Trešdien "Palladium" uzstāsies Rufuss Vainraits • IR.lv

Trešdien “Palladium” uzstāsies Rufuss Vainraits

31
Publicitātes foto

Vainraita koncertu iesildīs mūziķa māsa Lūsija Vainraita Roša

Koncertzālē “Palladium” šovakar pirmo reizi Latvijā uzstāsies kanādiešu dziedātājs un komponists Rufuss Vainraits, raksta aģentūra LETA.

Mūziķa pēdējo gadu pieredze dzirdama viņa septītajā studijas albumā “Out of the Game”, kas radīts sadarbībā ar producentu Marku Ronsonu. Albumā saglabājas viņam raksturīgie stāsti un greizais humors ar klasiskās popmūzikas pieskaņu. 

Pēdējie gadi Vainraita dzīvē ir bijuši muzikāliem piedzīvojumiem bagāti – šovasar viņš uzstājās uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves. Nesen Vainraits radījis operu un ticis nominēts “Grammy” balvai par Džūdijas Gārlendas “Carnegie Hall” koncerta jauniestudējumu. Vainraits ir ierakstījis septiņus studijas albumus un ieguvis divus “Juno Awards” apbalvojumus kategorijā “Labākais alternatīvais albums” – vienu par 1999.gada albumu “Rufus Wainwright” un otru par 2002.gada ierakstu “Poses”. Jau 15 gadu vecumā Vainraits tika nominēts “Genie Award” apbalvojumam par labāko oriģinālo dziesmu. Gadu vēlāk viņš saņēma “Juno Award” nomināciju daudzsološākā vokālista kategorijā, kā arī 2008.gada “Brit Awards” nomināciju kā labākais starptautiskais mākslinieks. 2009.gadā Vainraits saņēma “Grammy” balvu par labāko tradicionālo popa vokālo albumu. 

Vainraita koncertu iesildīs mūziķa māsa Lūsija Vainraita Roša. Viņa darbojas “indie” mūzikā. Igolniece atzīmēja, ka mūziķe izceļas ar vokālu, asprātīgiem dziesmu tekstiem, kā arī unikālu uzstāšanās stilu. Dziedātāja pērn izdevusi ierakstu “There’s A Last Time For Everything”. Lai gan Vainraita Roša sākotnēji strādāja par skolotāju, mūziķu ģimenē augusī māksliniece 2005.gadā pilnībā pievērsās mūziķes karjerai, iedvesmu smeļoties brāļa koncertturneju dzīvē. 2009.gadā par savu dziesmu “Snare Drum” Vainraita Roša ieguva balvu “Independent Music Awards” kategorijā “Labākā folka dziedātāja/autora dziesma”.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu