Latvijai nav jātirgojas ar uzturēšanās atļaujām • IR.lv

Latvijai nav jātirgojas ar uzturēšanās atļaujām

17
Latvijas pilsoņa pase. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Rihards Kols

Otrreizējai caurlūkošanai nodoto Imigrācijas likuma grozījumu izskatīšana parlamenta plenārsēdē paredzēta aprīlī.

Pēdējo dienu notikumi Ukrainā skaidri atklāj Krievijas patieso seju un visai pasaulei pierāda, ka savas ģeopolitiskās interese tā stāda augstāk par starptautisko tiesību normām. Kļuvis skaidrs, ka šīs valsts vadītājs viltīgi un ciniski manipulē ar faktiem, lai attaisnotu savu prettiesisko politiku.

Ukrainas tautas pulcēšanās Neatkarības laukumā sākumā bija protests pret prezidenta Janukoviča atteikšanos parakstīt sadarbības līgumu ar ES. Attīstoties notikumiem, protestētāji vērsās pret valstī pastāvošo varas elites korupciju. Protams, šādi notikumi pulcē ap sevi dažādi noskaņotus cilvēkus. Arī tos, kuru uzskati ir ļoti radikāli.

Krievija visu ir sametusi vienā katlā un tagad runā tikai par beidzamajiem, kamēr pilnībā nevēlas pieminēt protestu patiesos cēloņus. Visas runas par to, ka Ukrainā tiek pārkāptas krieviski runājošo un Ukrainā dzīvojošo Krievijas pilsoņu cilvēktiesības ir propagandas triks, kura mērķis ir attaisnot Ukrainas suverināties pārkāpšanu.

Tas Krievijas ārpolitikā nav nekas jauns. Arī mums vēl tagad nākas dzirdēt Krievijas pārmetumus, ka Latvijā tiek pārkāptas krievu minoritātes tiesības, kuras tad nu rūp Maskavai visvairāk par visu. Jaunākais šīs Krievijas spēles elements, kā mēs zinām, bija nesen publiskotā ideja par krievu skolu veidošanu Latvijā, kur mācības notiktu pēc Krievijas mācību programmām.

Tā, maskējoties ar savu tautiešu interešu “aizsardzību”, Krievija īsteno Vladimira Putina piekopto impērisko domāšanas un valdīšanas politiku. Līdz šim mēs Latvijā bažījāmies par Krievijas “maigo varu”, tagad esam liecinieki, ka Krievijai tomēr tīkamāka ir “dūres vara”.

Kādu mācību mēs varam iegūt? Kamēr notikumi Ukrainā sakarst ar katru dienu, vēl ir par agru pavilkt svītru visam un vēsi analizēt rezultātu. Taču viens ir skaidrs nepārprotami – Latvijai ir jāpārtrauc uzturēšanās atļauju tirgošana Krievijas pilsoņiem!

Jā, iespējams, ka nekustamos īpašumus pie mums neiegādājas Kremļa “vanagi”. Taču tas viss kropļo mūsu jau tā traģisko demogrāfisko situāciju. Mēs dažu simtu eiro dēļ esam gatavi radīt situāciju, kad Jūrmala var kļūt par “otru” Krimu. Un kurš varēs tad garantēt, ka kādam Krievijas valdniekam neienāk prātā, ka būtu jāaizstāv ar šie tautieši no “latviešu nacionālistiem”. Ar tankiem, protams.

Otrreizējai caurlūkošanai nodoto Imigrācijas likuma grozījumu izskatīšana parlamenta plenārsēdē paredzēta 10. aprīlī. Mums vēl ir laiks apdomāties!

Autors ir Nacionālās apvienības pārstāvis

 

Komentāri (17)

Egita 10.03.2014. 09.23

Kā apturēt Bērziņu. Vai Latvijas pašreizējais prezidents nav drauds Latvijas drošībai?

________________________________________________________________________

Pēdējo dienu notikumi Ukrainā skaidri atklāj Krievijas patieso seju un visai pasaulei pierāda, ka savas ģeopolitiskās interese tā stāda augstāk par starptautisko tiesību normām. Kļuvis skaidrs, ka šīs valsts vadītājs viltīgi un ciniski manipulē ar faktiem, lai attaisnotu savu prettiesisko politiku.

_________________________________________________________________

Vai tad Bērziņa tikšanās ar Putinu ,dažas dienas pirms kara nav jāizvērtē?

+10
-3
Atbildēt

0

archoftriumph 10.03.2014. 07.34

biju palaidis garaam PCTVL peedeejo sanaaksmi kur sie apsauba Latvijas neatkariibu un prognozee sociaalisma Latvijaa neizbeegamo uzvaru, skat http://www.delfi.lv/news/national/politics/pctvl-aktivisti-apsauba-latvijas-neatkaribu-un-prognoze-socialisma-uzvaru.d?id=43810984

varbuut vinjiem ir veerts paraadiit piemeeru ar kaliningradu? http://ukraine.d3.ru/comments/529070/

+5
0
Atbildēt

0

Marika 10.03.2014. 16.17

Latvijas valsts naudu par dzimtenes pārdošanu neņem, tāpēc to dara V, RP un SC sponsori, Bernis, Fiļs un Esterkins.

+4
-1
Atbildēt

2

    Ilze > Marika 10.03.2014. 18.00

    Patrioti Grendi aizmirsi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Marika > Marika 11.03.2014. 07.41

    Ločmelis

    Grende netirgo uzturēšanas atļaujas un nesaņem stipendiju no atļauju tirgotājiem. Vai tad zemnieciņu, kurš pārdevis tirgū krievam kartupeļus, devēsi par fašistu līdzskrējēju, jeb Latvijā būtu jāpārtrauc kartupeļu audzēšana un tirgošana, kamēr pēdējais krievu impērasts nav deportēts?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu