Nacionālajā teātrī nedēļas nogalē sāksies Teātra dienas koncerti • IR.lv

Nacionālajā teātrī nedēļas nogalē sāksies Teātra dienas koncerti

30
Izrādes publicitātes attēls

Raimonda Paula dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem izpildīs teātra aktieri

Sakarā ar Jāņa Petera 75.dzimšanas dienu šogad Latvijas Nacionālā teātrī Teātra dienas koncerts “Satikšanās” ir veltīts divu Latvijas kultūrā leģendāru personību – komponista Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera, sadarbībai. 

Maestro Raimonds Pauls un dzejnieks Jānis Peters dziesmās ir satikušies visa mūža garumā, sākot no “Manai Dzimtenei”, ko dzied tūkstoši, līdz “Mēmajai dziesmai”, kas tik ļoti piestāvēja samtainajai Noras Bumbieres balsij. Kā abu satikšanās iecerēts arī Nacionālā teātra koncerts, kas pirmizrādi piedzīvos Starptautiskajā teātra dienā 27.martā. 

Šis ir tautas dzejnieka Jāņa Petera 75 gadu jubilejas gads. Koncerta 1. daļā skanēs labi pazīstamas un mazāk zināmas Maestro dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem tādas kā “Zilā”, “Lūgums”, “Pazaudētās debesis”,  “Rudens ogle” , “O, Lamara”, kā arī koncertam īpaši izraudzīti Jāņa Petera dzejoļi. 

Savukārt 2. daļā – jaunākais abu kopdarbs – “Čigānu cikls”, kurā skanēs arī tādas pazīstamas dziesmas kā “Dāvā draugs lakatu man sarkanu” un “Precē mani, čigānzēn!”

Koncertā piedalās: Marija Bērziņa, Madara Botmane, Marta Ančevska, Zane Dombrovska, Liene Gāliņa, Zane Jančevska, Inga Misāne, Ilze Rudolfa, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Juris Jope, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Ivars Puga, Jānis Vimba.

Režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu