kas tiks pieteikti čempionātam – trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji, ziņo LETA.

Līdz pēdējam brīdim izlases vadība cerēja uz uzbrucēja Laura Dārziņa atkopšanos no angīnas. Lai arī pagājušās nedēļas beigās viņš kāpa uz slidām un centās atsākt treniņus, uzbrucējs nav gatavs pārstāvēt izlasi čempionātā.

Par izlases kapteini pasaules čempionātā iecelts Herberts Vasiļjevs, savukārt viņa asistenti būs Georgijs Pujacs, Artūrs Kulda un Kaspars Daugaviņš, kuri katrā spēlē savus pienākumus veiks pamīšus.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu dosies ar trim debitantiem. Iepriekš šāda līmeņa sacensībās izlasē nav spēlējuši vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargs Jānis Jaks un uzbrucējs Roberts Lipsbergs.

Pirmdien komandas treneri atteicās no aizsargiem Mārtiņa Poreja un Agra Saviela, kā arī uzbrucējiem Kaspara Saulieša, Roberta Jekimova un Roberta Bukarta.

Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs apsūdzēti dopinga lietošanā. Pavlovs saņēmis pusotra gada diskvalifikāciju, kas viņam liegs spēlēt arī 2015.gada pasaules čempionātā, bet Freibergam draud pat divu gadu liegums.

Pasaules čempionāts Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiks no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi – Edgars Masaļskis (“Poprad”, Slovākija), Ivars Punnenovs (Rapersvīles “Jona Lakers”, Šveice), Kristers Gudļevskis (Tampabejas “Lightning”, NHL);

aizsargi – Guntis Galviņš (bez kluba), Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks (visi – Rīgas “Dinamo”), Jānis Jaks (“Rīga”), Māris Jass (Homutovas “Pirati”, Čehija), Artūrs Kulda (Ufas “Salavat Julajev”, KHL);

uzbrucēji – Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis (visi – Rīgas “Dinamo”), Juris Štāls (“Poprad”), Koba Jass (Liberecas “Bili Tygri”, Čehija), Armands Bērziņš (Atirau “Beibaris”, Kazahstāna), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes “Pinguine”, Vācija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes “ZSC Lions”, Šveice), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas “Lokomotiv”, KHL), Zemgus Girgensons (Bufalo “Sabres”, NHL), Roberts Lipsbergs (Sietlas “Thunderbirds”, WHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas “Dinamo”, KHL).

 

Komentāri (31)

Inese 07.05.2014. 13.30

Debīls virsraksts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu