"Tvnet" iegādājas "Apollo" • IR.lv

“Tvnet” iegādājas “Apollo”

25
"TVNET" direktors Ivars Bauls. Foto: Evija Trifanova, LETA

Portāls “Apollo” tiks saglabāts kā atsevišķs medijs

Igauņu mediju grupai piederošais SIA “TV Net” no somu kapitāla SIA “Sanoma Latvia” iegādājies interneta ziņu un izklaides portālu “Apollo.lv” ar mērķi kļūt par nozīmīgāko ziņu avotu Latvijas interneta mediju vidū, biznesa portālam “Nozare.lv” paziņoja uzņēmuma valdes loceklis Ivars Bauls.

Portāls “Apollo” tiks saglabāts kā atsevišķs medijs un strukturāla vienība, un “Apollo” darbinieki turpinās strādāt SIA “TV Net”. Pirkuma mērķis, kā norādīja Bauls, ir kļūt par nozīmīgāko ziņu avotu Latvijas interneta mediju vidū. Darījuma summa netiek atklāta.

Portāla “Apollo” vadība komentārus par notikušo darījumu pagaidām nesniedz.

“Tvnet” un “Apollo” auditorijas kopā sasniedzot vislielāko ziņu portālu lietotāju skaitu, kas par 21 000 unikālo lietotāju mēnesī (pēc šā gada februāra datiem) pārsniedz konkurējošā portāla “Delfi” auditoriju, atsaucoties uz pētījumu kompānijas “Gemius Audience” datiem, norādīja Bauls.

Par to, vai abu portālu apvienošanās radīs nopietnus draudus “Delfi” pozīcijām, šaubās portāla ģenerāldirektors Konstantīns Kuzikovs.

“Uzskatu, ka šeit notiek spēlēšanās ar skaitļiem, jo pēc divu portālu apvienošanās daļa unikālo lietotāju tiks pazaudēta, tā ka vienkārši saskaitīt esošās auditorijas nebūtu korekti,” skaidroja Kuzikovs.

Notikušais darījums esot pierādījums tam, ka tirgus ir veselīgs, jo palikuši tikai divi spēcīgākie spēlētāji. Kuzikovs arī pieļāva, ka “Tvnet” šādi varētu būt atbrīvojies no “Apollo” kā konkurenta, jo abi portāli apmeklējuma ziņā uzrādījuši ļoti līdzīgus rezultātus.

Kā rāda interneta statistikas kompānijas “Gemius” dati, februārī “Tvnet” apmeklējuši 564 504 cilvēki, “Apollo” 553 800 cilvēki, bet portālu “Delfi” 718 569 unikālie lietotāji.

SIA “Sanoma Latvia” joprojām pārvaldīs portālu “Auto24.lv”, turpinot nostiprināt tā spēcīgās pozīcijas tirgū. Portāla “Apollo” pagājušā gada apgrozījums bija 0,8 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka 2012.gada nogalē tobrīd vēl Skandināvijas mediju grupai “Schibsted” piederošais SIA “TV Net” no interneta projektu kompānijas SIA “Nerealitāte” nopircis interneta portālu “spoki.lv”, liecina domēnu reģistra dati.

“Portāls “spoki.lv” ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu “tvnet.lv”. “spoki.lv” paliks tāds, kāds tas ir,” tā biznesa portālam “Nozare.lv” toreiz sacīja SIA “TV Net” valdes loceklis Bauls.

“Tvnet” dibināts 2001.gadā un pieder “Eesti Media” grupai, kura ir vadošā mediju kompānija Baltijas valstīs. “Eesti Media” pieder tādi mediji kā “Postimees.ee”, “15min.lt” un citi. Portālam ir latviešu un krievu valodas versijas.

Saskaņā ar “Firmas.lv” datiem SIA “TV Net” 2012.gadā strādājis ar 1,17 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 68,4 tūkstošu eiro apmērā. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,06 miljoni eiro, peļņa – 3,8 tūkstoši eiro.

Uzņēmums SIA “Sanoma Latvia”, kam piederēja “Tvnet” un vēl joprojām pieder “Auto24.lv”, dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder somu uzņēmumam “Sanoma News Oy”. 2012.gadā uzņēmums darbojies ar 949 206 eiro apgrozījumu un 129 885 eiro zaudējumiem. Uzņēmuma valdi vada Margus Tombergs un tās loceklis ir Kirils Tripolskis, liecina “Firmas.lv” informācija.

 

Komentāri (25)

Nika 29.03.2014. 23.47

Paldies Igaunijai par sakarīgiem, progresīviem mēdijiem. Igaunija preses brīvībā ir priekšā pat Austrijai un Šveicei.

Tikmēr Raška paraška atpaliek pat no Zimbabves. Kaut gan pagaidām vēl turas priekšā Ziemeļkoreijai.

+12
-1
Atbildēt

0

silvija 29.03.2014. 11.54

Cik man zināms, lielākais DP sasniegums pirms vairākiem gadiem bija bīstamas teroristes – kādas provincē dzīvojošas 70-gadīgas kundzes likvidēšana. Šī kundze bija uzrakstījusi draudu vēstuli až pašam treknajam stabilitātes garantam Kalvītim. Vairāk tik bīstamu draudu Latvijai nav bijis, tāpēc DP ēd nodokļu maksātāju sarūpēto sili sausu un nekustina ne ausu.

+13
-2
Atbildēt

0

Nika 29.03.2014. 09.28

Tas saucas ārvalstu investīcija. Urāliem to nesaprast ;-)

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu