No amata atbrīvo uzticību zaudējušo Vides investīciju fonda vadītāju • IR.lv

No amata atbrīvo uzticību zaudējušo Vides investīciju fonda vadītāju

24
Foto: Evija Trifanova, LETA

Ronalds Neimanis, kuru amatā iecēla Sprūdžs, nostrādāja vien 3,5 mēnešus

Pēc uzticības zaudēšanas no Vides investīciju fonda (VIF) valdes priekšsēdētāja amata atcelts Ronalds Neimanis, kurš vadošajā amatā tika iecelts pērnā gada 23.septembrī. Neimanis amatā nostrādāja vien 3,5 mēnešus, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska.

Neimanis no amata atcelts 9.janvārī, SIA “Vides investīciju fonds” dalībnieku kopsapulcē.

Kā atcelšanas iemesls tiek minēts tas, ka Neimanis ir zaudējis valsts kapitāla daļu turētāja uzticību par kapitālsabiedrībai deleģēto valsts pārvaldes funkciju pienācīgu un kvalitatīvu nepildīšanu.

VARAM preses sekretāre vēsta, ka 2013.gada 18.decembrī VARAM kā VIF kapitāla daļu vienīgais turētājs lūdza Neimani sniegt skaidrojumu par funkciju izpildi. Tāpat šogad 6.janvārī sasauktajā ārkārtas valdes sēdē Neimanis, pēc kapitāla daļu turētāju domām, nav sniedzis pamatotus skaidrojumus par viņam deleģēto uzdevumu neizpildes iemesliem.

Neimani amatā iecēla iepriekšējais par nozari atbildīgais ministrs Edmunds Sprūdžs, kurš ar 2013. gada 1.decembri pameta šo amatu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus tagad pilda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Neimanis iepriekš bijis veselības ministra Āra Audera padomnieks, atradies Rīgas domes īpašumu departamenta vadītāja amatā, kā arī strādājis SIA “Rīgas nami”. Viņš kandidējis arī uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatu.

VIF ir valstij piederoša sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kuras kapitāla daļu turētājs ir VARAM. Tā galvenie darbības mērķi ir saistīti ar vides piesārņojuma samazināšanu, veicinot vides aizsardzības projektu realizāciju un palielinot pašvaldību un kapitālsabiedrību kapacitāti sagatavot un realizēt kvalitatīvus un efektīvus vides aizsardzības projektus no projekta idejas līdz tās īstenošanai.

 

Komentāri (24)

Vineta 09.01.2014. 22.57

Bet Pavļuta pakļautībā esošais Šļesera zilais draudziņš, Ozols, drāž Latviju jau kuro gadu.

+2
-1
Atbildēt

0

Inese 09.01.2014. 23.38

Lūk, uzticību zaudējušais Neimanis:

http://s1.bild.me/bilder/060112/698661645.jpg

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu