Trīs mēnešus pirms pilnvaru termiņa beigām Magoni pārvēl LDz prezidenta amatā • IR.lv

Trīs mēnešus pirms pilnvaru termiņa beigām Magoni pārvēl LDz prezidenta amatā

12
Uģis Magonis. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Satiksmes ministrs skaidro, ka tam neesot nekāds sakars ar vēlēšanām

Trīs mēnešus pirms pilnvaru termiņa līdzšinējais VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) prezidents Uģis Magonis pārvēlēts amatā uz vēl trīs gadiem, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

Lēmumu pieņēmis kapitāla daļu turētājs, noliedzot, ka steidzamība būtu saistīta ar vēlmi par katru cenu apstiprināt amatā tieši Magoni, kurš LDz vada jau kopš 2005.gada. Kuluāros gan iepriekš tika apspriesti arī citi iespējamie kandidāti šim amatam.

Saskaņā ar “Panorāmas” rīcībā esošo informāciju, Magonis valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatā pārvēlēts jau tagad, lai nodrošinātos, ka vasarā gaidāmais priekšvēlēšanu laiks nesašķobīs viņa izredzes saglabāt amatu. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) gan noliedz, ka Magoņa pārapstiprināšana amatā notikusi steigā.

Ministrs skaidroja, ka piektdien notikušajā LDz akcionāru sapulcē apstiprināti uzņēmuma pagājušā gada rezultāti, un tie Satiksmes ministriju apmierinājuši, jo kapitālsabiedrība strādājusi ar peļņu. Tādēļ akcionāram bijušas tiesības lemt par uzņēmuma vadītāja pilnvaru pagarināšanu.

“Nekādā gadījumā tam nav saistības ar vēlēšanām, [..] tas saistīts ar uzņēmuma darbības prognozējamību un to, ka nemainās uzņēmuma vadība gada vidū,” “Panorāmai” apgalvoja Matīss.

 

Komentāri (12)

garausiitis 12.04.2014. 21.24

Nu kā bez Ločmeļa … :) :) :)

+4
0
Atbildēt

0

archoftriumph 13.04.2014. 08.27

Magone, liidzigi kaa Loginovs, zog bet dalaas. ir pietiekosi domajoss lai saglabaatu amatu un nenolaistu uz grunti dzelzcelju. jautajums tikai vai tomeer nav kaads mazaak zagliigs un patriotiskaak noskanjots sim amatam?

+3
0
Atbildēt

2

    inta_s > archoftriumph 13.04.2014. 19.14

    Ir kas konkrēts ko minēt kā nozagto?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > archoftriumph 13.04.2014. 09.24

    Edmund – viss ir vienkāršāks par vienkāršu – ja sistēma pati sev nezags , tad arī sistēmas kalpi nezags . Un tas nav atkarīgs no tā, , kurš pie varas … diemžēl . Meslus prasa visi – jautājums cik proporcionāli aiziet partiju kasēs, cik atbildīgo kasieru . Un neviens nav pozitīvā ziņā izcēlies – sākot ar JL , kas par savu kasieri Jaunupu savulaik noteica, gan arī ZRP ir ar seju dubļos. Par vecbiedriem pat nepieminēšu .

    +3
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 12.04.2014. 23.22

Tad pacelsim glāzes par prognozējamību austrumu virzienā! Vai arī otrādiski…

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu