EP spīkera runas laikā Knesetu demonstratīvi pamet vairāki deputāti • IR.lv

EP spīkera runas laikā Knesetu demonstratīvi pamet vairāki deputāti

28
Eiroparlamenta spīkers Martins Šulcs vizītes laikā Izraēlā runu teica arī Jeruzalemes universitātē. Foto: EPA/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Šulca runas noslēgumā neaplaudēja

Vairāki Izraēlas parlamenta deputāti klaigājot pametuši Kneseta plenārsēžu zāli, kad tur par Izraēlas un palestīniešu miera procesa jautājumiem uzstājies Eiropas Parlamenta (EP) spīkers Martins Šulcs, kurš pārstāv vācu sociāldemokrātus.

Izraēlas ekonomikas ministrs sacīja, ka viņš nevar “pieņemt melus vācu valodā”, ziņo LETA/DPA.

Šulcs, kurš ir viens no ietekmīgākajiem Vācijas sociāldemokrātiem, runāja par Izraēlas un palestīniešu miera procesu, Gazas joslas blokādi un tad pievērsās ebreju kolonistu apmetnēm Rietumkrastā. Viņš sacīja, ka palestīniešiem, kuri dzīvo šajā teritorijā, ir mazāka piekļuve ūdenim nekā izraēliešiem.

“Es nesēdēšu Knesetā un neklausīšos eiropieti, un pavisam noteikti jau ne vācieti, kas saka šādas lietas,” laikrakstam “The Jerusalem Post” sacīja ekonomikas ministrs Naftali Bennets.

Labējās partijas “Ebreju māja” deputāti bija tik nokaitināti, ka visi piecēlās kājās un pameta Knesetu. Ejot laukā no zāles, vairāki no viņiem kliedza: “Palestīnieši ir meļi!”

“Kad viņš sacīja, ka palestīnieši saņem 17 litrus ūdens uz katriem 70 litriem, kurus saņem izraēlieši, tie bija pilnīgi meli. Tas ir absurds,” sacīja Bennets, mudinot Šulcu atvainoties par šiem dubultajiem meliem “kurus viņam iečukstējuši palestīnieši”.

Īsi pirms uzstāšanās Šulcs laikrakstam “Die Welt” sacīja, ka “kritika no jebkuras no pusēm demokrātijā ir normāla parādība”.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Šulca runas noslēgumā neaplaudēja.

Sarunas ar Šulcu, kas bija notikušas iepriekš, beigušās vēsi, ziņo tīmekļa medijs “Spiegel Online”.

Citi politiķi savas domas par Šulca uzstāšanos izklāstījuši sociālajā tīklā “Facebook”. Netanjahu partijas “Likud” biedrs Moše Feiglings Šulca runu boikotējis. “Tas ir nepieņemami, ka uzstāšanās ebreju valstī notiek valodā, kurā mūsu vecākiem tika pavēlēts doties uz dzelzs vagoniem un krematorijām,” sašutis ir Feiglings.

 

Komentāri (28)

gliters 13.02.2014. 12.33

Vismaz Kneseta deputātiem ir pašcieņa un tas ir tas, ko Bundestāga deputātiem derēja pamācīties, lai nebūtu jāapkauno sevi, pazemīgi uzklausot Mordoras emisāra moralizēšanu.

+13
-4
Atbildēt

1

    dro > gliters 13.02.2014. 12.34

    zirnekliene Šeloba. Dienas komentārs:)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 13.02.2014. 14.14

gaidu no muusu parlamenta nacionaaļiem saukli: Tas ir nepieņemami , ka par valsts naudu finanseejam izgliitiibu valodaa , kuraa muusu vecaakus paveeleeja samest lopu vagonos deporteejot verdziibaa uzs sibiiriju, iespundeejot laageros nolemjot tos bada naavei!

+12
-3
Atbildēt

7

    Inese > Janka, Janic 13.02.2014. 17.08

    Ebenemezers gaidu no muusu parlamenta nacionaaļiem saukli: Tas ir nepieņemami , ka par valsts naudu finanseejam izgliitiibu valodaa , kuraa muusu vecaakus paveeleeja samest lopu vagonos deporteejot verdziibaa uzs sibiiriju, iespundeejot laageros nolemjot tos bada naavei!

    ==============================

    Citāts no L. Lapsas, K. Jančevskas un I. Saatčianes grāmatas “Latvietis parastais”:

    Vēl vairāk: diemžēl jāatzīst, ka pēckara Latvijā bija cilvēki, kas rīkojās nelietīgi pret saviem tautiešiem. 1949. gads to pierādīja: izsūtāmo sarakstus veidoja tie, kas mitinājās blakus, kuri zināja, ka tur un tur dzīvo cilvēki, kuriem pieder vairāk mantas vai kuri vienkārši ir gudrāki.

    Man bija iespēja papētīt izsūtāmo sarakstus un pavēles, un es atklāju, ka tie cilvēki, kuri ievācās mūsu Nītaures mājā, bija šos sarakstus veidojuši.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva > Janka, Janic 13.02.2014. 16.58

    pieliku Jums plusiņu, precīzi!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 13.02.2014. 17.41

    pagastu staršinam bija uzdots sastaadiit izvedamo sarakstus , skaits tika piedziits obligaati , kaa lopus saskaitiija ja kaadu neatrada maajaas , tad nograaba citu aarpus sarksta .

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Janka, Janic 13.02.2014. 16.16

    Parādījusies jauna troļļu suga – Vienotības troļļi.

    Baigi nikni, grauž akmeņus, kad neviens neredz :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Malda > Janka, Janic 13.02.2014. 17.57

    Pag Ločmeli, tavējos izsūtija un tu jorpojām fano par Krieviju un PSRS laikiem? Tev Tomskā smadzenes atsaldēja vai kas tur notika? Tiešām dīvains.

    Likteņa ironija: mani vecvecāki reiz dzīvoja Nītaurē un tika izsūtīti par pārāk labu saimniekošanu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Janka, Janic 13.02.2014. 16.59

    Ebenemezers –

    Nu, vismaz tik daudz mēs, latvieši, varētu, kā šajā valodā nesarunāties ar “Latvijas tautai” piederīgajiem. Pēc maniem subjektīviem novērojumiem, ar Latvijā dzīvojošajiem krieviem krieviski sarunājas ap 90% latviešu (pieņemu, ka latviskos reģionos latvieši ir “drosmīgāki”).

    Arī gandrīz visi politiķi tā rīkojas (izņēmumi – Druviete, Bordāns, Repše, Šadurskis, Andris Vilks, vairums NA politiķu), bet ne tikai viņi – piemēram, nesen radio dzirdēju, kā dižais kultūras cilvēks Imants Lancmanis centīgi stostījās krieviski.

    Pazemojoši. Tāds Lancmanis pazemo arī mani.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Janka, Janic 13.02.2014. 15.40

    Ebenemezers gaidu no muusu parlamenta nacionaaļiem saukli

    ————— ———–

    pirms trim gadiem jums nevajadzēja klausīties ozoliņu un kažoku purkšķēšanā, bet doties uz parakstu vākšanas punktiem un atbalstīt referendumu. Tagad visi pēkšņi kļuvuši baigie nacionālisti… :)

    Un nevajadzētu nekādu saukļu… :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Kristīne 13.02.2014. 16.03

Žēl, ka Izraēla nespēj saprast, ka Holokausts vairs netiks uzskatīts par carte blanche jebkādai tās politikai, un ietiepīgi turpina kursu uz diplomātisko attiecību pasliktināšanu ar ES un ASV. Labi, ka vismaz mēģināja sasmelt daļu izlietā ūdens attiecībās ar Turciju.

+10
-2
Atbildēt

2

    inta_s > Kristīne 13.02.2014. 16.08

    Antra > Kristīne 13.02.2014. 19.29

    kristaps_freimanis

    Žēl, ka Izraēla nespēj saprast, ka Holokausts vairs netiks uzskatīts par carte blanche jebkādai tās politikai,

    Holokausta burbuli uzpūta PSRS, bet ne Izraēla. To ekspluatē tādi galēji fašisti, “holokauta” biznesmeņi, kā Žīdentāla centra zurofi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu