Vīķe-Freiberga: Putins ar pasauli spēlē pokeru • IR.lv

Vīķe-Freiberga: Putins ar pasauli spēlē pokeru

23
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņa prognozē, ka Krievija ies tik tālu, cik varēs, ja nesastaps pretestību

Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzstājoties ar uzrunu ASV, paudusi pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins spēlē pokeru ar pasauli un cenšas saprast, cik tālu viņš ar iet, vēsta laikraksts “Sarasota Herald-Tribune”.

“Nav nepieciešams doktora grāds psiholoģijā, lai saprastu, ka viņš ir izsalcis pēc varas un bezbailīgs, viņš spēlē pokeru (..) ar pārējo pasauli un cenšas saprast, cik tālu viņš var iet, iekams tiks atrasti līdzekļi, lai stātos pretī viņa agresijai,” norādīja Latvijas eksprezidente, kas uzstājās ar lekciju Ringlinga Mākslas un dizaina koledžā Sarasotā.

“Es teiktu, ka viņam bijusi izcila apmācība praktiskajā psiholoģijā. Piemēram, viņš izpēta to valstu vadītāju raksturu, ar kuriem viņš tiekas, un atrod viņu vājās vietas un tās apspēlē. Viņam ir liels talants, un viņš ir ticis lieliski apmācīts, es to varu apliecināt,” teica Vīķe-Freiberga.

Vaira Vīķe-Freiberga arī prognozēja, ka Krievija “ies tik tālu, cik vien spēs, un, ja nesaskarsies ar pretestību, tā ies vēl tālāk”.

 

Komentāri (23)

ligakalnina 19.03.2014. 12.10

KGB skoklā daudz ko mācīja, arī politisko psiholoģiju, un tas, ka viņš apspēlē tos, kam melošana unprovokācija nav dzīvesveids, tas ir pareizi.

No otras puses, apspēlē viņš taktiski, kaut, pats to uzskata par stratēģiju, Putinam ir tipisks KGB pulkveža, nevis politiķa, domāšanas līmenis, un taisni tas jau ir saprotams un patīk daudziem Krievijas iedzīvotājiem.

Bez tam, kā visiem specdienestu darbiniekiem, viņam ir absolūti deformēta psihe, viņš nespēj noticēt, ka kaut kas, kaut vai Ukrainas revolūcija vai protesti pret viņa politiku, var notikt spontāni, viņam raksturīgs aizdomīgums un atriebīgums .

Bez tam, Putina lielākais sapnis ir ieiet vēsturē līdzīgi Pēterim pirmajam, daļēji, Krimas aneksija izskaidrojama arī ar to.

Drosmīgs viņš gan nav, tur Freiberga kļūdas, drīzāk, nekaunīgs, Putinam paniskas bailes no jebkuras opozcijas un varas zaudēšanas, drīzāk, Rietumu līderi ir bailīgi, kaut, arī viņus var saprast.

+14
-2
Atbildēt

3

    manatuja > ligakalnina 19.03.2014. 12.45

    BRITISH PETROLIUM joprojām ir ROSNEFT akcionāri un turpina artikas apgūšanu….

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 19.03.2014. 12.40

    aiversk – tādi visur ir, arī amerikā, nu un tad, ko tu gribi, lai es saku, ko tad tur var darīt, izņemot, pēc iespējas ierobežot to krievijas TV propagandu?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 19.03.2014. 12.18

    Dzeri, vai pļuķinam ir piekritēji un atbalstītāji? Vai tie piekritēji nestiprina viņa varu? Vai tādi nav arī Latvijā?
    Vai nebūs kādi ar izkompostrētām smadzenēm, kas parakstīs, ko vajadzēs, ar puķēm sagaidīs…?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

peerku 19.03.2014. 13.02

Vaira Vīķe-Freiberga ir un paliek vienīgā, īstā Latvijas prezidente. Tas, kurš sēž prezidenta krēslā tagad, diskreditē ne tikai sevi, bet visu valsti, it īpaši tas ir redzams, kad Latvijai Putina agresijas dēļ draud iestāties X stunda.

+12
-2
Atbildēt

3

    Antra Ozollapa > peerku 19.03.2014. 14.52

    andrejs

    Jāraksta kolektīvs iesniegums DP, lai izpēta…

    Kur, cikos?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > peerku 19.03.2014. 14.23

    Bet izskatās, ka superis kurina nacionālo naidu!

    ——————

    Interesanti, cik ilgi IR redakcija klusēs un turpinās ignorēt viņu darbošanos. Vai tiešām ir tāda nespēja kaut ko pasākt? IP adrese taču viņiem ir zināma…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 19.03.2014. 13.48

    izskatās, ka superis kurina nacionālo naidu!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 19.03.2014. 12.15

Tur VVF ir pilnīga taisnība.

Ar nožēlu var teikt, ka ne tikai pokeru, bet arī zolīti mūsu atjaunotās Latvijas valstvīri nemāk spēlēt ar ļoti retiem izņēmumiem !

+11
-1
Atbildēt

1

    manatuja > lebronj2356 19.03.2014. 12.33

    mums ir tikai viens spēlētājs HūTES AIVARS.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu