ASV Valsts departments: Sankcijas pret Putinu būtu ārkārtas solis • IR.lv

ASV Valsts departments: Sankcijas pret Putinu būtu ārkārtas solis

18
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: EPA/LETA

ASV gatavojas papildsankcijas vērst pret Putinam pietuvinātiem Krievijas oligarhiem

Tas būtu ārkārtas solis, ja ASV pieņemtu sankcijas pret citas valsts galvu, preses brīfingā teica ASV Valsts departamenta pārstāve Dženifera Psaki, atbildot uz jautājumu, kāpēc Vašingtona neievieš sankcijas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

„Tas būtu ekstraordinārs gadījums un ārkārtīgi neparasti, ja mēs ieviestu sankcijas pret citas valsts vadītāju,” teica Psaki. Šāds solis, viņasprāt, būtu radikāls. „Taču es neizslēdzu, ka tāda iespēja nākotnē var tikt izmantota,” norādīja Valsts departamenta pārstāve, ziņo „Newsru”.

Savukārt cits Baltā nama pārstāvis Džejs Kārnijs paziņojis, ka ASV ir gatava ieviest papildu sankcijas pret tiem Krievijas oligarhiem, kuri ir pietuvināti Putinam, trešdien ziņo aģentūra „Reuters”. Baltā nama pārstāvis ir pārliecināts, ka šādi soļi noteikti iespaidos Krievijas ekonomiku, un investoriem ieteica būt sevišķi piesardzīgiem sadarbībā ar Krieviju.

Tikmēr pirmajā telefonsarunā pēc Krimas aneksijas Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs jau paguvis piedraudēt ASV valsts sekretāram Džonam Kerijam, ka Rietumi saņems atbildi no Krievijas par ieviestajām sankcijām pret Krievijas amatpersonām.

Kā teica Psaki, ASV neatzīst Krimas referenduma rezultātus un pussalas pievienošanu Krievijai uzskata par neleģitīmu.

ASV Valsts departamenta pārstāve uzskata, ka politiskais spiediens kopā ar ekonomiskajām sankcijām ir visnotaļ efektīvs instruments. „Mēs jau redzam politisko soļu sekas [Krievijā], vienotu G7 valstu pozīciju, kuru izjūt Krievija. Mēs redzam, ka daudz vairāk naudas aizplūst projām no Krievijas, nekā tur ienāk. Tās ir faktiskās ekonomiskās sankcijas, kas liecina, ka [sankciju ieviešanai] sekas ir,” teica Psaki.

 

Komentāri (18)

dro 19.03.2014. 08.48

Makeins: …путинская Россия – не великая держава, а “бензозаправка под управлением коррумпированного, автократического режима

+13
-1
Atbildēt

3

    Dina > dro 19.03.2014. 09.27

    Nu lūk kārtējais Ukrainas OFICIĀLO VARAS IESTĀŽU, un Rietumu, Ukrainas un Latvijas mediju melīguma pierādījums:

    Симферопольским снайпером оказался 17-летний подросток

    http://regnum.ru/news/1779933.html

    Gribu redzēt kurš no mūsu medijiem šodien šo ziņu nopublicēs. Un esmu gatavs derēt, ka neviens, jeb ari tā tiks nobāzta kaut kur dziļi dziļi ziņu pašā apakšā. Lai formāli it kā jau nebūtu speciāli slēpta.

    Un pamatojoties uz šādu provokāciju, Ukrainas Valdība pieņem lēmumu izdalīt ieročus un paziņo, ka „Konflikts ar Krieviju pārgājis militārajā stadijā”???

    Tad kurš te ir kara kurinātājs, kurš eskalē konfoliktu un vardarbību un kurš to informatīvi atbalsta, rīkojot histēriju masu medijos, a ? Krievija? Jeb varbūt tomēr Rietumi ?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > dro 19.03.2014. 09.11

    Jânis Bankoviès > dro 19.03.2014. 09.19

    Meli, cāļus skaitu rudenī….

    Skat ka Putinočio , ar 90 grādos uz sāniem nolocītu garo degunu, un uz iekšu ielocītu sejas velvi, negulēs grāvī ar visiem saviem “putļerastiem” vēl nesasniedzot Mārtiņdienu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 19.03.2014. 09.01

Labākā sankcija pret Krieviju un tās satelītu Kazahstānu būtu nekavējoša karaspēka izvešana no Afganistānas;)

+8
-1
Atbildēt

3

ﮎandijs Be1t1kﮎ 19.03.2014. 08.59

Крым обнажил дефицит реализма во внешней политике администрации Обамы. Уверения, что США могут отойти от важной роли в мировой политике, “подкрепили впечатление, что Соединенные Штаты слабы; а людей вроде Путина слабость провоцирует на действия”, говорится в статье. Путин живет в жестоком, циничном мире, где любое соперничество – игра по принципу “победитель получает все”.

В случае Крыма самое тревожное, считает Маккейн, в том, что “путинская агрессия отражает растущее пренебрежение к реноме Америки в мире. Это побудило расхрабриться других агрессивных игроков – от китайских националистов до террористов из “Аль-Каиды” и иранских теократов”.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu