Samarieši sāk ziedojumu vākšanu cietušo aprūpei Ukrainā • IR.lv

Samarieši sāk ziedojumu vākšanu cietušo aprūpei Ukrainā

12
Kijevas centrā pēc nemieriem improvizēta izstāde, kurā redzami ieroči, kas izmantoti cīņās pret maidaniešiem. Foto: EPA/LETA

Līdzekļi nepieciešami daudzajiem nemieros cietušajiem mājas aprūpei

Latvijas Samariešu apvienība trešdien sāk ziedojumu vākšanu cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem nepieciešama profesionāla medicīniskā un sociālā aprūpe mājās, informē Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.

Ukrainas samarieši sadarbībā ar Kijevas neatliekamās palīdzības dienestu tagad apzina un mobilizē palīdzības iespējas. Tam ir atsaukušās daudzas Starptautiskās Samariešu apvienības dalīborganizācijas Eiropā.

Kā ziņo Ukrainas Samariešu apvienība, ielu cīņās daļēji smagus ievainojumus ir guvuši vismaz 1000 cilvēki, 800 no viņiem ir saņēmuši medicīnisku palīdzību Kijevas slimnīcās. Vēl tagad 215 ievainotie atrodas stacionāros.

Ukrainas Samariešu apvienība ir piesaistījusi brīvprātīgos, kuri palīdz cietušajiem, bet darbam ir nepieciešami pārsienamie materiāli, šļirces, medikamenti, kā arī dažādi aprūpes materiāli, kuru iegādei nepieciešami finanšu līdzekļi.

„Mēs nevaram mierīgi noraudzīties, kā mūsu cilvēki Kijevā spiesti atveseļoties mājās apstākļos bez nepieciešamās medicīniskās aprūpes. Daudziem ir gūti ievainojumi no šāvieniem, ir lūzumi un smagi apdegumi. Saņēmuši medicīnisko palīdzību stacionārā, viņiem ir jāturpina atveseļošanās mājas apstākļos, taču bez profesionālas palīdzības ne vienmēr tas ir iespējams. Mūsu aprūpes dienestam ir nepieciešamās zināšanas un iemaņas, lai palīdzētu šiem cilvēkiem. Apvienība kopš 1993.gada aktīvi darbojas daudzos labdarības un sociālās palīdzības projektos,” stāsta Ukrainas Samariešu apvienības vadītāja Svetlana Levkovska.

Bērziņš savukārt teic, ka gan no Latvijas valsts, gan nevalstisko organizāciju puses tiek organizēts dažāda veida atbalsts – humānās palīdzības kravu, ziedojumu vākšanas un medicīnas materiālu veidā. Līdz šim vāktie ziedojumi bija pirmās palīdzības nodrošināšanai.

Tagad mērķis ir palīdzēt vākt ziedojumus tieši mājas aprūpei, lai cilvēki varētu izārstēties pilnībā, saka Latvijas Samariešu apvienības direktors.

Daudzas Starptautiskās Samariešu apvienības dalīborganizācijas Vācijā, Itālijā, Austrijā, Polijā un citās valstīs jau ir atsaukušās Ukrainas Samariešu aicinājumam palīdzēt cietušajiem un ziedot cietušo cilvēku aprūpei. „Ziedojumu vākšana ir sākta visā Eiropā, un arī mēs uzrunājam Latvijas iedzīvotājus ar lūgumu palīdzēt,” saka Bērziņš.

Ziedot var, veicot pārskaitījumu uz Latvijas Samariešu apvienības (reģistrācijas numurs 40008001803) «Swedbank» kontu LV98HABA0551018224165, kā maksājuma mērķi norādot “Ukrainā cietušo cilvēku aprūpei”.

 

Komentāri (12)

Ligiña Doniña 12.03.2014. 19.09

Tautai jāpazīst savi “varoņi”.

Ločmelis

http://www.kasjauns.lv/objs/news/lv/images/w_image_1371982762436_20924.jpg

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja vietnieks

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis

Dzimis: 28.10.1936.

Ģimenes stāvoklis: precējies, ir divas meitas un pieci mazbērni

Izglītība: augstākā; 1959. g. beidzis mācības Melnās jūras Austākajā kara skolā, 1970. g. – Maskavas Militāri politiskajā akadēmijā. 2006. g. ieguvis filozofijas doktora grādu Starptautiskajā informācijas tehnoloģiju augstskolā Minskā (Baltkrievija).

Darba pieredze:

1955. – 1991. g. – dienests jūras kara flotē; vairāk nekā 30 gadus ilgo dienestu pabeidzis kontradmirāļa dienesta pakāpē;

1991. – 1997. g. – vecākais konsultants, padomnieks uzņēmumā SIA „Kondus”;

1997. – 2005. g. – Tautas saskaņas partijas Rīgas nodaļas vadītājs;

2001. – 2005. g. – Rīgas domes deputāts, Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks;

2005. – 2009. g. – apsardzes centra „Jaguārs” kontroles daļas vadītājs;

Kopš 2010. gada novembra – Rīgas domes deputāts.

Valodas: latviešu, krievu

Aizraušanās: medības, makšķerēšana

Kontaktinformācija: [email protected]

Pieņemšanas laiki: mēneša otrā un ceturtā pirmdiena, pēc iepriekšēja pieraksta, 11.00–12.00, Rātslaukumā 1, 105. kab., t. 67105027

0
0
Atbildēt

1

Inese 12.03.2014. 14.45

Kā reize tēma latviešu un ukraiņu samariešiem:

Раненых бойцов «Беркута» отказываются лечить и кормить в Киеве

«Я только что говорил с давней подругой из Киева, врачом. Она в шоке. Действительно, к ним в больницу пришли хлопцы в масках, именем «Небесной сотни» приказавшие снять с довольствия «врагов нации». Согласно приказу главы СНБОУ «генерал-хорунжего» Парубия (бумага предъявлена, но что за бумага, никто не знает) и со ссылкой (устной) на указание «президента» Турчинова. Мотивация: «идет война, в стране будет голод, еда и лекарства нужны армии, а не убийцам»», – написал Лукьяненко в своем блоге со ссылкой на слова киевского врача.

Как следует из сообщения, речь идет о киевском госпитале МВД на улице Бердичевской. Отмечается, что пострадавших бойцов «Беркута» там 74 человека, с ожогами и огнестрельными ранениями.

+2
-3
Atbildēt

1

    silvija > Inese 12.03.2014. 18.31

    Ei, āžbārdi, vai ieceri izkrāpt naudu esi atmetis? Tu tak tik ņipri murgoji par kaut kādiem ķēdes suņiem, kuru apsitēju vecākiem vajagot naudu un šī nauda esot jāieskaita vai jāpārskaita uz tavu adresi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu