EP neapmaksās Ždanokas braucienu uz Krimu • IR.lv

EP neapmaksās Ždanokas braucienu uz Krimu

23
Tatjana Ždanoka. Foto: Ieva Čīka, LETA

EP: Tā nebija oficiāla EP novērošanas misija

Eiropas Parlaments (EP) neapmaksās EP deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) braucienu uz Krimu 16.martā un tā dēvētā “referenduma” novērošanu, jo šīs darbības nekvalificējas atmaksai.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja EP informācijas birojs Latvijā, Ždanokas brauciens nekvalificējas atmaksai, jo tā nebija oficiāla EP novērošanas misija. Turklāt EP pieņēma rezolūciju, norādot, ka referendums ir nelegāls, tāpēc oficiāli novērotāji netika sūtīti.

Pati Ždanoka TV3 raidījumam “Nekā personīga” gan izteikusi cerību, ka EP atmaksās brauciena izdevumus. Jautāta, vai uz Krimu braukusi par savu naudu, Ždanoka atbildēja, ka “mums, EP, esot izdalīta naudiņa uz gadiņu braucieniem pēc ielūgumiem. Tā kā es pati nopirku visas biļetes, viesnīcu apmaksāju un ceru, ka man EP to apmaksās”.

Ždanoka 16.martā bijusi Krimā, lai sekotu līdzi notiekošajam šajā Ukrainas reģionā. Ždanoka paskaidroja, ka viņa devusies uz Krimu pēc pašas iniciatīvas un neesot iekļauta nevienā oficiālā delegācijā.

Par šo rīcību viņas pārstāvētās EP politiskās grupas “Zaļie/Eiropas Brīvā apvienība” (EBA) līdzpriekšsēdētāja Rebeka Hārmsa vērsusies pie EBA ar lūgumu izslēgt Ždanoku no tās rindām. Hārmsa uzsver, ka kopš nemieru sākuma Ukrainā grupa “Zaļie/EBA” EP ir konsekventi un nepārprotami atbalstījusi pilsonisko sabiedrību un opozīcijas spēkus, kas iestājas par Ukrainas virzību uz Eiropu, taču Ždanokas pēdējā laika darbība un izplatītie paziņojumi ir pilnīgi nepieņemami.

Tomēr Ždanoka ir pārliecināta, ka līdz savu deputātes pilnvaru termiņa beigām saglabās savu vietu politiskajā grupā “Zaļie/EBA”, jo “zaļajiem” kolēģiem nav īpašu iespēju ietekmēt EBA grupas sastāvu.

 

Komentāri (23)

maija_ancite 24.03.2014. 11.48

Viņa no ES nodokļu maksātājiem ir pietiekoši saņēmusi par atklāta naida kurināšanu un divkosīgo pieskaņošanos attiecīgajai auditorijai, lai tikai vairāk ieriebtu Latvijai un par klaju naidu pret mums latviešiem un mūsu valsti, lai bez problēmām varētu pati apmaksāt šīs savas melu tūres un neapšaubāmi viņai par to arī Krievija labi samaksās. Būtu tikai taisnīgi ja kāds pēkšņs Latvijas viesulis šo personu aizpūstu pa gaisu, pat bez slotas, tieši uz Krieviju pie viņas sabiedrotajiem.

+17
0
Atbildēt

2

    ingazilunska > maija_ancite 24.03.2014. 12.10

    “Viņa no ES nodokļu maksātājiem ir pietiekoši saņēmusi par atklāta naida kurināšanu un divkosīgo pieskaņošanos attiecīgajai auditorijai, lai tikai vairāk ieriebtu Latvijai un par klaju naidu pret mums latviešiem un mūsu valsti.”

    Jānis V., nepārspīlējiet.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Ilze > maija_ancite 24.03.2014. 14.49

    , es arī viņai ziedoju no saviem iekrājumiem par troļļošanu. Bet paliek arvien grūtāk. Tēvs teica, vai tik es neesot Taņkas dēls, jo māte mani pēc dzemdībām pameta, bet tēvs vairs īsti neatceras, kāda viņa izskatījās. Jā, Taņka varētu būt mana māte, mums tik daudz kopīgu rakstura īpašību.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 24.03.2014. 11.58

EP varētu sīkāk papētīt arī iepriekšējos ždanokas tēriņus. Varu garantēt, neviens no tiem neatbilst ES politikas mērķiem.

+16
0
Atbildēt

0

lindapastare 24.03.2014. 11.39

Sīkums, bet patīkami :)

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu