Kozlovskis sola "iet uz to", lai būtu apsūdzības Zolitūdes traģēdijas lietā • IR.lv

Kozlovskis sola “iet uz to”, lai būtu apsūdzības Zolitūdes traģēdijas lietā

23
Foto: Evija Trifanova, LETA

Aprīlī jānoslēdzas galvenajai ekspertīzei jeb izmeklēšanas eksperimentam

Es domāju, ka pilnīgi noteikti iesim uz to, lai Zolitūdes lielveikala “Maxima” traģēdijas izmeklēšanas lietā būtu apsūdzības, aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Iekšlietu ministrs gan uzsvēra, ka tas, kam apsūdzības tiks izvirzītas, “nav atkarīgs no manis”, bet pilnīgi noteikti tas ir atkarīgs no izmeklēšanas procesa virzītāja.

Izmeklēšanas laikā ir izveidojies labs kontakts arī ar Ekonomikas ministriju (EM), kas sniegs praktisku atbalstu būvniecībā iesaistīto personu amata pienākumu interpretācijā no Būvniecības likuma viedokļa. Vēlāk to varētu izmantot kā kompetentas valsts iestādes atzinumu, ko EM varētu uzturēt iespējamā tiesas procesā.

Tiks apkopoti katras ekspertīzes atsevišķie rezultāti, kurās kopā ir iesaistīti desmit eksperti, un izmeklēšanas slēdziens būs kopējs. Saskaņā ar plānu aprīlī jānoslēdzas galvenajai ekspertīzei jeb izmeklēšanas eksperimentam. Būs nepieciešams saņemt projekta ekspertīzes rezultātus, kā arī jāizvērtē būvdarbu atbilstība, norādīja iekšlietu ministrs.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas jautājumiem bija veltīta Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) 12.februāra sēde. Deputāti tajā pārliecinājušies, ka visos izmeklēšanas virzienos notiek ļoti intensīvs darbs, aģentūrai LETA iepriekš stāstīja iekšlietu ministrs.

LETA jau ziņoja, ka pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (23)

Egita 14.02.2014. 12.16

,, “Maxima” traģēdija ir daudzu neaizsargātu cilvēku slepkavība.” Latvijas televīzijā sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

————————————————————————————pagājuši trīs mēneši pēc 54 cilvēku slepkavības ,LR prezidents Sočos skatās hoķi…

http://www.delfi.lv/news/national/politics/maxima-tragedija-ir-masu-slepkaviba-uzskata-valsts-prezidents.d?id=43841482#ixzz2tI1f7TZt

,,Es domāju, ka pilnīgi noteikti iesim uz to, lai Zolitūdes lielveikala “Maxima” traģēdijas izmeklēšanas lietā būtu apsūdzības.”- sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

___________________________________________________________________________________________Kas var būt ciniskāks un perversāks, par šādu situāciju

+7
0
Atbildēt

1

    zanE > Egita 15.02.2014. 03.21

    Es laikam būšu ļoti oriģināls, bet Bērziņš manās acīs ir tikai cilvēks

    0
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Šneiders 14.02.2014. 12.14

Liekas normālā valstī ministrs pēc šādiem vārdiem atkāptos… Vainīgie par katru cenu, jo sabiedrība tā prasa! Izcila domāšana! (Nez kāpēc nebrīnos…)

+5
-2
Atbildēt

1

    Antra > Uldis Šneiders 14.02.2014. 13.29

    Mantrausis

    Liekas normālā valstī ministrs pēc šādiem vārdiem atkāptos…

    Normālā valstī tāc ministrs būtu nonsens.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Ojārs 14.02.2014. 12.31

Kozlovskis bija vienīgais vecās valdības ministrs, kuru Bērziņš pēc Dombrovska pēkšņās atkāpšanās ieteica atstāt amatā. Varbūt tieši viņš pasvieda Bērziņam kompromatu, kas izraisīja šo demisiju? Džeks daudz zina, tāpēc viņu aitikt nedrīkst.

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu