"Standard&Poor’s" apstiprina Vācijas kredītreitingu augstākajā līmenī • IR.lv

“Standard&Poor’s” apstiprina Vācijas kredītreitingu augstākajā līmenī

24
Vācijas kanclere Angela Merkele pērnvasar helikopterā no gaisa pētīja plūdu nodarītos zaudējumus Vācijai. Foto: EPA/LETA

Vācijas ekonomika spēj pārciest potenciālus finanšu un ekonomikas satricinājumus

Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard&Poor’s” piektdien apstiprināja Vācijas kredītreitingu līdzšinējā – “AAA” – līmenī, norādot, ka valsts ekonomika ir spējīga absorbēt lielus ekonomikas un finanšu satricinājumus, ziņo LETA/RTTNEWS.

Tādējādi Vācijas kredītreitings saglabāts augstākajā līmenī, tam nosakot stabilu nākotnes perspektīvu.

“Standard&Poor’s” ziņojumā teikts, ka Vācijas ekonomika ir dažādota un konkurētspējīga, tai spējot pārciest potenciālus finanšu un ekonomikas satricinājumus.

Aģentūra prognozē, ka valsts ekonomika no 2014.gada līdz 2016.gadam pieaugs straujāk par 1,5%. Savukārt Vācijas budžeta deficīts šajā periodā veidos vidēji 0,17% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet parādsaistības samazināsies un pietuvināsies 71% no IKP.

 

Komentāri (24)

Alise 10.01.2014. 16.15

Vajadzētu ātri pabeigt to valdības sastādīšanu, ekon.min. un fin.min. amatos atstāt Pavļutu un Vilku, varbūt pirms obligāciju emisijas kāda aģentūra paspētu arī mums pacelt reitingu.

+6
-1
Atbildēt

0

Evita 11.01.2014. 11.12

Nu ko atliek vienigi ceret, ka Straujumas valdiba turpinas lidzsenejo fiskalo politiku, uztrauc protams populisti no NA un ZZS.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu