KNAB lietā par Strīķes atbrīvošanu no amata piesaka noraidījumu tiesnesei • IR.lv

KNAB lietā par Strīķes atbrīvošanu no amata piesaka noraidījumu tiesnesei

35
Juta Strīķe ierodas tiesā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Strīdu starp Streļčenoku un Strīķi tiesa turpinās izskatīt otrdien

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien pieteicis noraidījumu tiesnesei Mairai Griķei bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes sūdzībā par biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot viņu no amata, ziņo LETA.

Lēmuma pieņemšanai tiesa pasludinājusi pārtraukumu līdz 8.aprīļa plkst.15 procesuālo darbību veikšanai. Tas nozīmē, ka tiesa noraidījumu nepieņēma un turpināja skatīt lietu. Lietas izskatīšana notiek slēgti.

Strīķes pārstāve advokāte Ilona Jirgena teica, ka KNAB līdz rītdienai ir uzdots sakārtot dokumentus atbilstoši kārtībai. Savukārt KNAB noraidījums tiesnesei bija pieteikts tāpēc, ka Strīķe savulaik esot vizējusi pret Griķi vērstu iesniegumu, par kuru tiesnese esot bijusi ļoti pārsteigta.

Lēmumu lietu izskatīt slēgtā sēdē tiesa bija pieņēmusi jau iepriekš.

Streļčenoks pats bija ieradies uz tiesas sēdi, bet KNAB priekšnieks no jebkādiem komentāriem pirms tiesas sēdes atturējās. Tikmēr Jirgena, jautāta par lietas iznākumu, teica, ka “slikts ir tas kareivis, kas negrib kļūt par ģenerāli”.

Kā trešā persona lietā piedalās arī KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, ko tiesā pārstāvēja Signe Bole. Viņa teica, ka arodbiedrība ir ieradusies, lai aizstāvētu Strīķes intereses, un uzskata, ka viņu nevarēja atbrīvot no amata.

Tāpat uz tiesas sēdi bija uzaicināta arī prokuratūra. Prokurore Liene Januševska sacīja, ka prokuratūra ir uzaicināta, lai vēlāk sniegtu savu atzinumu.

Jau ziņots, ka premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) iepriekš atzina, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norādīja, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties.

Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, konflikts būtu jārisina tiesas ceļā, uzskatīja valdības vadītāja.

KNAB priekšnieks Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei. Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) šogad 7.janvārī šo lēmumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Otrreiz atjaunojot Stīķi amatā, Dombrovskis uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu KNAB priekšnieka vietnieku novērtēšanai. Lai arī Dombrovskis uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tajā darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča.

Iespējamais KNAB priekšnieka vietnieks ir Drošības policijas (DP) izmeklētājs Aldis Višņevskis. Viņš saņēmis piedāvājumu kandidēt uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka amatu un iesniedzis atlūgumu, DP vairs nestrādā. Višņevskis norādīja, ka pagaidām nav pieņemts darbā par biroja priekšnieka vietnieku.

Tāpat no 1.aprīļa DP vairs nestrādā Jānis Roze, kurš iepriekš tika minēts kā iespējamais kandidāts uz KNAB Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu, aģentūra LETA noskaidroja DP.

 

Komentāri (35)

peerku 07.04.2014. 17.57

Ceru, ka taisnība uzvarēs un vēl jo vairāk ceru, ka taisnība ir Jutas Strīķes pusē.

Laimīgi tie cilvēki, kam nevajag hobiju, jo spēj pilnībā realizēties darbā. Jutai Strīķei tā bija un visticamāk atkal būs KNAB. Mums trūkst talantīgu cilvēku, sava darba entuziastu, kas neražo atskaišu blāķus (lai neviens nekur nevarētu “piesieties”), bet strādā, koncentrējoties uz galveno.

Juta, Jums tic ļoti daudzi un varbūt ne mazāk to, kas no Jums baidās.

+13
-1
Atbildēt

1

    ligakalnina > peerku 07.04.2014. 18.55

    “Mums trūkst talantīgu cilvēku, sava darba entuziastu…”.

    —————————————–

    Mums trūkst, bet, politiskajai “elitei” tādi ir kā kauls rīklē, tai vajadzīgi taisni papīru, instrukkciju, atskaišu, utt., ražotāji, kaut, pastulbi, bet, paklausīgi, un “elitei” nekaitīgi.

    Ja tā nebūtu, tad, klasisks “papīru ražotājs” Steļčenoks, sen būtu kādā citā kantorī vai šī paša kantora citā nodaļā, kur varētu ražot savas atskaites, instrukcijas, utt., un Striķe būtu KNAB vadītāja.

    Mūsu “elitei” nevajag, lai KNAB strādā, bet, lai tas imitē darbību.

    To gan var attiecināt uz ļoti daudzām valsts iestādēm, ne tikai uz KNAB, mums tādas ir desmitiem, kas neko citu, izņemot bezjēdzīgu papīru kaudzes, neražo, un tikai apgrūtina darbu tiem, kas strādā un dara ko reālu.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

Sarma 08.04.2014. 06.33

Tieshi un netieshi,bet Juta ir sagrabta aiz matiem kaut kadu ambiciju vai zombierchupinas darbibu iespaida.

Juta Strike ir pelnijusi but priekshnieces amata!….kauna Traips ir shis atgadijums.Strelchenoks..ir zaudetajs un neveiksminieks.

Ar neapbrunotu aci redzams,ka shamajam – nozombetajam knabiniekam Strelchenokam Juta aknas sezh!

Protams ir savaritas smirdigas ziepes,kas karsejas jau labu laiku,nekrietni bus no KNABA puses!

Vai tieshma Latvija nav sapratusi,ka jadoma ILGTERMINA! Naivums un bezatbildiba kartejo reizi..totals analfabetisms tiesu sistema…kartejo lietu nakotne izskatis ECT…gaitenos.Varbut studentus salikt Tieslietu sistema…vecos uz Krimu,lai tiesajas tur ar krieviem..pirma lieta nr.1 Zdanoka!

Kartejas”savaritas ziepes”elites aprindas…vai intrigas “galmaa”.

+2
0
Atbildēt

1

    Inese > Sarma 08.04.2014. 06.57

    Kāpēc Strīķe kaut ko ir pelnījuse? Tāpēc, ka viņa bija Repšes ieliktene?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Inese 07.04.2014. 17.32

Strīķe savulaik esot vizējusi pret Griķi vērstu iesniegumu, par kuru tiesnese esot bijusi ļoti pārsteigta

=====================

Kas par iesniegumu?

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu