ASV uz Poliju nosūta papildus 12 iznīcinātājus (papild.) • IR.lv

ASV uz Poliju nosūta papildus 12 iznīcinātājus (papild.)

37
Kara lidmašīna F-16 Polijas bāzē Poznaņā. Foto: AFP/LETA

Kopīgas ASV un Polijas armijas mācības sāksies 13.martā

ASV uz Poliju nosūtījusi 12 iznīcinātājus F-16 un 300 karavīrus, ziņo „Der Spiegel”. Tas tiek pamatots ar kopīgiem amerikāņu un Polijas armijas manevriem, kas savukārt saistīts ar Ukrainas krīzi.

Uz Poliju nosūtītie iznīcinātāji F-16 un karavīri piedalīsies manevros, kas sāksies 13.martā, svētdien paziņoja Polijas Aizsardzības ministrija.

Ministrijas pārstāvis norādījis, ka šīs mācības esot bijušas jau sen ieplānotas, tomēr „saistībā ar saspringto situāciju Ukrainā” nolemts to norisi sākt jau tagad un mācības paplašināt.

Kā rakstīts, 6.martā ASV uz Lietuvas karabāzi nosūtīja papildus sešus NATO iznīcinātājus F-15. Lietuvas aizsardzības ministrs Juzs Olekass teica, ka šis ir atbildes solis „Krievijas agresijai Ukrainā un Krievijas armijas paaugstinātajai kaujas gatavībai Kaļiņingradā”.

Jau rakstīts, ka ASV kara lidmašīnas šogad pārņēma patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā. Savukārt Polijas armijas rīcībā ir 48 iznīcinātāji F-16, vēsta AFP.

Tikmēr vairāk nekā tūkstotis Zviedrijas karavīru piedalās NATO militārajās mācībās, kas, visticamāk, piesaistīs Maskavas uzmanību, jo izspēlē negaidītas invāzijas scenāriju.

Militārie manevri, kuriem dots nosaukums operācija “Cold Response”, notiek Norvēģijas ziemeļos un ilgs līdz 21.martam, vēsta LATA/The Local.

Kopumā mācībās piedalīsies 16 000 karavīru no 16 valstīm, tostarp Šveices, kura, tāpat kā Zviedrija, nav NATO dalībvalsts.

“Aizsardzībai jātrenējas, un šī ir lieliska iespēja trenēties kopā ar NATO,” laikrakstam “Dagens Nyheter” norādīja pulkvedis Jāns Mērtbergs.

(papildināta ar NATO mācībām Norvēģijā)

Komentāri (37)

Pēterītis 10.03.2014. 14.22

Izskatās, kurmītis uzsācis sacensību ar Ločmeli. Applausi uzvarētājam!

+14
-1
Atbildēt

1

Anna Gaigule 10.03.2014. 17.56

“Ir” redaktoriem piebilde par virsraksta valodu.

“Papildu” ir īpašības vārds, atbild uz jautājumu “kāds?”, attiecas uz lietvārdu. “Papildus” ir apstākļa vārds, atbild uz jautājumu “kā?”, attiecas uz darbības vārdu.

Pareizi būtu: “Nosūta 12 (kādus?) _papildu_ iznīcinātājus” vai arī “nosūta (kā?) _papildus_ 12 iznīcinātājus”.

P.S. Vispār man latviešu valodā bija 3 (piecu ballu sistēmā), bet augšminēto iemācīja…

+1
0
Atbildēt

0

Dina 10.03.2014. 13.21

Miera balodīši, ko? Lai būtu adekvāta atbilde, tagad Krievija varētu Kaļiņingradā izvietot vēl dažas savas pretgaisa sistēmas … tad amīši pieliks klāt vēl kādus savus trūpus, krieviņi savus – un panesīsies.

Kāds prieks, kāda laime! Un noteikti – kāds gandarījums leišu brāļukām. Ne velti viņi tā centās, tā centās krieviņiem iezāģēt, Maidana kaujiniekus pie sevis apmācīja. Tagad, ja sāksies kariņš starp Krieviju un NATO, varēs ar izpildīta pienākuma apziņu ietīties palagos un doties uz tuvāko kapsētu … :)))

+2
-12
Atbildēt

2

    Zane Brensone (Botte > Dina 10.03.2014. 17.05

    Ko lai dara, ja Krievija nesaprot citādus argumentus, kā vien spēku? Palasi vēstures grāmatās un padomā par šo lietu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Marika > Dina 10.03.2014. 17.25

    Kurmītis

    “Что представляет из себя российская стратегическая авиация? Это около 50 реально летающих Ту22М и примерно столько же небесных тихоходов Ту-95.

    Представьте, что при попытке атаковать Европу и США им навстречу (после удара ПРО, старой и новой) поднимутся 1000 фантомов, миражей, харриеров и еврофайтеров с ракетами воздух-воздух, и всё это управляется и наводится сотнями спутников НАСА…

    Русская шваль, думайте!”

    http://ipvnews.org/

    Par Ķīnas un Japānas teritoriālām, pretenzijām nedrīkst aizmirst

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu