Laviņu apstiprina Satversmes tiesas tiesneša amatā • IR.lv

Laviņu apstiprina Satversmes tiesas tiesneša amatā

32
Aldis Laviņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

 

Saeimas deputāti par Satversmes tiesas (ST) tiesnesi apstiprināja līdzšinējo Augstākās tiesas (AT) tiesnesi Aldi Laviņu. Saskaņā ar Saeimas lēmumu viņš ST tiesneša amatā stāsies 25.aprīlī.

Iepriekš Laviņa kandidatūru vienbalsīgi bija apstiprinājusi Saeimas Juridiskā komisija. Arī Tieslietu padome vienbalsīgi atbalstīja Laviņa kandidatūru ST tiesneša amatam, aģentūrai LETA pastāstīja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Laviņu amatam bija izvirzījis AT plēnums. Viņš pašlaik ir AT Civillietu departamenta tiesnesis.

Laviņš tiesneša amata pienākumus pilda kopš 1999.gada. Līdz 2003.gadam viņš bija Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesis. No 2003.gada līdz 2004.gadam viņš bija Rīgas apgabaltiesas tiesnesis, no 2004.gada līdz 2008.gadam Laviņš bija Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs, bet kopš 2008.gada bija AT tiesnesis-senators Administratīvo lietu departamentā, pēc tam – Civillietu departamentā.

Brīva tiesneša vieta ST radās, jo 24.martā tehniski beidzās pašreizējās ST priekšsēdētājas Aijas Brantas pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms desmit gadiem apstiprināja pēc AT plēnuma priekšlikuma.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

 

Komentāri (32)

Inese 03.04.2014. 15.27

Laviņš tiesneša amata pienākumus pilda kopš 1999.gada

==========================

Būtu incanti papētīt Laviņa iztiesātās lietas. Pēc sejas liekas blēdīgs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu