NEPLP: LTV jāpalielina auditorija un satura kvalitāte • IR.lv

NEPLP: LTV jāpalielina auditorija un satura kvalitāte

29
LTV ēka Zaķusalā. Foto: Kaspars Krafts, F64

Latvijas Radio jāattīsta ziņu dienests

Valsts SIA “Latvijas Televīzija” (LTV) šogad ir jāpalielina auditorija un satura kvalitāte, savukārt valsts SIA “Latvijas Radio” (LR) jāturpina attīstīt ziņu dienestu, biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji.

NEPLP apstiprinājusi LTV un LR vadības mērķus 2014.gadam, uzsverot, ka LTV šogad ir jāsasniedz kopējā auditorijas apmierinātība ar saturu 70% līmenī no aptaujātajiem skatītājiem, kas būtu 10% pieaugums pret 2012.gadu. Par 15% jāpalielina LTV kanālu skatīšanās laiks ekonomiski aktīvo iedzīvotāju grupā.

Savukārt LR un LTV vienotā portāla “Lsm.lv” auditorijas pieaugumam jābūt vismaz divas reizes lielākam, noteikusi NEPLP.

Viens no LTV satura uzlabošanas mērķiem ir informatīvi analītiskā un dokumentālā satura attīstība, nodrošinot šādas tematikas raidījumiem vietu starp 40 skatītākajiem TV raidījumiem Latvijā. Uzdots pilnveidot LTV7 saturu, nodrošinot stabilu auditorijas pieaugumu, veicināt LTV un neatkarīgo producentu veidotā oriģinālā satura pieejamību internetā visā pasaulē. LTV arī uzdots attīstīt sadarbību ar LR pētnieciskās žurnālistikas jomā, kultūras satura veidošanā un abu organizāciju mārketingā.

“Viens no būtiskiem uzdevumiem LTV ir turpināt stiprināt redakcionālo kapacitāti – no tās būs atkarīga daudzu citu mērķu izpilde. Tāpēc esam ieteikuši īpaši domāt par darbinieku motivāciju, pilnveidot redakcijas uzbūvi, izveidojot LTV satura padomi, stiprināt arī redakcionālo neatkarību,” norāda NEPLP loceklis Gints Grūbe.

Savukārt viens no LR vadības uzdevumiem ir izstrādāt kvalitatīvi uzlabotu un pamatotu sabiedrisko pasūtījumu 2015.gadam, iesaistot šajā procesā Sabiedriski konsultatīvo padomi. Uzdots izveidot LR programmu redakcionālās sadarbības modeli, ieviešot satura veidošanas un savstarpējās izmantošanas principus.

NEPLP uzskata, ka LR ziņu dienestam ir jāturpina attīstīties kā visu radio programmu vienojošai struktūrai un oriģinālsatura veidotājam visām piecām radio programmām. LR2 uzdots kāpināt reģionālās informācijas apjomu, kā arī panākt plašāku latviešu oriģinālmūzikas integrāciju. Savukārt LR4 jānodrošina programmu popularizēšana klausītāju vidū Latgalē.

LR sadarbībā ar portālu “Lsm.lv” uzdots izstrādāt atsevišķu radio programmu vietni un klausītājiem pieejamu mūzikas arhīvu.

“Ziņu dienestam ir jāattīstās kā LR kodolam, ap kuru veidojas kvalitatīva pētnieciskā žurnālistika, un kas darbojas kā visu radio programmu vienojoša struktūra oriģināla satura ražošanā visu piecu programmu vajadzībām. Ņemot vērā, ka LR pilda arī izklaidējošu lomu, jānodrošina plašāka latviešu oriģinālmūzikas žanru daudzveidība,” sacīja NEPLP loceklis Dainis Mjartāns.

Tikmēr viens no LTV un LR kopīgajiem uzdevumiem šogad ir sadarbībā ar NEPLP veikt sabiedriskā labuma testu, kas sniegtu plašāku izpratni par abu mediju devumu Latvijas sabiedrībai šobrīd, potenciālo devumu nākotnē un tirgus ietekmi uz LTV un LR darbību.

Sabiedriskā labuma tests ir sabiedriskā labuma mērīšanas instruments, ko pirmā no sabiedriskajiem medijiem Eiropā ieviesa raidorganizācija BBC.

Tāpat abām raidorganizācijām ir jāplāno finansējuma pieaugums, palielinot mediju pašu ieņēmumus no reklāmas. Tiek plānots arī valsts dotācijas daļas pieaugums, norāda NEPLP.

 

Komentāri (29)

silvija 19.02.2014. 15.12

Jēzus Marija, nu neskaties tak nemaz, tici man, visiem Latvijas iedzīvotājiem tava skatīšanās vai neskatīšanās ir dziļi vienaldzīga, neesi nekāda Latvijas naba.

+4
-1
Atbildēt

2

    Inese > silvija 19.02.2014. 15.23

    Vah, ir taču jāzina, ko tie LTV propagandoni jaunu izdomājuši ;) Starp citu, Brauna, k-gs, vai lasījāt, kā Lapsas k-gs izrakstīja garīgās veselības invalīdu apliecību LTV “žurnālistiem”? Ja ne, še būs saite: http://www.delfi.lv/news/comment/comment/lato-lapsa-lai-rej.d?id=44103907

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Malda > silvija 19.02.2014. 23.24

    Tur propogandē Ločmelim kaitīgas lietas – toleranci, demokrātiju, līdztiesība.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Inese 19.02.2014. 13.55

Valsts kontrolētos Latvijas televīzijas kanālus skatos labi jau reizi divās nedēļās. Neprofesionāli, tendenciozi, melīgi.

http://s1.bild.me/bilder/060112/685195845.jpg

0
-5
Atbildēt

1

    Malda > Inese 19.02.2014. 23.21

    Daudz labāka ir REN TV un Baltijas kanāls, tur nāk viena patiesība. Pa naktīm es skatos filmas par homoseksuļiem, manā mīlākā “Zilais kalns” un “Trīs banāni”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu