Raidījums: Baltijas valstu specdienestu redzeslokā nonācis mediju klubs "Format A3" • IR.lv

Raidījums: Baltijas valstu specdienestu redzeslokā nonācis mediju klubs “Format A3”

10
Foto: Lita Krone, LETA

SAB: klubs “Format A3” ir Krievijas veidota platforma

Baltijas valstu drošības dienestu pastiprinātā redzeslokā nonācis Krievijas mediju klubs “Format A3”, kas, iespējams, cenšas noskaņot minēto valstu iedzīvotāju viedokļus par labu Maskavai, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Raidījums stāsta, ka par šāda iespaida esamību liecinājis nesen Igaunijas iekšējās drošības dienesta ikgadējais ziņojums, jo minētā kluba darbībai savu uzmanību ir arī pievērsis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

SAB atzīst, ka klubs “Format A3” ir Krievijas veidota platforma, kuras uzdevums ir nodrošināt noteikta veida Krievijai nepieciešamas informācijas iekļaušanu starptautisko mediju un ekspertu dienaskārtībā.

Pēc drošības dienesta domām ekspertu paustais viedoklis atbilst Krievijas ārpolitikas kursam un tiek pausts pietiekami mērenā veidā, lai rastu zināmu atsaucību Ukrainas, Moldovas un Igaunijas medijos un piesaistītu šo valstu ekspertu uzmanību.

Rīgā kluba “Formāts A3” pasākumos savulaik piedalījusies bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdere-Latimira un arī bijusī Valsts kontroliere, tagad politiķe Ingūna Sudraba. Rīgas kluba dibinātāja ir bijusī laikraksta “Čas” galvenā redaktore Ksenija Zagorovska.

Tāpat SAB pamanījis, ka Rīgā klausītāju rindās mēdz sēdēt arī dažādu valstu specdienestu virsnieki, kuri Latvijā strādā zem diplomātu piesega. Izlūki te varot novērot, kuras personas interesējas par Krieviju un kāda ir dalībnieku attieksme pret pasākumā paustajām idejām.

 

Komentāri (10)

Nika 21.04.2014. 17.54

Beidzot fashisti nonakushi specdienestu redzes loka? Laikam paldies Ukrainai.

+9
0
Atbildēt

0

marchaeva 21.04.2014. 17.14

Lai taču viņi vienkārši tv ieslēdz un vietējās krievu avīzes palasa.

Tur pilns ar federālo propagandu. Ja grib ko darīt, tur vienkārši jāslēdz ciet un miers.

+6
0
Atbildēt

0

Edzs 21.04.2014. 19.11

Rita Eva Našeniece: “Putins Latvijā ies tik tālu, cik ļausim…”

http://nra.lv/latvija/politika/115296-naseniece-putins-latvija-ies-tik-talu-cik-lausim.htm

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu