Sudraba iesaka atteikties no brīvā tirgus ekonomikas • IR.lv

Sudraba iesaka atteikties no brīvā tirgus ekonomikas

92
Inguna Sudraba. Foto: Kaspars Krafts, F64

Bijusī valsts kontroliere: Nesaskaņu pamatā Ukrainā esot ASV īstenotā politika

Latvijai ir jāatsakās no brīvā tirgus ekonomikas, pārliecināta tautas kustības “No sirds Latvijai!” dibinātāja, bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba. “Brīvai tirgus ekonomikai – nē, jo šī bŗivā tirgus ekonomika dzen valsti nabadzība,” saka Sudraba.

Pirmdienas rītā LTV raidījumā “Rīta panorāma” viņa sacīja, ka brīvā tirgus ekonomika valsti un tautu dzen nabadzībā. “Visu laiku mūsu valsts iet pavadā, izpilda svešus lēmumus. Nē, mums ir jāiestājas par savu valsti un jādara tas, kas mūsu pašu valstij ir svarīgs,” pauda Sudraba. Viņa iesaka Latvijai nepildīt tās starptautiskās vienošanās, kas, viņasprāt, ir pretrunā Latvijas interesēm.

Viņa nenoliedza, ka Latvija ir uzņēmusies saistības, kas tai jāpilda, bet pirmajā vietā jābūt pašu interesēm. “Tur, kur mūsu intereses ir pretrunā ar starptautiskajiem uzstādījumiem, mums ir jācīnās par savām interesēm, ja mēs gribam, lai mūsu valsts saglabājas, un lai mēs neesam tikai teritorija kaut kādiem citiem cilvēkiem,” skaidroja bijusī valsts kontroliere.

Viņa uzskata, ka nomainīt Latvijas ekonomikas modeli nebūt nav neiespējami, turklāt to ir pierādījušas arī citas valstis. “Piemēram, Ungārija daudzos jautājumos jau pasaka, ka nepildīs tos starptautiskos noteikumus, kas viņu tautai ir nelabvēlīgi. Kaut vai tie paši enerģētikas tarifi. Viņi [ungāri] bija pirmie, kas pateica: “Mēs šos tarifus nemainīsim, jo mūsu tautai tas ir neizdevīgi, mūsu biznesam tas ir neizdevīgi.””

Sudraba televīzijā atzina, ka tad, ja viņas vēl nenodibinātais politiskais spēks rudenī nāks pie varas, valstī dažādās nozarēs notiks vērienīgas pārmaiņas, taču tās būs vērstas “viennozīmīgi tādā virzienā, kas būs valsts un tautas labā”, ziņo LETA.

Vaicāta par ārpolitisko situāciju un konkrēti par situāciju Ukrainā, Sudraba teica, ka tur katra lielvara īsteno savu politiku – gan Krievija, gan ASV. Sudraba uzskata, ka ASV politikas īstenošana Ukrainā esot “visu nesaskaņu pamatā”, tā faktiski atkārtojot Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikas retoriku.

Kā mantru Sudraba atkārtoja, ka Latvijā jāīsteno sabiedrības saliedēšana, nevis biedēšana, kas notiekot tagad. Tiesa, viņa neminēja konkrētus piemērus šai biedēšanai, vien nepārtraukti atkārtoja, ka grib cilvēkus saliedēt. “Tajā vidē, kur sabiedrības ir sašķelta, ir viegli īstenot savu politiku,” teica Sudraba un minēja kā piemēru Ukrainu. “Mums ir jābūt nost no šiem konfliktiem, jo mēs esam maza valsts,” teica Sudraba.

Marta vidū Sudrabas dibinātajā tautas kustībā “No sirds Latvijai!” bija iestājušies ap 450 cilvēku. Kā informēja Sudraba, partijas dibināšana paredzēta 5.maijā.

 

Komentāri (92)

reksa 31.03.2014. 11.51

Liekas, ka Sudraba no psīchenes ir aizmukusi…

Vai tā ir alkohola vai narkōtiku iedarbība?

+28
-9
Atbildēt

6

    Signija Aizpuriete > reksa 31.03.2014. 13.29

    ——-

    Slava Žizeks/Slavoj Zizek*, filosofs:”Tā taču ideoloģija,muļķīt!”

    Ko sen jau secinājuši Eiropas intelektuāļi, to tagad sāk apjēgt arī Latvijā – nav reāli nekāda tur “brīvā tirga”.

    Глава 1. «Это же идеология, глупыш!», или О капиталистической утопии

    http://aleksandr-kommari.narod.ru/zhizhek_razmyshlenija.htm

    *Slavoj Zizek is a professor of philosophy and psychoanalysis at the European Graduate School in Saas-Fee, Switzerland, where he conducts an Intensive Summer Seminar.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > reksa 31.03.2014. 19.19

    Aldis

    Visticamāk tā ir grāmata, kuru lasa putins.

    Михаил Юрьев “Третья империя. Россия, которая должна быть”

    Par ekonomiku utopiskajā impērijā:

    В экономике Империи — полное плановое хозяйство, только с планированием не по пятилеткам, а по полугодиям (с.282). Абсолютно запрещены иностранные инвестиции в экономику (с.284), равно как и хождение любых валют, кроме рубля.

    Pievienoju arī vienu komentāru:

    http://bigthink.com/strange-maps/177-a-map-of-russias-third-empire-2053

    I remember reading reviews of this book and some parts of it online after it was published. It was rare sample of rabid xenophobia, extreme chauvinism, militarism and imperial obsession.

    When you read the book you can literally feel insane blinding hatred seeping off every line of it as a deadly, corrosive poison.

    Amongst other things (there is a lot of them) it is advocating terrorism on American soil and genocide against nations of Eastern Europe. And, of course, wars of conquest and domination all over the globe. In any civilized country publishing such a book would be a criminal offense.

    Along the general lines it extremely resembles Nazi way of thinking.

    The most worrying of all is that the man ho wrote it comes from Russia’s ruling elite.

    Also, as a minor episode book describes Russia taking control over South Ossetia and Abkhazia, just like they actually did last year. Which makes you wonder, if this book isn’t just a delirium it might seem at first, but instead correctly depicts modern way of thinking of Kremlin.

    Vēl daži fakti par grāmatu:

    К 2014 году Россия вышла изо всех международных организаций, порвала все межправительственные соглашения, и вышла из ООН.

    С 2013 года национальность “украинец” отменена (с.144). Бранку внушили, что украинцы влились в русскую нацию, но мы то догадываемся, отчего период 2006-2022 гг. назван в имперской историографии “Триумф Воли”.

    Россия, оказывается, давно вынашивала планы захвата Европы вплоть до Гренландии включительно, и даже приготовила втайне от всех сотню невидимых и бесшумных ударных подводных лодок с ядерными боеприпасами на борту. Мы, оказывается, только выжидали удобного момента.

    2015. gadā Baltijas valstis būšot okupētas…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Raivis > reksa 31.03.2014. 22.15

    Noskaties sho liidz galaam

    http://www.youtube.com/watch?v=jf8Y1UO5urs

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    v_laivins > reksa 31.03.2014. 14.24

    Šķiet, ka Sudrabas kundzei viss ir sagriezies. Mainīt brīvā tirgus ekonomikas modeli par labu kam? Vai sociālistiskās plānošanas ekonomikas modelim?Vai ierobežotā tirgus ekonomikas modelim? Kā piemērs Ungārijas elektrības cenu tarifs? Kāda saistība? Man šķiet, ka Sudraba ar to gribēja pateikt, ka vēlētos,lai Latvija izstājas no EU un protams NATO, un sāktu beidzot konsolidēties pareizajā, dabiskajā, austrumu kaimiņa virzienā, kas notiktu (tas gan netiek skaļi teikts, bet ir tik pašsaprotami) uz krievu valodas bāzes, un labi, ja latvieši vairāk pievērstos pareizticībai, jo tikai tā viņi,Sudrabas prāt, varētu būt laimīgi.

    Vienā ziņā tas ir labi, ka tā savlaicīgi var redzēt Sudrabas kustības ārpolitiskos(preteiropas un pretamerikāniskos, kas nozīmē prokrieviskus)mērķus, kā arī iekšpolitisko(saliedēt sabiedrību,jāmainās pašiem-tas nozīmē, ka Sudraba neprasīs, lai mainās Saša)un ekonomisko(pret tirgus ekonomika)virzību. Jācer, ka nebūs pārāk daudz pašnāvnieciski noskaņoti, vai rusificēti latvieši, kas noticētu šai brīnumdarei.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Brigita Bîviòa > reksa 31.03.2014. 16.11

    Sudrabai mazāk spaisus vajag pīpēt :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > reksa 31.03.2014. 12.54

    Nē, tā ir pareizticībā iezombēta pārliecība, kurā nav nekā konkrēta, vien laimes pilna apziņa.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

peerku 31.03.2014. 11.55

Kaut ko tik radikālu un absurdu vismaz no Sudrabas neviens negaidīja. Ezotērika viņu galīgi novedusi brīvā domas lidojumā. :)

+24
-9
Atbildēt

1

    austrisv > peerku 31.03.2014. 13.24

    Es ceru, ka nevis brīvā lidojumā, bet brīvā kritienā.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Janis 31.03.2014. 12.00

Zvaniet ātrajiem!

+21
-8
Atbildēt

1

    reksa > Janis 31.03.2014. 12.05

    :)))

    Kārtējā lēkme: pareizticības saasinājums…

    +18
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu