Raidījums: Izbeigts kriminālprocess pret bijušā deputāta Krēsliņa dēlu par "spaisa" glabāšanu • IR.lv

Raidījums: Izbeigts kriminālprocess pret bijušā deputāta Krēsliņa dēlu par “spaisa” glabāšanu

34
Bijušais Saeimas deputāts Kārlis Krēsliņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Aizturēšanas brīdī vēl nebija stājušās spēkā Saeimas pieņemtās izmaiņas par šādu vielu glabāšanu, tās atradušās pagaidu aizlieguma sarakstā

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu pret bijušā Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (“Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK) dēlu par jauno psihoaktīvo vielu glabāšanu, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Kā skaidrojis VP pārstāvis Toms Sadovskis, deputāta dēla aizturēšanas brīdī vēl nebija stājušās spēkā Saeimas pieņemtās izmaiņas par kriminālsoda piemērošanu par šādu vielu glabāšanu. Tā kā vielas atradušās pagaidu aizlieguma sarakstā, tās gan konfiscētas.

Pirms vairākiem mēnešiem Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) dēla Jāņa vadītajā automašīnā policija atradusi un atsavinājusi 2340 iepakojumus ar aizliegtām psihoaktīvām vielām – kopumā aptuveni puskilogramu tobrīd tā dēvēto legālo narkotiku. Reaģējot uz dēla aizturēšanu, Krēsliņš 27.martā nolika deputāta mandātu.

“Tās narkotikas ir liela mūsu nelaime, un šeit nevarētu būt ne mazākās aizdomas par to, ka ir kāda saistība vai ietekme uz rezultātu. Bija draudi gan dēlam, gan man saistībā ar to, ka es gandrīz esmu tas, kas organizē tādas darbības,” raidījumam atzina Krēsliņš.

Deputāts uzskata, ka rīkojies pareizi, noliekot mandātu. “Nokļūstot tādā situācijā, tā man bija arī iespēja pārbaudīt, kas ir īstie draugi, kas saprot un atbalsta, – to ir ļoti daudz. Tā bija arī iespēja parādīt vēlētājiem, ka nav īsti tā, ka deputāti turas pie saviem amatiem un krēsliem, algām vai tamlīdzīgi. Kad ir nopietnas lietas, deputāti var rīkoties atbilstoši morālajai sirdsapziņai,” sacīja Krēsliņš.

Deputāta dēls kopā ar kādu citu vīrieti joprojām tiek vainots graudu izkrāpšanā no kāda zemnieka aptuveni 7900 eiro vērtībā. Kā ziņots, policijas Ogres iecirknī bija vērsies kāds zemnieku saimniecības īpašnieks, norādot, ka viņu apkrāpuši divi jauni vīrieši.

Zemnieks policijai ziņoja, ka pie viņa ieradies vīrietis, kurš vēlējās iegādāties graudu kravu. Pēc graudu svēršanas pircējs un vēl kāds vīrietis zemniekam norādīja, ka preču pavadzīmi un naudu par graudiem saņems vēlāk. Pēc darījuma vīrieši ar aptuveni 7900 eiro vērto graudu kravu devās prom, bet vēlāk zemnieks no viņiem naudu tā arī nav saņēmis.

Policija sāka kriminālprocesu par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par krāpšanu aizturēti divi 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuri no zemnieku saimniecības īpašnieka izkrāpa aptuveni 17 180 kilogramus rapša graudu un pie kuriem atradās vairāk nekā 2000 iepakojumu aizliegto jauno psihoaktīvo vielu.

 

Komentāri (34)

Janka, Janic 25.04.2014. 09.01

ir bijuši deputaata deeli , ministra deeli gan arii šoferdeeli, bet veel jau šim bijušaa ministra deelam ir kriminaalproces par graudu nozagšanu lielaa apmeeraa ( ne jau maiss) , kaa arii kratiišanaa atkal garaažaa uzgaaja spaizu

+10
-2
Atbildēt

7

    silvija > Janka, Janic 25.04.2014. 13.22

    Tas “sirmgalvis” ir kādus 50 gadus vecs PLIKGALVIS, KURŠ SŪRĀ GRŪTĀ DARBĀ BIJA SAKRĀJIS 1 MILJONU LATU, uzcēlis Jūrmalā pili un mēģinājis apkrāpt banku, neatdodot parādu. Bija vēl muldēšana par “invalīdu”, bet izrādījās, ka nogājušie mati ir tā “invaliditāte”. Reti stulba Kozlovska noriešanas akcija īsti profesionālo sūdmešu NA garā, atceros, kā ceļmalberta blēja pie katra raksta par šo tēmu, bet pēc tam apklusa … Tam “sirmgalvim” īstais laiks stāties NA, parādnieks izkārtos maksātnespēju un tiesisko aizsardzību, tāpat kā pats nesamaksāja 600 000 latu.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Amis > Janka, Janic 26.04.2014. 18.52

    Redzi, Zatleru pie sevis personīgi bija izsaucis visiem zināmais sodomīts, Putins, kaut gan visus rīkojumus tam varēja nodot caur uzraugu Meļņiku, sugasbrāļiem Šleseru, vai Ušakovu un netērēt savu dārgo laiku. Arī līgumu par Latvijas pensionāru apzagšanu, Zatlers varēja parakstīt, izsaukts pie Vešņakova.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Amis > Janka, Janic 25.04.2014. 14.24

    Aigars Brauns

    Kremļjaģu nevar noriet, tas jau ir aptaisījies no galvas līdz kājām, pievienojoties Puķina piesmietā, Zatļera, bandai. Cilvēkam, kas nodarbojies ar uzņēmējdarbību nevar būt īpašums miljona vērtībā, bet padumjam milicim, kura vienīgā rieva galvā no furaškas iespiedusies, var?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > Janka, Janic 25.04.2014. 10.06

    > Ebenemezers

    “ir bijuši deputaata deeli , ministra deeli gan arii šoferdeeli, bet veel jau šim bijušaa ministra deelam…”

    Vēl īpaša kategorija ir Zatlera dēlēns, kas baudījis visas prezidenta extras un vēl nav zināms, cik ilgi turpinās baudīt.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija > Janka, Janic 26.04.2014. 10.26

    Ar ko Lemberga, Lukaša, Išakova un visu citu garāmgājēju piesmietā NA banda ar krievu spiedzi ministres amatā būtu labāka par Zatlera partiju?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Janka, Janic 25.04.2014. 10.53

    Ebenemezers. veel jau šim bijušaa ministra deelam ir kriminaalproces par graudu nozagšanu lielaa apmeeraa ( ne jau maiss) , kaa arii kratiišanaa atkal garaažaa uzgaaja spaizu

    __________________

    Kad tad Krēsliņš bijis ministrs? Ļoti interesants komentārs:). Varbūt vajadzētu salīdzināt Krēsliņa rreakciju uz dēla pārkāpumiem ar iekslietu ministru, kurš kā raksta prese apšmaucis sirmgalvi par miljonu, bet turpina vadīt it kā nekas nebūtu bijis…Diemžēl portālā ne vienam vien gribas dzīvot melos kā cūkām dubļos…

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > Janka, Janic 25.04.2014. 11.31

    > lno

    “Varbūt vajadzētu salīdzināt Krēsliņa rreakciju uz dēla pārkāpumiem ar iekslietu ministru, kurš kā raksta prese apšmaucis sirmgalvi par miljonu”

    Jā, Krēsliņa reakcija, noliekot deputāta mandātu, bija valstvīra cienīga. Internetā daudz lasīts par to, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis bijis iesaistīts kādā neglītā finansiālā kombinācijā, kurā cietis sirmgalvis. Kāds žurnālists pirms vēlēšanām varētu to izgaismot labāk, jo nevarētu būt dūmu bez uguns.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Ojārs 25.04.2014. 08.50

Es nemaz mezināju, ka Latvijā ir tāds īpašs cilvēka statuss “deputāta dēls”. Kā dažiem veicas (vai neveicas) …

p.s. cik nācies lasīt Jānim Krēsliņam ir 25 gadi, sava ģimene. Vai 40 gadu vecumā viņš joprojām būs “deputāta dēls”? )))))

+11
-5
Atbildēt

7

    Ojārs > Ojārs 25.04.2014. 10.12

    Es jau tik par to, ka tekstā sešas reizes pieminēts “deputāta dēls”… :) Kā tas Ir cenšas!!! :)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Ojārs 25.04.2014. 09.28

    “Latvijā ir arī neformāls statuss “politiķiem pietuvināta persona””

    ===

    Īsti neticu.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Amis > Ojārs 25.04.2014. 09.12

    andrejs Es nemaz mezināju, ka Latvijā ir tāds īpašs cilvēka statuss “deputāta dēls”.

    ===================

    Īpašais statuss ir “NA deputāta” dēls, kas jāizbazunē, būtu Zatlera dēls kādu nomušījis, būtu izteiktas līdzjūtības.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ojārs 25.04.2014. 09.01

    Latvijā ir arī neformāls statuss “politiķiem pietuvināta persona”, kas var darīt jebko, piemēram, nemqaksāt nodokļus, un arī to nekad ne par ko sodīt nevarēs.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Ojārs 25.04.2014. 08.57

    Džeks jau vairs nav “deputāta dēls” – fāča vairs nav deputāts.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ojārs 25.04.2014. 09.36

    Pareizi, kā var ticēt tādām muļķībām, mums taču rakstīts, ka “viens likums, viena taisnība, visiem”, savādāk, tātad, pat būt nevar.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ojārs 25.04.2014. 08.56

    Nu, ja viņam ir ģimene, tas, protams, visu izskaidro, šo milzīgo narkotisko vielu daudzumu viņš iegādājies visas ģimenes vajadzībām, ne tikai priekš sevis.

    Laikam, liela viņam tā ģimene.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

ligakalnina 25.04.2014. 08.49

Par to, ka tā viss tas beigsies, nevienam nebija nekādas šaubas, šeit ir Latvija, visi labi saprot, ka deputātu dēliņus un deputātus šeit nesoda ne par ko, paskat, O. Grīgs, arī bijušais tēvzemietis, tā vietā, lai atrastos aiz restēm par degvielas zagšanu, jau figurē Sudrabas partijas sarakstos, tad jau Krēsliņa atvasei tur arī būtu īstā vieta.

Un arī jautājumi, kādā nolūkā šis te deputāta dēliņš “glabāja” tik milzīgu daudzumu psihoaktīvas indes, acīmredzot, policijai neradās, nu, tipa, nejauši nopirka izpārdošanā, pa lēto, kāpēc lai neizmanto gadījumu, ja nu kādreiz saimniecībā noder.

+9
-7
Atbildēt

5

    Kristīne > ligakalnina 25.04.2014. 08.56

    Nenodarbojies ar demagoģiju – nevar cilvēku sodīt, ja šams nedara neko aizliegtu, un attiecīgajā brīdī šīs darbības nebija aizliegtas.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.04.2014. 09.33

    Kāda starpība, par ko viņu aizturēja, ja lieta bija ierosināta par spaisa glabāšanu, tātad, nelikumīgi, ja jau tas nav nekas pretlikumīgs?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.04.2014. 08.59

    Tad jau, loģiski, būtu sodīt policiju, kas viņu aizturēja, un pārkāpa viņa ctb, un prasīt kompensāciju par morālo traumu, kur mūsu ctb aizstāvji?

    Kāpēc “cietušais”, vēl arvien, nav iesūdzējis tiesā politiciju?

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 25.04.2014. 09.27

    dzeris49

    Džeku aizturēja par ko citu. Policijai līdz šim bija tiesības tos dranķus savākt “pārbaužu veikšanai” – to šie arī darīja.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Dēliņš bez indes glabāšanas ir iesitis roku arī krāpniecībā

    http://www.la.lv/deputata-kreslina-delu-vaino-ari-graudu-izkrapsana-no-zemnieka/

    Aprakstīto jaunieti kaut vai principa pēc bija jāsoda ar kārtīgu termiņu. Lai “sekotājiem” raustītos kaut ko tādu uzsākt.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu