Atbrīvo no amata VNĪ valdes priekšsēdētāju Strautmani • IR.lv

Atbrīvo no amata VNĪ valdes priekšsēdētāju Strautmani

31
Baiba Strautmane. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Valsts nekustamo īpašumu sabiedrības valdes loceklis Gādmanis amatu atstājis pats

Otrdien VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) akcionāru sapulcē izteikta neuzticība valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei, atbrīvojot viņu no pienākumu pildīšanas, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Finanšu ministriju (FM). VNĪ akcionārs pieņēma arī lēmumu no valdes locekļa amata pēc paša vēlēšanās atbrīvot Andri Gādmani.

Neuzticība Strautmanei izteikta, pamatojoties uz Komerclikumā noteikto, ka valdes loceklim kā sabiedrības dalībnieku uzticības personai savi pienākumi ir jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam. Pretendentu atlases komisija strādā, lai jau tuvākajā laikā varētu izvēlēties piemērotāko pretendentu VNĪ valdes priekšsēdētaja amatam, norāda FM.

Atbrīvojoties valdes locekļa amatam, tika pieņemts lēmums par uzņēmuma jauno valdes locekli apstiprināt VNĪ Klientu un projektu vadības pārvaldes Publiskā sektora klientu vadītāju Andreju Milzarāju. Pēc pretendentu atlases komisijas ieteikuma viņš uzskatīts par piemērotāko valdes locekļa amatam, kura atbildības sfēra ir valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšana.

Milzarājs savus jaunos pienākums sāk pildīt otrdien, 30.aprīli. Latvijas Universitātē viņš ir ieguvis bakalaura grādu ar jurista kvalifikāciju. Milzarājam kopš 2000.gada ir darba pieredze vadošos amatos VNĪ, kur viņš bijis atbildīgs par nekustamo īpašumu pārvaldīšanu un attīstību.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Strautmane VNĪ valdes priekšsēdētājas amatā tika iecelta 2012.gada rudenī. Toreiz VNĪ vadītāja tika izraudzīta atklātā konkursā. Gādmanis VNĪ valdes locekļa amatā tika iecelts šogad februārī, un arī viņš kā piemērotākais VNĪ valdes loceklis tika izraudzīts konkursā. Kopš 2012.gada augusta VNĪ valdes loceklis ir arī Jānis Valdmanis.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu