Maskavas tiesa nosaka Navaļnijam mājas arestu • IR.lv

Maskavas tiesa nosaka Navaļnijam mājas arestu

26
Foto: LETA/AFP

Atrodoties mājas arestā, Navaļnijs drīkstēs runāt tikai ar saviem radiniekiem, izmeklētājiem un saviem advokātiem

Maskavas tiesa piektdien piemērojusi mājas arestu opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam un aizliegusi viņam izmantot internetu, vēsta LETA/AFP.

Tiesa apstiprinājusi izmeklētāju lūgumu mainīt Navaļnijam noteikto drošības līdzekli no paraksta par dzīvesvietas nemainīšanu uz mājas arestu.

Aleksejs Navaļnijs un viņa brālis Oļegs ir apsūdzēti par 51 miljona rubļu (miljona eiro) piesavināšanos no kosmētikas uzņēmuma “Yves Rocher” un kāda Krievijas uzņēmuma, kā arī par naudas atmazgāšanu.

Lieta pamatā ir par piegādes pakalpojumiem, kurus brāļi Navaļniji ir nodrošinājuši.

Navaļnija atbalstītāji to uzskata par kārtējo mēģinājumu aizvākt no politiskās skatuves Krievijas prezidenta Vladimira Putina pretiniekus.

Tiesa nolēmusi, ka, atrodoties mājas arestā, Navaļnijs drīkstēs runāt tikai ar saviem radiniekiem, izmeklētājiem un saviem advokātiem.

“Viņam būs atļauts pamest savu māju tikai ar izmeklētāju atļauju,” tviterī norādīja Navaļnija preses pārstāve.

Navaļnijam, kurš aktīvi paudis savu viedokli tviterī un savā blogā, aizliegts izmantot internetu, sūtīt vai saņemt vēstules un runāt ar presi.

Navaļnijam mājas arests piemērots līdz 28.aprīlim, bet tas var tikt pagarināts.

Komentāros, ko tiesa atļāvusi Navaļnijam sniegt presei, viņš paziņojis, ka šāda tiesas soļa mērķis ir atturēt viņu no politikas un kavēt viņa izvērsto cīņu pret korupciju.

“Es izmantoju šo pēdējo iespēju, lai pateiktu, ka tam, kas noticis, ir tikai viens mērķis – ierobežot iespējas man turpināt pretkorupcijas izmeklēšanas,” paziņoja Navaļnijs.

Pašreiz viņš izcieš nedēļu ilgu administratīvo arestu par nepakļaušanos policijas darbinieku rīkojumam demonstrācijā, kas pirmdienas vakarā notika Maskavas centrā. Demonstranti bija sapulcējušies, lai paustu atbalstu aktīvistiem, kuriem tiesa par piedalīšanos “masu nekārtībās” Maskavas Bolotnaja laukumā bija piespriedusi cietumsodus.

Navaļnijs no administratīvā aresta tiks atbrīvots 3.martā, kad viņam nekavējoties tiks piemērots mājas arests.

Navaļnijs plašāku atpazīstamību ieguva 2011., 2012.gada ziemā, kad Krievijā notika plaši pret Putinu vērsti protesti.

Pagājušā gada septembrī aizvadītajās Maskavas mēra vēlēšanās Navaļnijs ieguva 27% balsu, piekāpjoties līdzšinējam pilsētas vadītājam Sergejam Sobjaņinam.

Navaļnijs teicis, ka 2018.gada prezidenta vēlēšanās metīs izaicinājumu Putinam. Viņš ir autors Kremļa partijas “Vienotā Krievija” palamai “blēžu un zagļu partija”, kas ir kļuvusi par populāru šī politiskā spēka apzīmējumu.

Navaļnija brālis Oļegs strādā Krievijas pasta uzņēmumā un centies nepiesaistīt sabiedrības uzmanību.

 

Komentāri (26)

Inese 28.02.2014. 18.35

Andris 28.02.2014. 19.39

Vnk salīdzinājumam, kā vienu un to pašu informāciju pasniedz dažādi avoti:

IR interpretācija:

“Navaļnijs teicis, ka 2018.gada prezidenta vēlēšanās metīs izaicinājumu Putinam.”

Tātad, drosmīgs bruņinieks, kurš “metīs izaicinājumu” pašam Putinam!

A. Piontkovska interpretācija:

“Марафонцы, разминающие в володинском загончике свои хилые партийные мышцы в преддверии всенародных выборов В.В. Путина в 2018, 2024, 2030 гг., не оппозиционеры, а либо клоуны, либо служки режима.”

http://www.svoboda.org/content/article/25277950.html

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu