Šici atnes Latvijai olimpisko bronzu • IR.lv

Šici atnes Latvijai olimpisko bronzu

16
Foto: AFP

Kamaniņbraucēji brāļi Andris un Juris Šici trešdien izcīna bronzu Soču olimpiskajās spēlēs

Pirmo medaļu Latvijai šajās ziemas olimpiskajās spēlēs atnesis brāļu Šicu starts kamaniņbraukšanā. Pēc pirmā brauciena Latvijas sportisti ieņēma piekto vietu, ziņo LETA. Otro braucienu viņi veica nedaudz lēnāk, tomēr galarezultātā pakāpās uz trešo vietu, jo šajā nobraucienā vājāk startēja kanādieši Tristians Volkers un Džastins Snits, bet pēc tam kļūdījās pirmā brauciena trešā labākā ekipāža – austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers. 

Par olimpiskajiem čempioniem pirmo reizi tika kronēti vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri šogad triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Sudrabs tika Austrijas brāļiem Andreāsam un Volfgangam Lingeriem, kuri pie zelta medaļām tika iepriekšējās divās Ziemas olimpiskajās spēlēs. 

Atšķirībā no vieninieku sacensībām, šeit uzvarētāji tika noskaidroti vien divu braucienu summā. Kopumā sacensībās piedalījās 19 divnieku ekipāžas.

 

Otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieguva desmito vietu. Pirms četriem gadiem Vankūverā Gudramovičs/Kalniņš ierindojās 12.vietā.

 

Brāļu Šicu divnieku ekipāžai šī ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļām atgriezušies piecas reizes iepriekšējo sešu gadu laikā. Tā 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sacensībās.

Tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuši komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetē, turklāt pēdējā no tām vēl janvārī tika izcīnīta Siguldā. 

Savukārt Gudramovičam un Kalniņam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet starp pasaules labākajiem viņiem joprojām nav izdevies iekļūt.

Jau vēstīts, ka svētdien noslēdzās sacensības vīriešiem, kur labākais bija Mārtiņš Rubenis – viņam desmitā vieta četru braucienu summā. Pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem veicās vājāk – Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā, bet Kristaps Mauriņš šajā Olimpiādē ieņēma 21.pozīciju. Dāmu konkurencē otrdien Elīza Tīruma sacensības noslēdza 12.vietā, bet jaunā Ulla Zirne ierindojās 18.pozīcijā.

Kamaniņu sporta sacensības Sočos noslēgsies ar komandu startiem ceturtdien.

Komentāri (16)

alexander 12.02.2014. 19.10

Patiess prieks par brāļu Šicu olimpisko bronzu, apsveicu un lai stabili izdodas būt pasaules labāko trijniekā!

+12
0
Atbildēt

0

andris902 12.02.2014. 19.52

….apsveicu!….un veiksmi arī nākotnē!…

…bet…vislielākais paldies par pozitīvajām emocijām, par sirsnību un mīļumu pret Omīti, kas Jūs sargāja un Jums palīdzēja….

+7
-1
Atbildēt

0

Inese 12.02.2014. 19.49

p.s. Lūk, izcilais latviešu sportists un Latvijas Kinofonda direktors Vilnis Baltiņš par to, kā latviešu melu mediji apzināti nomelno Soču spēles:

http://www.youtube.com/watch?v=EeNzBzJRm98

+6
-4
Atbildēt

4

    lindapastare > Inese 13.02.2014. 09.54

    Ločmelim gadījies misēklis ar daudzajiem profiliem? Nez kam vajadzēja būt šīs atbildes autoram…? :D

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Antra > Inese 13.02.2014. 00.35

    Ločmelis

    Paldies par video. Tiešām nezināju ka Baltiņš Salt Lake City sajucis prātā

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > Inese 12.02.2014. 23.56

    Viņš runāja par tevi, Ločmeli. Tie pāris procenti internetā esi tu pats, ar visu negatīvismu pret Latviju. Labi ka tev ir paškritika.”)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu