Nobela prēmijas laureāti aicina Putinu atcelt „antigeju” likumu • IR.lv

Nobela prēmijas laureāti aicina Putinu atcelt „antigeju” likumu

114
Britu aktieris Īans Makkelans ir viens no atklātās vēstules Putinam iniciatoriem. Foto: AFP/LETA

Vēstuli Putinam rosināja rakstīt ķīmiķis Kroto un aktieris Makkelans

27 Nobela prēmijas laureāti parakstījuši atklātu vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, aicinot atcelt tā saucamo „antigeju propagandas” likumu. Vēstule publicēta otrdienas avīzē „The Independent”.

Vēstuli parakstījušo vidū ir 2003.gada Nobela prēmijas laureāts literatūrā Džons Maksvels Kutzē, ģenētiķis Pols Ners, Herta Millere, kas Nobela prēmiju literatūrā saņēma 2009.gadā, un daudzi citi.

Vēstules iniciatori ir Nobela prēmijas laureāts ķīmiķis Harolds “Harijs” Kroto un viņa draugs aktieris un ietekmīgs lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) tiesību aizstāvis Īans Makkelans.

„Protests nekad nav viegls, bet mēs ceram, ka, parādot savu neapmierinātību ar [Krievijas] jauno likumdošanu, mēs veicināsim to, ka Krievija XXI gadsimtā aizstāvēs humānus, politiskus un demokrātiskus principus, kuru īstenošanu sāka Mihails Gorbačovs,” teikts vēstulē.

Likumu par netradicionālu seksuālo attiecību propagandas aizliegumu jaunatnes vidū Krievijā pieņēma pērnā gada jūnijā. Šis Krievijas likums raisīja cilvēktiesību aizstāvības organizāciju un daudzu Rietumvalstu politiķu kritiku.

Īpašu rezonansi tas ieguvis pirms Soču olimpiskajām spēlēm, kas sāksies šogad februārī. Virkne politiķu un sabiedrības pārstāvju šā likuma dēļ aicinājuši boikotēt Ziemas olimpiskās spēles. Jau seši no G8 valstu līderiem ar dažādiem iemesliem atteikušies ierasties uz spēļu atklāšanu. Turp nedosies arī Igaunijas un Lietuvas prezidenti, kamēr Latvijas prezidents Andris Bērziņš ir nelokāms – viņš būs Sočos.

Visu vēstuli varat lasīt šeit.

Komentāri (114)

Kaspars Špūle 14.01.2014. 09.44

Iespaidīgs protests pret vislielāko ļaunumu Krievijā :)

Citādi taču Krievija ir OK, vai ne, laureātu kungi?

+13
-9
Atbildēt

23

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.45

    “Tad sanāk, ka tradicionālais vairākums nemaz nav cilvēki!”

    ===

    Nez, kā Tev tas tā sanāk? Nejūties kā “tradicionāls” vairākuma ļautiņš, ja nevari šādi vai tādi ierobežot mazākuma tiesības/iespējas?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.42

    “Vārdu sakot, sapratu – geju tiesību pārkāpumus neredzēt nedrīkst, atšķirībā no vergu darba, īpašumu atņemšanas bez kompensācijām, pārvietošanās tiesību atņemšanas simttiem kv.km. teritorijā, kur faktiski tiek ieviests “zonas” režīms Putina rospiļiādes vārdā… Jā, jā, tas, protams, ir svarīgi, bet geju tiesības “nesēdēt skapī” ir daudz svarīgākas. ”

    ===

    Droši vien derētu nodalīt divas lietas. Viena ir likumpārkāpumi, kas norāda uz izpildvaras impotenci, un kas ir Tevis minētie piemēri, cita lieta ir kaut kādu ļautiņu aizsardzību likumos pat neparedzēt.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 13.52

    “Tātad “gāzes adata” netraucē laureātu kungiem aizstāvēt “salīdzinoši jaunās un daudzviet nenodrošinātās” pederastu tiesības Krievijā, bet neļauj aizstāvēt pārējo krievu tiesības? ”

    ===

    Nē, cits konteksts. Brīviem intelektuāļiem brīvās valstīs nav īpaši jāiespringst par resursu ģeopolitiku. Politiķiem, kas varbūt arī vēlētos “izdarīt spiedienu” uz Krieviju (embargo kā 1 no minētajiem variantiem), ir.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.17

    Andris Doveiks

    Ja cilvēki vēlas savus bērnus audzināt trdicionālās vērtībās, tad tas ir cilvēktiesību pārkāpums?

    Viss jau būtu labi, ja vien Krievija nebūtu pioniere pederastijas izplatības ziņā, ja tur pediņus nerekrutētu baznīca un armija, ja visi bērnu namu bērni tur nebūtu pakļauti seksuālai varmācībai.

    http://ipvnews.org/bench/articles/ar084/images/001_right.jpg

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.02

    “vājprāta pazīme ir tā, ka šīs tiesības faktiski tiek liktas augstāk par citām cilvēktiesībām”

    ===

    Visi ļautiņi domā ar galvu. Fizioloģija.

    =

    Šīm tiesībām tiek pievērsta lielāka uzmanība, jo tās ir salīdzinoši jaunas un daudzviet nenodrošinātas, tomēr es neredzu nekādu iemeslu uzskatīt, ka pasākums nodrošinātu kaut kādu “pārākumu” pār citām.

    =

    Par to, ka “citas lietas ir svarīgākas” – visi ļautiņi ir svarīgi.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 14.01.2014. 12.20

    Tātad “gāzes adata” netraucē laureātu kungiem aizstāvēt “salīdzinoši jaunās un daudzviet nenodrošinātās” pederastu tiesības Krievijā, bet neļauj aizstāvēt pārējo krievu tiesības?

    P.S. Ja kādam nepatīk apzīmējums “pederasts”, tas var ierakstīt šo vārdu te

    http://www.tezaurs.lv/llvv/

    un uzzināt, ka tas nozīmē “homoseksuāls vīrietis” – bez negatīvas nozīmes.

    Vārda “gejs” gan Letonikas tezaurā nav.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.42

    “pēdējā laikā ar “cilvēktiesībām” gkārt tiek saprastas “tiesības” domāt tikai ar ķermeņa lejasgalu”

    ===

    Ne gluži tā. Pēdējā laikā tiesības (aizsardzība no vajāšanas, vēl šis tas) ir attiecinātas arī uz tādām minoritāšu grupām, kuras (tavuprāt!) raksturo darbības ar lejasgalu.

    ==

    Tevis iekopētais “traģisms” drīzāk ir tas pats vispārējais stulbums, kura daļa ir “propagandas” aizliegums.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    armn > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.01

    Zirneklie.

    Jūsu pieņēmumu kļūda ir apgalvot, ka tā ir domāšana ar lejas galu. Tas ir tāpat, kā uzskatīt, ka visas esošās ģimenes Latvijā ir lejas gala domāšanas sekas. Nezinu, vai jābūtgluži Nobela prēmijas laureātēm, lai nedomāju tik šauri.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.40

    dzeri, painteresējies, kas ASV ir “pēc vēršanās pret vienu minoritāti”… Valdības sarakstā kā draudi ir kristieši, konstitūcijas aizstāvji, Afganistānas, Irākas veterāni, vecāki, kas bērnus apmāca mājās. Ak, jā, gejiem tur viss ok – cilvēktiesības ievēro!

    Domā, ka alternatīvā seksa un kopdzīves modeļa propagandas ierobežošana ir lielākais nāves grēks pret demokrātiju un cilvēktiesībām? Ja cilvēki vēlas savus bērnus audzināt trdicionālās vērtībās, tad tas ir cilvēktiesību pārkāpums? Tad sanāk, ka tradicionālais vairākums nemaz nav cilvēki!

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > Kaspars Špūle 14.01.2014. 13.15

    fretka

    Vārda “gejs” gan Letonikas tezaurā nav.

    Pašu izdomāts mīļvārdiņš.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    armn > Kaspars Špūle 14.01.2014. 13.02

    Ino, tāpēc, ka jūs ar savu apgalvojumu jau izskatīties pēc muļķa

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 12.09

    Piekrītu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.48

    Ja dažiem rietumniekiem liekas, ka vienīgā problēma Krievijā ir aizliegums reklamēt gejus, tad viņi ir dziļā grāvī savā saprašanā par Krieviju. Ja tā domā vairums rietumnieku, tad ir pavisam slikti. Tad tiešām būs tā, ka ja Krievija atcels šos reklāmas aizliegumus, tad rietumi uzskatīs, ka Krievija ir demokrātiska valsts un tai nav ne vainas.

    Un vispār – labāk lai Krievijā paliek spēkā šie geju antireklāmas pasākumi, un viņi varētu vēl kaut ko ieviest, kas rietumiem nepatīk. Tad vismaz rietumi mūs nespiedīs sadzīvot draudzīgi ar Krieviju un mazāk spiedīs integrēt šeit dzīvojošos kolonistus.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.25

    Kāpēc fretka saņem “-“? Es neesmu ne geju nīdēja, ne abortu noliedzēja, ne 3k “ģimenes vērtību” sargātāja – mani uzskati šajās jomās ir drīzāk liberāli, nekā konservatīvi, bet tik un tā uzskatu, ka pēdējā laikā ar “cilvēktiesībām” gkārt tiek saprastas “tiesības” domāt tikai ar ķermeņa lejasgalu.

    Vēlreiz iekopēju šo te:

    http://www.ipvnews.org/stump_article12012014.php

    Vai tiešām h/s propogandas aizliegums ir traģiskāks par visu to, kas te aprakstīts?! Kāpēc visa šī apokalipse neuztrauc Nobeļa prēmijas laureātus?!

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.03

    Un, kā tev šķiet, vistīrākais fašisms nav lielākais ļaunums?

    Vēršanās pret seks minoritātēm ir tikai sākums, bet, jau tagad ir vairākas homoseksualistu slepkavības, Ohlobistina publisks aicinājums dedzināt viņus krāsnīs( līdzīgi piemēri vēsturē zināmi), kremļa propagandista Kiseļova aicinājums, pa TV, dedzināt geju sirdis, homofobijas vilnis Krievijā, jau sāk vajāt viendzimuma pārus, kas audzina bērnus.

    Valsts atteicās finansēt filmu par čaikovski, jo tur bija mājieni uz viņa seks. orientāciju, aizliedza rādīt daudzas balvas ieguvušu filmu, jo tur bija parādīta mīlestība starp divām sievietēm.

    Un, parasti, pēc vēršanās pret vienu minoritāti, sākas vēršanās pret pārējām minoritātēm, sabiedrības rasdikalizācija un lumpenizācija, dažādu melnsvārcu ziedu laiki ( KPB), un to arī sauc par fašismu, īstenībā, Krievijā jau viss tas notiek.

    Un tas nav lielākais ļaunums, kādi tad ir vēl lielāki ļaunumi?

    Pie kam, ja neesi informēts, šie cilvēki, homoseksualisti, nav ne pie kā vainīgi, patreiz atklāts gēns, kas par to atbild, tā ka tā nav ne izlaidība, ne kas cits, bet, normas variants, un tādi ir apmēram 5-10% no populācijas, viss sen zināms un izpētīts.

    Tas ir tas pats, kas vērsties pret cilvēkiem kas piedzimst kā kreiļi, kaut, Krievijā, savulaik, notika arī tā, viņus uzskatīja par nepilnvērtīgiem un piespieda mācīties rakstīt ar labo roku.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 10.57

    Jā, protams… Tikai pārējās “stulbuma” izpausmes Rietumus kaut kā neuztrauc…

    Bet vai tad pirmo reizi – Golodomora graudus Rietumi tak arī pirka ne acis nepamirkšķinot.

    P.S. Ja kas, es personīgi nenoliedzu neviena tiesības domāt ar lejasgalu, vājprāta pazīme ir tā, ka šīs tiesības faktiski tiek liktas augstāk par citām cilvēktiesībām.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 14.05

    Jā, bet aizvien tomēr dīvaini paliek tas, ka “brīvos intelektuāļus”, spriežot pēc viņu aktivitātēm, satrauc tikai un vienīgi geju un lezbiešu (kas nav vairāk par 10% sabiedrības ne Eiropā, ne Āfrikā, ne Krievijā) tiesības.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.27

    aivarsk. Vai tad aizmirsi, kā dzeris 2008. gadā lamāja gruzīnus, kuri iznīcinājuši vairāk par 2000 cilvīiedzīvotāju un osetīnu “galvaspilsēta” esot drupās:)

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.55

    Ak Dievs?! Laikam jādzīvo uz Marsa vai vismaz uz Mēness, lai nezinātu, ka Krievijā gan likumi, gan likumu vara nav nekas cits, kā “Potjomkina djerjevņas” un no tāda viedokļa nav nekādas nozīmes, vai geju ( vai vienalga kādas ļaužu grupas) tiesības tur ir garantētas, vai ne.

    Normāls pasākums būtu gan “rospiļiādes” boikots, gan ekonomiskais embargo, gan variācijas par Magnjitska saraksta tēmu, gan citas lietas šādā garā ar mērķi panākt, lai šis valstiskais veidojums (Bizantija nr.2) vnk sabrūk, jo tur nekas vairs nav glābjams. Pēc tam kāda ANO pārraudzība vai kas tml.

    Turpretī šādi te aicinājumi ir pilnīgs idiotisms.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.19

    “Par to, ka “citas lietas ir svarīgākas” – visi ļautiņi ir svarīgi.”

    Kā tur bija – “visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi….”

    Vārdu sakot, sapratu – geju tiesību pārkāpumus neredzēt nedrīkst, atšķirībā no vergu darba, īpašumu atņemšanas bez kompensācijām, pārvietošanās tiesību atņemšanas simttiem kv.km. teritorijā, kur faktiski tiek ieviests “zonas” režīms Putina rospiļiādes vārdā… Jā, jā, tas, protams, ir svarīgi, bet geju tiesības “nesēdēt skapī” ir daudz svarīgākas.

    Krievijā kopš Viduslaikiem nekas nav ne jauns, ne vecs – plašas iespējas dabūt piespiedu “praidu” negribot gan armijā, gan cietumā, gan pareizticīgo garīgajā seminārā (spriežot pēc pēdējā laikā skandalozajām atklāsmēm Krievijas mēdijos) un nekādas garantijas pat tiesībām uz “kailo dzīvību” no valsts puses.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.19

    Dzeri, Vēršanās pret seks minoritātēm ir tikai sākums

    ______________________________________

    Ko tu muldi!!!!!

    Kāds sākums?????????????

    Iepriekš krievija bija balta un pūkaina, tik tie minorīgie tagad… ne politisku slepkavību, ne ieslodzīšanu cietumos, ne čečenijas, ne Gruzijas okupācijas, ne Eiropas terorizēšanas, ne korupcijas, ne Juščenko, Litviņenko, ne pašiem savu pilsoņu spridzināšanas, nu nekā!

    Ideāls lobija darbs – homoseksuālisti aizēno pārējos kremļa noziegumus – tagad atliks tika atcelt to “nereklamēšanas likumu” un Nobeļa lauteāti aplaudēs krievijai un puķinam!

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > Kaspars Špūle 14.01.2014. 11.29

    “Ideāls lobija darbs – homoseksuālisti aizēno pārējos kremļa noziegumus – tagad atliks tika atcelt to “nereklamēšanas likumu” un Nobeļa lauteāti aplaudēs krievijai un puķinam!”

    Nu bet… Varēs apgalvot, ka Krievija “atkal ir uz demokrātijas ceļa”, lai bez sirdsapziņas pārmetumiem, aizverot acis uz visu pārējo, baudītu “šīs milzu teritorijas plašās tirgus un biznesa iespējas”.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kaspars Špūle 14.01.2014. 12.05

    “Normāls pasākums būtu gan “rospiļiādes” boikots, gan ekonomiskais embargo”

    ===

    Vispirms jau droši vien būtu jānorāpjas no gāzes adatas…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 14.01.2014. 15.09

jaaa pederastijas atbalstisana jau ir labais tonis..vel 1973 gadaa asv arsteja pedarastiju kaa launu slimibu par nodoklu maksataju naudu..bet tad sacelaas asv zidu-psihiatru congress un ar vkn dazu balsu vairakumu uzspieda pasaulei..zidu un pederastu vertibas..

+3
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 14.01.2014. 11.11

Patreiz uzskatīt homoseksualismu par ko tādu, ko vajag nosodīt, vai kas ir vienkārši izvirtība, ir, apmēram, tas pats, ka pieturēties pie uzskatiem, ka Saule riņķo ap Zemi, nevis otrādi, jo “man tā šķiet”.

Ne jau par velti par to soda tik “progresīvās” valstīs, kā Irāna, Baltkrievija, Krievija, utt., visā ASV, ES, vairākumā Āzijas valstīs, arī daļās DA, to sen uzskata par normu.

Pilnīgākā arhaika, jo šie cilvēki, parasti, nav iepazinušies ne ar pētījumiem par šo te jautājumu, ne ar ko citu, un arī negrib to darīt, jo tas viss fobiju līmenī, tie sirgst ar vienu no ksenofobijas variantiem – homofobiju, parasti gan arī ar nemīlestību pret citu rasi, kultūru, tautību, uzvedības variantu, utt., visām ksenofobijas izpausmēm.

Tāpēc jau šeit vienotā korī uzstājas gan mūsu “nacionalisti”, gan apmaksātais kremlins ločmelis, kas okupējuši šo portālu, visi šejienes “izcilākie domātāji”, ko vieno judofobija, homofobija, un citas fobijas un kompleksi,no otras puses, tas viss ir postsovjetiskais sindroms, PSRS par homoseksualismu lika cietumā, diemžēl, tas, acīmredzot, daudziem jau gēnos.

Strīdēties ar šiem cilvēkiem bezjēdzīgi, jo fobijas, principā, korekcijai nepdodas, un nekādi loģiski argumenti tur nestrādā.

+7
-6
Atbildēt

8

    Inese > ligakalnina 14.01.2014. 12.31

    Un kur jūs saskatāt marasmu? Bija kādas iedzīvotājas iesniegums uz kuru tika sniegta oficiāla izsmeļoša un kompetenta atbilde. Tas arī viss.

    Krievijas Federācijā vismaz atbild uz pilsoņu iesniegumiem. Atšķirībā no Latvijas, kur, piemēram, KNAB Jutas Strīķes padotie SIMTIEM (izcēlums mans – L.) iesniegumu vienkārši “nomētāja” atvilknēs, nesniedza atbildes, bet dažus iesniegumus pat bija grūtības vispār atrast.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 14.01.2014. 11.35

    “tas, acīmredzot, daudziem jau gēnos”

    ==

    Nē, tā ir kultūras lieta, šajā gadījumā cilvēciskas empātijas trūkums, kura dēļ aiz dažādiem ļautiņus vispārīgi raksturojošiem lielumiem (dzimumorientācija, etniskā piederība, profesionālā piederība, uzskati) netiek pamanīts indivīds, kura galvenie centieni, vēlmes un vajadzības ir tādas pašas kā pārējiem vai pavisam līdzīgas. Ja šīs izpratnes nav, tad ir pavisam viegli kaut kādas grupas dēmonizēt, dehumanizēt. Latviešu portālos visbiežāk gan ne-cilvēki būs krievi, nevis geji…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 14.01.2014. 11.36

    “Un tāpēc pederastija būtu jāpropagandē bērnu vidū?”

    ===

    Kāda propaganada, kādi bērni? Ko Tu murgo?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 14.01.2014. 11.41

    Freimaņa k-gs, nobelisti taču prasa atcelt likuma pantus, kas paredz atbildību par homopropagandu bērnu vidu. Jūs to nezinājāt? ;) Runa ir par šo te, palasiet gan: Федеральный закон от 30.06.2013 № 135-ФЗ http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BE%D1%82_30.06.2013_%E2%84%96_135-%D0%A4%D0%97

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 14.01.2014. 11.49

    ” nobelisti taču prasa atcelt likuma pantus, kas paredz atbildību par homopropagandu bērnu vidu.”

    ===

    Muļķības. Likums paredz atbildību par lietām, ko KF viedie likumdevēji ir nodēvējuši par “homoseksuālisma propagandu”. Lietojot krievu izteicienu – “tās ir divas lielas atšķirības”.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 14.01.2014. 11.55

    kristaps_freimanis Muļķības. Likums paredz atbildību par lietām, ko KF viedie likumdevēji ir nodēvējuši par “homoseksuālisma propagandu”

    ====================

    Izlasiet likumu. Un nerakstiet muļķības. Vairs. Nekad.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 14.01.2014. 12.10

    Marasma ilustrācijai: Флаг Еврейской автономной области проверили на гей-пропаганду ”

    http://www.colta.ru/news/885

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 14.01.2014. 11.44

    Ločmelis

    Un tāpēc pederastija būtu jāpropagandē bērnu vidū? ;)

    Krievijā pederastijai bērni ir pakļauti nesalīdzināmi biežāk kā tās propogandai, tāpēc likums ir tīri populistisks, bez kāda seguma.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu