Naudiņu apstiprina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā • IR.lv

Naudiņu apstiprina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā

21
Romāns Naudiņš (centrā) Saeimas sēdē. Foto: Gints Ivuškāns, F64

 

Saeima vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā ceturtdien apstiprināja deputātu Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK), ziņo LETA.

Līdz šim Naudiņš bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts, bet iepriekš – Valmieras domes deputāts. Savulaik viņš strādājis par satiksmes ministra ārštata padomnieku, kā arī bija īpašo uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārais sekretārs.

Naudiņš pirmā līmeņa augstāko profesionālo izglītību ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā. Politiķis iepriekš pauda, ka viņa galvenās prioritātes šajā amatā būs sadarbība ar pašvaldībām un uzņēmējdarbības veicināšana reģionos.

Jaunais kandidāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK bija jāizvirza tāpēc, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) 14.martā atlaida līdzšinējo ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK), kurš pretēji valdības lēmumam bija nolēmis piedalīties 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa.

Plānots, ka Cilinskis kļūs par VARAM parlamentāro sekretāru. Nacionālā apvienība uzskata, ka Cilinskis ar Naudiņu jau līdz šim “lieliski sākuši ministrijas vadīšanas darbu” un arī nākotnē jāturpina iesāktais.

Jau iepriekš koalīcijas partijas izteica atbalstu Naudiņa kandidatūrai, arī valdības vadītāja pozitīvi viņu vērtēja, jo Naudiņš līdz šim ir bijis ministrijas parlamentārais sekretārs, “viņš nāk no reģioniem, viņam ir izpratne par reģionālo attīstību, par uzņēmējdarbību”.

 

Komentāri (21)

garausiitis 27.03.2014. 17.19

Re cik viss vienkārši … un visi laimīgi … :) :) :)

+3
-2
Atbildēt

0

silvija 28.03.2014. 05.14

Interesanti, vai taisnība, ka Naudiņš jau ķēries pie pirmā darba – noslēgt pretlikumīgu līgumu ar “Skonto būvi” par gudrona dīķu attīrīšanu? Tā svilst, ka nevar ne mirklīti pagaidīt?

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra amata kandidāta Romāna Naudiņa izteikumi, ka VARAM šobrīd veic grozījumus būvdarbu līgumā ar SIA Skonto būve, lai papildus piešķirtu 16.miljonus eiro Inčukalna gudrona dīķu attīrīšanas darbu veikšanai, kas cita starpā paredz līguma termiņa pagarinājumu, ir prettiesiski, uzskata Sabiedrība par atklātību – Delna.

0
-1
Atbildēt

0

silvija 27.03.2014. 17.55

Naudiņu esot ļoti aktīvi atbalstījusi Lielo pilsētu asociācija, t.i. Ušakovs, Lembergs, Sesks, Rāviņš un pārējie tikpat “cienījamie” mēri.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu