ASV Kongress pieprasa Krievijai izvest spēkus no Ukrainas • IR.lv

ASV Kongress pieprasa Krievijai izvest spēkus no Ukrainas

53
Krievijas militāristi 11.marta vakarā iebrauc Sevastopolē. Foto: AFP/LETA

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Turčinovs noraida iespēju ievest spēkus Krimā

ASV Kongress otrdien pieprasīja Krievijai nekavējoties izvest spēkus no Ukrainas un aicināja prezidentu Baraku Obamu noteikt ekonomiskās sankcijas Maskavai, ziņo LETA/AFP.

Senāts pieņēma rezolūciju, stingri nosodot Krieviju un aicinot to izslēgt to no G8. Vienbalsīgi pieņemtā rezolūcija aicina ieviest mērķtiecīgas sankcijas, lai “piespiestu prezidentu Vladimiru Putinu izvākt savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas un atdotu šo teritoriju pilnā Ukrainas suverēnā kontrolē”.

Rezolūcijā arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) aicināta apdomāt savu lēmumu rīkot 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā.

Arī Pārstāvju palāta pieņēma rezolūciju, nosodot Krievijas agresiju. “Vladimirs Putins ir pierādījis sevi kā briesmas un draudu reģiona stabilitātei un viņš ir jāsauc pie atbildības,” paziņoja ASV Pārstāvju palātas spīkers Džons Bēners.

Savukārt Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs pavēstījis, ka Ukraina negrasās ievest Krimā karaspēku, ziņo AFP.

Pēc viņa teiktā, ja Kijeva izlems sākt militāru operāciju Krimā, tās austrumu robeža ar Krieviju paliks neaizsargāta. Viņš norādīja, ka Krievija pie robežas ar Ukrainu savilkusi tanku vienības un provocē Kijevu, lai radītu apstākļus armijas ievešanai. “Mēs negrasāmies sekot Kremļa izdomātajam scenārijam,” sacīja Turčinovs.

Ja Krievija veiks uzbrukumu Ukrainas karavīriem Krimas teritorijā, sekos armijas atbildes reakcija, viņš brīdināja.

Krimā paredzēto referendumu Turčinovs nodēvēja par “viltojumu”. Pēc viņa teiktā, referendums notiks nevis Krimā, bet gan Kremļa kabinetos, savukārt Krievijas spēki falsificēs tā rezultātus.

 

Komentāri (53)

archoftriumph 12.03.2014. 08.02

malacji ameriikaanji! krievi Krimu novediis liidz klinkjim, jau paslaik ir piedrazojusi juuru nogremdeejot kugji, lauzj un dedzina ukrainju materiaalaas veertiibas – dzivo kaa jau svesaa zemee. jaacer ka driiz izvaaksies.

http://news.liga.net/news/politics/999335-na_aerodrome_belbek_proizoshel_silnyy_pozhar.htm

+15
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 12.03.2014. 10.23

” A kāda Amerikai vispār daļa gar Ukrainu?” kurmīt, a tev? Vai tev Ukrainā plaši saulespuķu lauki, ko nolādētie fašistiskie banderovieši nogana ar vēl fašistiskāākām rietumu govīm un krievus badošām eirokazām? Un netiks tev semočkas, pridurok?

+16
-1
Atbildēt

0

Jānis Lizdiks 12.03.2014. 11.29

jaunumi: bratans aksenovs-goblins aicina krievus atpūsties Krimā. komentāri:

– Нет, уж лучше вы к нам, на Колыму!

– Крым приглашает всех на отдых строгого режима !

– Бронежилеты от загара предоставляются бесплатно..!

– Не покупайте самопальные карты минных полей, требуйте сертификат МО РФ.

– А может лучше отдохнуть на горных курортах Чечни или Дагестана?

– Зеленые человечки будут работать аниматорами в Крымских отелях?

– Спасибо, но у меня нет прав на вождение БТРа…

– И сколько платят суточных?

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu