Jaceņuks sūta ministrus Krimā noregulēt situāciju; nolaupīts Jūras spēku komandieris • IR.lv

Jaceņuks sūta ministrus Krimā noregulēt situāciju; nolaupīts Jūras spēku komandieris

22
Prokrieviskie atbalstītāji izgāž Jūras spēku štāba vārtus Sevastopolē. Foto: AFP/LETA

Ap 200 Krimas aneksijas atbalstītāju Sevastopolē ieņēmuši Ukrainas flotes štābu

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks trešdien uz Krimu situācijas noregulēšanai aizsūtījis divus ministrus, ziņo UNIAN. Aptuveni 200 Krimas aneksijas atbalstītāju trešdien Sevastopolē ieņēmuši Ukrainas flotes štābu, pavēstīja Ukrainas flotes pārstāvis Sergejs Bogdanovs. Jaunākās ziņas vēsta, ka no štāba nolaupīts Ukrainas Jūras spēku komandieris.

“Viņu ir ap 200, daži uzvilkuši balaklavas. Viņi nav bruņoti, un neviens šāviens no mūsu puses nav izdarīts,” norādīja Bogdanovs. “Militārpersonas iebarikādējušās ēkā, un notiek sarunas.”

“Lai gan mums ir atļauja izmantot ieročus pašaizsardzībai, mēs to nedarām un nedarīsim,” uzsvēra flotes pārstāvis, ziņo LETA/AFP.

Krievijas valsts ziņu aģentūra ITAR-TASS vēsta, ka Krimas aneksijas atbalstītāji pie flotes štāba uzvilkuši Krievijas karogu. Aģentūra informē, ka sākotnēji pie flotes štāba noticis mītiņš, bet vēlāk tā dalībnieki iekļuvuši štāba teritorijā.

Jaceņuks uz Krimu nosūtījis vicepremjeru Vitāliju Jaremu un aizsardzības ministru Igoru Teņuhu. Viņu uzdevums ir neļaut situācijai pāraugt karadarbībā.

Jaunākās ziņas vēsta, ka Sevastopolē nezināmu cilvēku grupa nolaupījusi Ukrainas Jūras spēku komandieri Sergeju Gaiduku.

Jūras spēku komandieris rokudzelžos izvests no Jūras spēku štāba mītnes. Iespējams, ka viņu nolaupījuši Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvāldes darbinieki, vēsta UNIAN. Patlaban Gaiduka uzturēšanās vieta nav zināma.

Savukārt Perevaļnijā Ukrainas karavīri no 36.brigādes nolikuši ieročus, padodoties Krievijas okupantiem. Par to savā Facebook lapā ziņo militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmirijs Timčuks.

Jau ziņots, ka Krievija 1.martā pieņēma lēmumu ievest savu karaspēku Ukrainā. Armijas vienības bez Krievijas atšķirības zīmēm visu laiku atrodas Krimā, kur sestdien notika referendums par pievienošanos Krievijai.

 

Komentāri (22)

austrisv 19.03.2014. 13.44

Gan jau krievu čekisti viņam liks parakstīt Ukrainas flotes, kas bazēta krimā atdošanu Krievijai bez maksas. tā sakot dāvinājums Putinam.

+3
-1
Atbildēt

0

Andris 19.03.2014. 19.31

Jā, admirālis Sergejs Gaiduks – kārtējais Krimā nolaupītais. Toties 10 iepriekš nolaupītos ukraiņu specoperācijas laikā šodien izdevies atbrīvot.

+2
-1
Atbildēt

0

Dina 19.03.2014. 14.59

Ha, ha, ha … pārsmējos! Nu baigā vajadzība krimiešiem to veci „nolaupīt”. Darīt viņiem nav ko. Pats ir aizlaidies tikai aizmirsis par to savai priekšniecībai pateikt. Visticamāk – nolēmis palikt Krimā nevis atgriezties pučistu paspārnē. Kuri stap citu viņu paši tūlīt atlaidīs, lai ieliktu vietā kādu savējo banderu. Austākajos ešelonos jau faktiski visa spēku struktūru vadība ir nomainīta, ieliekot „revolucionāriem” uzticamus spēkus.

Kas attiecas uz pučistu „ministru” vizīti, būs baigi interesanti. Krimā gadījumā netaisās ieviest savējo sarakstu ar personām, kurām būs liegts iebraukt valsts teritorijā? Būs baigi fanīgi, ja zēni pasēdēs uz soliņa Perekopā un dabūs braukt atpakaļ uz mājām … :)

+1
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu