No ieslodzījuma atbrīvotas "Pussy Riot" dalībnieces Aļohina un Tolokoņņikova (papild.) • IR.lv

No ieslodzījuma atbrīvotas “Pussy Riot” dalībnieces Aļohina un Tolokoņņikova (papild.)

26
Marija Aļohina. Foto: AFP/LETA

Arī Tolokoņņikovu sola no ieslodzījuma atbrīvot šodien

Pirmdien no cietuma atbrīvota pankgrupas “Pussy Riot” dalībniece Marija Aļohina, kura līdz ar vēl divām grupas dalībniecēm tika notiesāta par huligānismu, ziņo LETA/AFP. Vēlāk no cietuma Krasnojarskas apgabalā atbrīvota arī otra pankgrupas “Pussy Riot” dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, ziņo mediji.

“Šodien ap plkst.9 (plkst.7 pēc Latvijas laika) viņa iznāca brīvībā,” informēja Ņižņijnovgorodas ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāve, piebilstot, ka par Aļohinas turpmākajiem plāniem neko nezina.

Aļohinu, tāpat kā otru “Pussy Riot” dalībnieci Nadeždu Tolokoņņikovu, pagājušajā nedēļā amnestēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Aļohinas advokāts Pjotrs Zaikins teicis, ka viņa aizstāvamā pēc atbrīvošanas uzreiz devusies uz komitejas, kas cīnās pret spīdzināšanu, biroju, kur notika tikšanās ar cilvēktiesību aizstāvjiem.

Aļohina nolēmusi savu dzīvi veltīt cilvēktiesībām, pirmām kārtām viņa gatavojas pievērsties cilvēktiesību situācijai savā bijušajā ieslodzījuma vietā Ņižņijnovgorodā. Aļohina cer, ka viņas cīņā par cilvēktiesībām Krievijā palīdzēs arī brīvībā izlaistā Tolokoņņikova.

Tolokoņņikovu no cietuma sagaidīja viņas dzīvesbiedrs Pjotrs Verzilovs un daudzi žurnālisti, vēsta ITAR-TASS.

Savukārt Aļohina neilgi pirms draudzenes brīvlaišanas paziņoja, ka plāno drīzumā doties uz Krasnojarsku. „Es plānoju satikties ar Nadeždu Tolokoņņikovu. Domāju, ka mēs apvienosimies cīņā par cilvēktiesībām,” Aļohinu citē „Interfaks”.

2012.gada 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”. Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

2012.gada augustā Maskavas tiesa piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm – Aļohinai, Nadeždai Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai – divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 2012.gada 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

(papildināta ar ziņu par Tolokoņņikovu)

Komentāri (26)

Inese Birzniece 23.12.2013. 20.35

Šīs meičas (pat jaunības maksimālismā dīvainas/akraktīvas akcijas rīkojot) ir paveikušas 100x vairāk kā visi krievijas cilvēktiesību aizstāvji kopā.

Hari, labprāt sarīkotu akcijas “Dievmāt, padzen jedinuju rossiju ar tās filiāli SC” prezentāciju jebkurā no Latvijas lūgšanu namiem.

Par skādi nenāktu, tik neadekvāts pasākums.

Kas mūsu Latvijā ir valdošie? Saeima, valdība = par to pat Zoo pērtiķi smejas.

Lembergs, Šķēle, nule pat Mantesa Jūlis pacēlis balsi, pretendē uz varenību. Labi, pievienosim vēl Buldozeru.

Varbūt ieteiksi kādu akciju, kurai būtu tikpat liels atbalsts kā mazo krievijas meiču aktivitātēm pasaules sabiedrībā?

+4
0
Atbildēt

5

    Sanšains > Inese Birzniece 23.12.2013. 23.30

    Domāju, ka Putina skaļākie kritiķi Rietumos ir tieši no “varavīksnes flanga” – viņi ir skaļākie visur. Un viņi labprāt izmanto katru izdevību uzbrukt Putinam arī tad, ja tam nav īpaša sakara ar “varavīksni” – šajā gadījumā “Pussy riot”.

    Nerakstīju un arī nedomāju, ka tāda veida akcija kādā Latvijas baznīcā grautu, piemēram, Lidijas Doroņinas pārliecību (ticību). Bet nedomāju, ka viņai tas būtu patīkami. Kāpēc nevarētu respektēt tādu ļaužu jūtas un emocionālo komfortu, turklāt viņu “mājās”, viņu baznīcā?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > Inese Birzniece 23.12.2013. 22.14

    Hari, modelē situāciju: pielūgsnes vietā, ne lūgšanu laikā ierodas Haris ar sirtaki un netradicionalā veidā lūdz Dievmāti padzīt pie varas esošos.

    Kā tavuprāt jārīkojas dziļi ticīgiem , kā arī valdošiem?

    Vai katram pa “dvušečkai”?

    Vai tiešām domājat, ka L.Doroņinas pārliecību grautu, ka viņas idejas tiek paustas savādākā veidā?

    P.S. Kāds sakars Pussy Riot ar varavīksnes karogu?

    Lūdzu izpētīt tēmu, par kuru rakstāt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > Inese Birzniece 23.12.2013. 23.47

    Haris

    Domāju, ka Putina skaļākie kritiķi Rietumos ir tieši no “varavīksnes flanga”

    Tad jau Puķins ir labs, jo uzstājas pret pidariem. Lembergs labs, jo ir galvenais cīnītājs pret Šorošu. Zatļers un Sprūdžs arī neslikti džeki, jo apkaro “oligarhu” Lembergu.

    Beidz muļķoties!!! Lielākai daļai Puķina galma jau vietas uz dirsas nav atlicis, kur vēl kādu zīmodziņu uzspiest. Tur pidars pidara galā.

    http://www.compromat.ru/page_33417.htm

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Inese Birzniece 23.12.2013. 21.18

    Tepat blakus, Rudītes Kalpiņas un Liānas Langas raksts ilustrēts ar Lidijas Doroņinas attēlu. Zinu, ka viņa ir dziļi ticīga visu savu garo mūžu.

    Vai Jūs domājat, ka viņu neaizskartu un nesarūgtinātu “Pussy riot” līdzīga brēkšana, piemēram, pret Ušakovu vai Lembergu tajā baznīcā, kuras draudzei viņa pieder?

    Tādu “atbalstu” pasaulē, kādu saņēma “Pussy riot”, pie mums nevar gūt neviens, jo nav taču mums šeit tāda mēroga “Rietumu vērtību” (tas ir, galvenokārt varavīkšņu karoga) pretinieku, kāds ir Putins.:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Inese Birzniece 23.12.2013. 23.54

    Haris

    Zinu, ka viņa ir dziļi ticīga visu savu garo mūžu.

    Vai mūsu ticīgo jūtas vēl kāds var aizskārt vairāk kā to jau izdarījuši alkatīgie čekas melnsvārči, Pujāts un Vanags? Šļesera bandas mērgļus pat neminēšu. Vai es varu apmeklēt Doma baznīcu, kur esmu kristīts, pēc tam, kad Vanags tur uzņēmis čekistus, komuņagas, pederastus, sātanistus un krievu armijniekus?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Vineta 23.12.2013. 11.09

Visu krievu ikona, Staļins, uzspridzinot sātana templi, nemaz neaizskāra ticīgo jūtas. Bidļjaķina jūtas aizskārta tikai pēc komandas no augšas.

http://www.etoretro.ru/data/media/19/131473380215e.jpg

+2
-1
Atbildēt

0

Sanšains 23.12.2013. 13.58

Tolokoņņikova (otrā no kreisās)

http://www.ljplus.ru/img4/p/l/plucer/Tom_4910.jpg

+2
-1
Atbildēt

2

    Sanšains > Sanšains 23.12.2013. 18.59

    sirtaki –

    Nē, es uz to nebūtu spējīgs nevienā valstī.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > Sanšains 23.12.2013. 18.20

    Ievietojot šīs bildes ko vēlējies teikt? Ir arī video – slinkums pameklēt? Jauniešu protesta perfomanci nevēlies izprast; drosmi, uzdrīkstēšanos – padomā: vai pats būtu uz ko tādu spējīgs aziātu valstī?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu