Kalnmeiers: Zolitūdes eksperiments iezīmējis jaunus trūkumus būvniecības uzraudzības procesā • IR.lv

Kalnmeiers: Zolitūdes eksperiments iezīmējis jaunus trūkumus būvniecības uzraudzības procesā

20
Foto: Edijs Palens, LETA

Pie atbildības varētu saukt juridiskās personas

Zolitūdē sagruvušajā lielveikalā veiktais izmeklēšanas eksperiments ir iezīmējis jaunus, iepriekš vēl neapzinātus trūkumus būvniecības uzraudzības procesā, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” atklāja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, vēsta LETA.

“Veiktais eksperiments iezīmēja atkal jaunus trūkumus, par kuriem mēs varbūt pat nebijām iedomājušies. Tie saistīti gan ar būvniecības procesa uzraudzību, gan visu pārējo,” informēja ģenerālprokurors, tomēr viņš neizplūda detaļās par šīm jaunatklātajām sistēmiskajām nepilnībām.

Kalnmeiers atzina, ka arī Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā par noziedzīgu nodarījumu līdzās fiziskām personām pie atbildības varētu saukt juridiskās personas, līdzīgi kā tas notiek Rīgas pils ugunsgrēka lietā.

Kā ziņots, mākslīgi radītā ūdens spiediena dēļ pārlūstot sagruvušā lielveikala “Maxima” jumta konstrukcijām, 17.aprīlī noslēdzās Valsts policijas (VP) veiktais pirmais izmeklēšanas eksperiments Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā. Jumts sabruka tā, kā eksperti to bija plānojuši. Līdz ar to eksperimenta mērķis tika sasniegts, iegūstot visus nepieciešamos datus.

Pašlaik eksperti datus apstrādā, vēlāk izanalizēs un uz iegūtajiem rezultātiem eksperti varēs balstīt savu slēdzienu, norādīja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam “Maxima”, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Traģēdijas iemeslus izmeklē VP.

 

Komentāri (20)

Janka, Janic 25.04.2014. 10.38

nu no šii kunga murgiem saak izkristalizeeties iespeejamaas lietas izbeigšana , kur pie vainas uzraugs , ja projektu apstiprinaajuši inženieri , kuri veica projektam divkaarteeju ekspertiizi un ja uzbuuveets peec projekt un saskaņotaam izmaiņaam ja taadas bijuša , uzrauga pienaakumos nav paarreeķinaat mezgla izturiibu bet sekot lai tas buutu kaa bildee , vaina ir mekleejama citur , bet laikam esat uz preizi iepriekš nosprausta ceļa , par to nav jaabriinaas , atceroties kaa nokļuvaat ģeneraalprokurora beņķii

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu