Trešdien ES mājā būs tikšanās ar jaunajiem zviedru rakstniekiem • IR.lv

Trešdien ES mājā būs tikšanās ar jaunajiem zviedru rakstniekiem

28
NULL

Sāra B.Elfgrēna un Matss Strandbergs ir populārās triloģijas “Aplis” autori

Trešdien, 26.martā plkst.18 Eiropas Savienības (ES) mājā tiks prezentēta jauniešiem adresētās triloģijas “Aplis” otrā daļa “Uguns”, kurā piedalīsies arī tās autori – jaunie zviedru rakstnieki Sāra B.Elfgrēna un Matss Strandbergs, raksta aģentūra LETA.

Abi rakstnieki tikšanās reizē stāstīs par romāna tapšanas gaitu. Fantāzijas žanra triloģija “Aplis”, kas tulkota jau daudzās pasaules valodās, iemantojusi popularitāti arī latviešu lasītāju vidū. Sižets sākotnēji šķiet jau pazīstams no daudziem pusaudžu fantāzijas darbiem – sešas meitenes, kas mācās gluži parastas Zviedrijas mazpilsētas vidusskolā un nav diez cik labās attiecībās cita ar citu, negaidot atklāj, ka katrai no viņām piemīt pārdabiskas spējas, un uzzina, ka no viņām atkarīgs ne tikai pilsētiņas, bet, iespējams, visas pasaules liktenis -, taču rakstnieki šo sižetu grodi savijuši ar prasmīgu un iejūtīgu stāstījumu par to, ko vispār nozīmē būt hormonu vētru un identitātes meklējumu plosītam pusaudzim mūsdienu mainīgajā pasaulē. Sešas darba varones cīnās ne tikai ar savu pārdabisko spēju “pieradināšanu”, bet arī ar bieži sastopamām, tomēr tāpēc ne mazāk sāpīgām tīņu vecuma problēmām – sākot no sapratnes trūkuma ģimenē un beidzot ar ēšanas traucējumiem. Tieši šis reālistiskais aspekts, no kura iespējams skatīt romānu triloģiju, padara to tik populāru ne tikai pusaudžu vecuma lasītāju, bet arī viņu vecāku vidū. To atzīst arī latviešu lasītāji. Grāmatu latviski tulkojusi Mudīte Treimane. 

Pasākums notiks Zviedrijas karaliskās nedēļas laikā. Kā ziņots, līdz 2.aprīlim Latvijā norisinās Zviedrijas karaliskā nedēļa, kurā tiks aktualizēti zviedru sabiedrībai būtiski jautājumi.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu