Sudrabai neesot pa ceļam nedz ar SC, nedz kādu citu partiju • IR.lv

Sudrabai neesot pa ceļam nedz ar SC, nedz kādu citu partiju

28
Inguna Sudraba. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Bijusī valsts kontroliere kritizē politiķus, ka tie nav strādājuši valsts labā

Bijušajai valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai, kura dibinājusi biedrību tautas kustība “No sirds Latvijai”, politiskā līmenī nav pa ceļam nedz ar “Saskaņas centru” (SC), nedz kādu citu partiju. Intervijā aģentūrai LETA Sudraba kategoriski iebildusi pret publiskajā telpā izskanējušajiem apgalvojumiem, ka viņas topošās partijas galvenā misija ir vest pie varas SC.

“Man nekad nav bijusi un nebūs sadarbība ar SC. Es neredzu neko kopēju ar šo apvienību,” uzsvēra Sudraba. Viņa ir kritiska pret ikvienu partiju, jo neuzskata, ka tās būtu darbojušās valsts labā. “Viss tas, kas līdz šim ir noticis politikā, neatkarīgi no tā, vai cilvēki ir bijuši pozīcijā vai opozīcijā, neliecina, ka politiķi ir strādājuši valsts labā. Es neredzu, kā varu atbalstīt cilvēkus, kuri nav atbalstījuši valsti, tāpēc arī pieņēmu lēmumu dibināt tautas kustību, kas pēc tam pārtaps par partiju,” norādīja bijusī valsts kontroliere.

Pēc viņas domām, tas, kas Latvijā ir noticis pēdējos 20 gadus, nav bijusi valsts interesēs realizēta politika, jo pretējā gadījumā Latvija nebūtu teritorija, no kuras ir tik daudz aizbraukušu cilvēku. “Kur vēl precīzāku rādītāju atrast kā emigrējošo skaits?” retoriski jautāja Sudraba.

Vaicāta, cik tālu Sudraba tikusi ar partijas veidošanu, viņa informēja, ka tautas kustībā patlaban ir iesaistījušies aptuveni 700 biedri un šā gada 5.maijā tiks dibināta partija. Pēc viņas teiktā, par partijas līderiem varēs kļūt ikviens, kurš ir iesaistījies kustībā, bet konkrētas personas Sudraba nenosauca.

Topošās partijas vēlēšanu programmas veidošanas sāksies pēc dibināšanas, lai gan jau tagad tautas kustības 13 darba grupās biedri sapulcējas un diskutē par problēmām. “Katra darba grupa izstrādā pieeju, kā pēc vienotas metodoloģijas izveidot piedāvājumu konkrēto nozaru attīstībai. Patlaban norit darbs pie tā, lai katrā nozarē definētu attīstības redzējumu,” teica Sudraba.

Aicināta skaidrot faktu, ka topošajai partijai socioloģiskajās aptaujās ir visai zemi reitingi, lai arī Sudrabai kā amatpersonai tie bija augstākie Latvijā, viņa norādīja, ka sabiedrība Sudrabu zina un vērtē pēc darba, ko viņa ir darījusi iepriekš, bet partija vēl nav nodibināta un parādījusi sevi. “Droši vien tad, kad būs zināms partijas sastāvs un piedāvājums, mainīsies arī sabiedrības attieksme,” uzskata topošā politiķe.

Pēc Sudrabas domām, pretendējot uz varu, pašmērķis nav iegūt kādu ministra portfeli, bet gan mēģināt realizēt partijas mērķus. “Mums svarīgi ir ietekmēt situāciju valstī, un ar portfeli valdībā to ne vienmēr var panākt,” uzsvēra Sudraba.

Jau ziņots, ka Sudraba valsts kontrolieres amatā bija kopš 2004.gada decembra un amatu pameta 2013.gada 24.janvārī. 2013.gada nogalē Sudraba kļuva par SIA “MISX” valdes priekšsēdētāju. Uzņēmums dibināts 2013.gada 1.novembrī. Tā juridiskā adrese ir Garkalnes novada Priedkalne, ”Senču sils”, un tā pamatkapitāls ir 2000 latu (2846 eiro). Uzņēmuma dibinātāji ir Fizikālās enerģētikas institūts, kam pieder 49,95% daļu, un uzņēmēja Jūlija Krūmiņa meita Maija Čerņavska, kurai pieder 50,05% daļu.

Sudraba šogad dibināja biedrību tautas kustība ”No sirds Latvijai”, un 5.maijā plānots dibināt partiju. Biedrībā ir divas amatpersonas – Sudraba un Diāna Novicka.

Komentāri (28)

kkristaps 28.04.2014. 12.44

Īsi sakot, kārtējā Ērkšķrozīte, kas gadiem ilgi saldi dusējusi un tagad sliesies augšā un nesīs tautai laimību, savāks 70 000 partijas biedru un tad raus vaļā mellu muti un piepūstiem vaigiem. Svilpo vēji, plīvo mati, ka tik neapgāžas rati.

+20
0
Atbildēt

1

    Timurs Čuntonovs > kkristaps 28.04.2014. 13.42

    Pilnīgi pareizi! Pelnrušķīte un Sniegbaltīte vismaz strādāja – nu tur 7 rūķīšiem mājiņu iztīrīja un tā. Bet šitā ir īsta dusošā jaunava. Turklāt dusoša krievu jaunava, kas uzlikusi parūku – un domā, ka tādēļ izskatās pēc latvietes.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 28.04.2014. 12.41

nav dzirdēts, ka sudsraba būtu citējusi kādu tautasdziesmu jeb runājusi par latviskām vērtībām kādā latviskā sarīkojumā jaunajā vilnī jau nu gan, tad man jāsaka nah—r nužno :)

+14
0
Atbildēt

1

putekliic 28.04.2014. 13.07

Eh, kā neveicas! SC gan jau ka gribētu ar šo bloķēties drīzāk nekā ar raķešbuldozeru, bet, ak nelaime! – moments galīgi nepiemērots – Putins ar savu agrasiju Saskaņas centrtā ir izraisījis pamatīgu identitātes krīzi un apjukumu. Kurš gan balsos šajā situācijā par “latvisku” partiju, kura teiks, ka grib sadarboties ar pariju, kurai ir līgums ar putinososu partiju Kremlī?! Vēl pat “miera laikos” Zatlers ar saviem “tankiem” iebauca tādā purvā, no kura tā arī ārā netika. Kur nu vēl tagad?! Savukārt “latviskajām partijām” viņa nav vajadzīga. Tad nu ar saviem 3% reitinga atliek vien lepni paziņot, ka ne ar vienu nesadarbosies.

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu