Arhitektes Zaigas Gailes birojs iesniedz sūdzību par JRT metu konkursu • IR.lv

Arhitektes Zaigas Gailes birojs iesniedz sūdzību par JRT metu konkursu

56
Arhitekte Zaiga Gaile. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pēc Zolitūdes traģēdijas sūdzības iemesls – konkursa vienīgais kritērijs ir zemākā cena

Pilnsabiedrība “Zaigas Gailes birojs un partneri” iesniegusi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) sūdzību par VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkoto Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas metu konkursu, jo kā vienīgais kritērijs tajā ir noteikta zemākā cena.

Par sūdzības iesniegšanu liecina informācija IUB mājas lapā, un tās izskatīšanas termiņš ir 2014.gada 10.janvāris.

Savukārt iemeslu, kāpēc iesniegta sūdzība, biznesa portālam “Nozare.lv” apliecināja pati arhitekte Zaiga Gaile sakot, ka sūdzība iesniegta par to, ka patlaban VNĪ rīkotajā sarunu procedūrā ar trīs metu konkursa uzvarētājiem kā vienīgais kritērijs ir noteikta zemākā cena.

“Iepriekš sarunu procedūras nolikumā bija arī citi nepieņemami punkti, piemēram, ka projekts jāizstrādā un jāsaskaņo deviņu mēnešu laikā, tomēr šo termiņu izdevās pagarināt līdz 12 mēnešiem. Tomēr uzskatām, ka zemākā cena nevar būt vienīgais kritērijs, īpaši Zolitūdes traģēdijas kontekstā. Neviens taču nestrādā par velti, īpaši, ja pieaicinām ārzemju partnerus,” skaidroja Gaile.

VNĪ sarunu procedūra notiek ar trīs metu konkursa uzvarētājiem – apvienību “MADE arhitekti un GAISSmets”, pilnsabiedrību “Zaigas Gailes birojs un partneri” un SIA “Jaunromāns un Ābele, arhitekti”.

Šogad augustā noslēdzās VNĪ organizētais arhitektūras metu konkurss “Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcija”, kur pirmā vieta netika piešķirta, bet otrajā vietā ierindojusies apvienība “MADE arhitekti un GAISSmets”, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Otro vietu un 3000 latu saņēma “MADE arhitekti un GAISSmets”. “MADE” autori ir Linda Krūmiņa, Miķelis Putrāms, Liena Amoliņa, bet “GAISS” autori – Arnita Melzoba, Kārlis Melzobs.

Trešo vietu un 2000 latu saņēma pilnsabiedrības “Zaigas Gailes birojs un partneri” mets, kura autori ir Zaiga Gaile, Dāvis Gasuls, Māris Alsiņš, Ingmārs Atavs, un SIA “Jaunromāns un Ābele, arhitekti” mets, kura autori ir Mārtiņš Jaunromāns un Māra Ābele.

Metu konkursa mērķis ir nodrošināt JRT ar tam piemērotām telpām, rekonstruējot teātra ēku kompleksu atbilstoši mūsdienu prasībām, tajā pašā laikā maksimāli respektējot ēku vēsturisko atmosfēru, iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu ēku kompleksa rekonstrukcijas iecerei, iegūt iespējami labāko risinājumu, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu.

 

Komentāri (56)

Agnese 13.12.2013. 21.15

Ločmeļveidīgo zināšanai: Zaigei Gailei ne par ko nav jākaunās un vēl mazāk jātaisnojas par saviem mērķiem un iegribām,īpaši ņemot vērā to,ka neviens no Jūsu šlakas nav tiesīgs viņai pat čības pienest (jā,tās pašas,kas smejas par jebko vienrievas smadzenēm nesaprotamu). Un taisnīgi ir izvēlēties labāko projektu,nevis lētāko. Zināms gan,ka taisnīguma jēdziens postsociālistiskā sabiedrībā tiek stiepts vairāk nekā vecu zeķu gumija apdalīto virzienā.

+20
-7
Atbildēt

15

    Inese > Agnese 13.12.2013. 21.23

    Ja Gailes k-dze apstrīd uzverējušo projektu tieši Zolitūdes konteksta dēļ, tad arī lai norāda mīnusus projektā tieši Zolitūdes traģēdijas kontekstā. Patlaban tas vnk izskatās pēc tā, ka nav tikusi pie trekna kumosa.

    p.s. Un čības lai Gailes k-dzei pienes veiklais šiverētājs Gaiļa k-gs.

    +5
    -16
    Atbildēt

    0

    Inese > Agnese 14.12.2013. 01.42

    Dzērves k-dze, varbūt jūs pakomentēsiet šo?

    Vieni bērnu slimnīcai ziedojuši, Zaiga Gaile no ziedojumiem pelnījusi

    Organizācijas Ziedot.lv interneta vietnē var atrast publisku slavinājumu pazīstamās arhitektes Zaigas Gailes birojam, kas ziedojis projekta izstrādi Bērnu slimnīcas Vecāku mājai. Tomēr patiesība ir cita – Gailes birojs bez konkursa ticis pie daļas ziedotās naudas par savu projektēšanas darbu http://www.pietiek.com/raksti/vieni_bernu_slimnicai_ziedojusi,_zaiga_gaile_no_ziedojumiem_pelnijusi

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > Agnese 14.12.2013. 00.52

    Dzērves k-dze, jūs vispār saprotat, ka runa ir par metiem, tobiš vīziju, nevis tehnisko projektu, tobiš risinājumu? Cik ciešās un draudzīgās attiecībāsjūs esat ar Gailes k-dzi?

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Inese > Agnese 14.12.2013. 01.55

    Gailes birojs bez konkursa ticis pie daļas ziedotās naudas par savu projektēšanas darbu
    =================

    Kāda ir jūs attieksme par šo faktu, Dzērves kundze? tas ir labi vai slikti?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Egitazz > Agnese 13.12.2013. 22.39

    Dace Dzērve
    Princips “zemākā cena” attiecināms tikai uz ES finansētiem projektiem. Privātais pasūtītājs ir tiesīgs izvēlēties ko un kā vien grib, tāpēc Zolitūdes traģēdijai ar šo principu nav nekāda sakara. Pameklējiet IUB, vai tur vispār atklāts konkurss bija

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > Agnese 14.12.2013. 12.29

    Fiška gan tāda, Gailes k-dzes kantoris ka strādāja par PILNU cenu un BEZ konkursa.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    janazakovica > Agnese 14.12.2013. 00.59

    loti ciesas gul gultaa kopaa vienaa personaa..

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > Agnese 14.12.2013. 12.51

    Nu tak lasām tekstu:

    Rēķins bijis aptuveni 37 tūkstošu latu apmērā, ieskaitot PVN. Šo summu veidojuši arī trīs apakšlīgumi ar inženierfirmām.

    Pietiek aptaujātie arhitekti apstiprina, ka šāda summa tādas platības mājai ir adekvāta un pat optimāla summa.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Agnese 14.12.2013. 12.38

    Meli. Kur ir aprēķinu tāmes, līguma teksts?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Agnese 14.12.2013. 13.37

    Kur tāme?
    Piekritīsiet, ka Z.Gailes klase un dārza mājiņu projektetāja prasme būtiski atšķiras. Tad kādi arhitekti un cenrāži tika salīdzināti?
    Pie viena, man jūs jāinformē, ka arstniecības iestāžu projektēšana funkciju ziņā ir viena no sarežģītākājām. Tāpēc, tās pašas platības restorāns vai dzīvojāmā mājā būs par kārtu lētāka.
    Vēl kādi argumenti?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Agnese 14.12.2013. 11.36

    Ja arhitektu birojs pie labdarības projekta strādā par puscenu vai trīsceturdaļcenas, vai vienalga kādu nepilnu cenu, tā starpība neskaitās ziedojums?:D

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Agnese > Agnese 14.12.2013. 01.48

    Nekad neesmu satikusi Zaigu Gaili.Nepazīstu personīgi un arī profesionāli-nē. Bet tas nemaina manu viedokli attiecībā uz vīziju,risinājumu,tiesiskumu u.t.t. Nepārstāvu nevienu partiju un vismazāk RD..,Krusttēva murgus arīdzan nekomentēju…jo man jau ir tikai “viena vāji darbojošās smadzeņu puslode”..lai tas Jūs mierina Ločmeļa biedrs.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Agnese > Agnese 13.12.2013. 23.09

    Ziņo L.Sarma: „…2010.gada 16.aprīlī tika akceptēts tehniskais projekts, ka paredzēja [projekta] dalījumu kārtās. Šobrīd pasūtītājs lūdz izsniegt būvatļauju un ar to saistītos maksājumus tikai pirmajai kārtai. Būvvalde izvērtējusi saskaņoto projektu un arī šos te apstākļus no pasūtītāja puses, kas skar ekonomiskos jautājumus, piekrīt nodalīt no projekta otro kārtu, tas ir – otrajai kārtai pārskaņojams projekts un līdz ar to arī atsevišķi būs saņemama būvatļauja. Un uz šo brīdi tātad pasūtītājs vēlas realizēt un saņemt būvatļauju tikai pirmajai kārtai-tas ir tirdzniecības centra jaunbūvei Priedaines ielā 20.”
    Sēdes vadītājs A.Cinis: „Mmm. Iebildumu nav, ja? Paldies.”
    http://www.rpbv.lv/buvvaldes-padomes-sedes-lemumi-un-videoieraksts-17).

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    Agnese > Agnese 13.12.2013. 22.00

    Cien.Ločmeli,ja Jums tas nav zināms,tad viens no iemesliem būvniecības nozares balagānam ir tieši Zolitūdes sakarā atklājusies patiesība, ka pie mums nav svarīgi,kas ir labāk, bet kas ir lētāk…uz ko arī norāda Gaile un tieši Zolitūdes sakarā.Zolitūdes jumts sagruva uz cilvēku galvām tieši “lētuma” un tam sekojošās bezatbildības dēļ.Pasūtītājam nebija naudas visu projektu nobeigt.Arhitekti tika piespiesti pārprojektēt,tā lai MAXIMA var strādāt ar pagaidu jumtu. Rezultātā-nākamā kārta,ko būvvalde atļāva nodalīt atsevišķā projektā (un nevis 2.kārtā,kā tiek teikts), formāli bija cits būvobjekts,kurš uzgāzās cilvēkiem uz galvas. Labi un lēti, vai ne ?

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > Agnese 14.12.2013. 01.04

    Nav vērts, Dace. Tas “loc melis” jau vienkārši provokators. Jāpiekrīt Zaigai. Tas lētums jau novedis visu līdz absurdam. Un ne tikai arhitektūrā.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

Agnese 14.12.2013. 02.10

Viedie,mostieties! Vai man vienai ar Kangaru jācīnās ?

+7
-2
Atbildēt

3

    tuba76 > Agnese 14.12.2013. 10.36

    Labrīt, Dace, patiesi – iesaistīties diskusijā ar tiem ļautiņiem ir tas pats, kas cilvēkam ar garīga rakstura traucējumiem censties iestāstīt, ka piemēram lidmašīnas zem tava loga ir tikai halucinācija. Uz ko tev atbildēs, ka tādā gadījumā arī tu esi halucinācija. Pilnīgi neauglīgs pasākums.
    Kas šos ļautiņus vada – traucējumi vai kāds viņiem par to maksā – mums to neuzzināt. Katrā ziņā viņiem ir ļoti daudz laika, ko veltīt IR komentāru slejām. Man gan ne, tapēc es personīgi arvien retāk iesaistos komentāros viņu dēļ – grūti sekot diskusijai viņu spamošanas dēļ pat ja izdodas atslēgt psiholoģisko efektu. Ja IR redakcija neizdomās, kā civilizēti viņus iegrožot, nevaru izslēgt, ka pārtraukšu lasīt IR vispār, jo – man ir pārāk aizņemta un stresaina ikdiena arī bez problēmām IR komentāru slejās. Es tad labāk uzadu kādu šalli vai zeķi :-)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Agnese 14.12.2013. 09.55

    Dace Dzērve. Pārfrāzējot LL: necīnieties ar cūku dubļos, tas tai sagādā īpašu baudu:)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Agnese 14.12.2013. 04.48

    Labāk, nevajag vispār reaģēt uz Ločmeļa grupas provokācijām, tas ir bezjēdzīgi.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

tuba76 14.12.2013. 11.13

Man ir kādi pāris klienti Latvijā, viens man nesen stāstīja par iepirkumu konkursiem, kur tiek dotas 5 dienas piedāvājuma sagatavošanai. Un tad vēl jārēķina pasta sūtīšanas laiks iekšā – cik ilgi iet ierakstīta vēstule Latvijā? Klients man rādīja kādi mūsu konkurentu produkti labāk kotējas iepircēju acīs – ne jau kvalitāte vai praktiskums ir noteicošais – jo vairāk funkcijas un lētāk, jo labāk. Tas nekas, ka daļa no funkcijām vispār nav nepieciešamas un nekad arī netiks izmantotas. Bet iepircējam nereti nav izpratnes ne par produktu un tā pielietošanas specifiku, ne arī par attiecīgās nozares īpatnībām. Bet tas nav tikai Latvijā – es arī Zviedrijā iepirkumu konkursos sastopos ar dīvainībām. Tas notiek, kad pārāk liela teikšana iepirkumu konkursos ir grāmatvežiem un juristiem – tie spēj sataisīt tādus iepirkuma konkursa noteikumus, ka paši iepircēji brīnās par rezultātu kur nu vēl piegādātāji.

+5
-1
Atbildēt

25

    Inese > tuba76 14.12.2013. 12.54

    Iespējams! A jums ir šaubas, fakti vai pat pierādijumi, ka personas datu apstrāde nenotiks tikai atbilstoši paredzētajam mērķim un tam nepieciešamajā apjomā?

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 12.30

    Jums ir kaut kas slēpjams? Nemaksājat nodokļus?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 14.01

    Un kur šādos gadījumos jūs, Berta, gājāt padomju laikos? Uz ceku vai čeku?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 14.35

    Vai ar bandīta Mārtiņa Zilberta sievu – krievu skolas učeni arī nākas aprunāties?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 15.41

    Sakiet, Berta, kāpēc katrā otrajā jūsu komentārā var izlasīt vārdu “loceklis” vai “falls”? Ja runā par Dzērves k-dzi, man ir praktiska interese. Ja viņa ir viesu apkalpotāja kādā krogā manā mazpilsētā, labprāt uzsauktu viņai kādu glāzi degvīna. Un aprunātos par dzīvi.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 14.47

    Kur jūs, Dzērves k-dze, strādajat?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 13.42

    Ietiktu rakstīt Sportloto.

    Ikviens, kas piesakās Rīdzinieka kartei, piekrīt šiem noteikumiem:

    Autentifikācijas risinājuma lietošanas nosacījumi:
    1. Personas datu apmaiņa notiek saskaņā ar fizisko personu datu aizsardzības likuma prasībām.
    2. Personas datu apmaiņu starp RP SIA “Rīgas satiksmi” un autentifikācijas servisa sniedzēju regulē starp pusēm noslēgtās vienošanās.
    3. Nepiekrītot autentifikācijas noteikumiem un datu nodošanai RP SIA “Rīgas satiksmei”, klients nevar izmantot autentifikācijas risinājumu.
    4. Autentifikācijas process:
    4.1. Klients iepazīstas ar autentifikācijas noteikumiem un personas datu nodošanas mērķi;
    4.2. Klients piekrīt autentifikācijas noteikumiem un datu nodošanai RP SIA “Rīgas satiksmei”;
    4.3. Klients izvēlas autentifikācijas pakalpojumu sniedzēju, nospiežot uz atbilstošās ikonas;
    4.4. Autentifikācijas pakalpojumu sniedzēja lapā klients autentificējas, izmantojot attiecīgā autentifikācijas pakalpojuma sniedzēja izsniegtos autentifikācijas līdzekļus;
    4.5. Veiksmīgas autentifikācijas rezultātā autentifikācijas pakalpojuma sniedzējs personas datus nodod RP SIA “Rīgas satiksmei”;
    4.6. Pēc autentifikācijas klients tīmekļa vietnē pieteikums.rigassatiksme.lv var aizpildīt un iesniegt pieteikumu Rīdzinieka kartei un/vai Rīdzinieka statusam.

    https://pieteikums.rigassatiksme.lv/CitizenApplication/AuthPolicies

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > tuba76 14.12.2013. 20.06

    .
    Ja vien nav problēmas ar lasītprasmi un/vai loģikas pamatiem, tad visai sarežģīti ir nepamanīt, kur saskatu līdzības. Pavisam noteikti tās nav betijas un Astras sacītajā.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > tuba76 14.12.2013. 16.03

    .
    Šodien izlasīju Gunāra Astras “pēdējo vārdu”, par kuru aktuālajā Ir gan speciāls raksts, gan redaktore savā slejā. Tā sacīt, stipri aktualizēta tēma.

    Un tad pamanīju, ka betijacelmale arī te, komentāros, stipri aktualizē tēmas.
    Nevar nesaskatīt līdzības – stilā un ideoloģijā. betijas sacītajam, un Astras tēmai. Tiesa, ne gluži ar paša Astras teikto. Bet ar viņa apsūzības rakstu gan.
    Te ctāts no betijacelmale:
    “Tas, ko Rīgas Satiksme raksta par sevi savās reklālapiņās nevieš manī ne vismazāko pārliecību, ka tā ir taisnība. Tieši tāpat, kā visi tagadējās Rīgas Domes vadības apgalvojumi, kuru meli tiek regulāri atspēkoti.”.
    Prokuroru teikto par Astru var atrast, ja sameklēsiet “Gunāra Astras pēdējais vārds”.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > tuba76 15.12.2013. 13.31

    Izmantojiet Tor Browser.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > tuba76 14.12.2013. 15.02

    Ločmelis
    A jums ir šaubas, fakti vai pat pierādijumi, ka personas datu apstrāde nenotiks tikai atbilstoši paredzētajam mērķim un tam nepieciešamajā apjomā?

    Vai tad to nepaģēr RD čekistu, komuņagu, kleptokrātu, staļinistu, rusistu un krievu armijnieku-deģenerātu ar Krievijas zagļu un žuļiku arī slepkavu un pedofīlu parķijas noslēgtais sadarbības līgums un Ušakova kurators, Kapilovs?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > tuba76 14.12.2013. 13.01

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 16.17

    Varbūt ka tā. Precizējiet, lūdzu, vai jūs uzskatiet, ka par maniem tekstiem man nāktos atbildēt prokuroram, vai gribat man izteikt komplimentu, salīdzinot un atrodot līdzību ar Gunāra Astras teikto?
    Iešu uz elektronisko versiju un izlasīšu. Bet, liekot roku uz sirds paziņoju, es nevērtēju sevi tik augsti. Kas attiecas uz tēmām,šoreiz vienu tēmu – Rīdzinieka karte un e-talonu lasītāju tehniskās iespējas… Vai jums nešķiet, ka tās ir ievērības un pārrunāšanas cienīgas tēmas?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 16.00

    Jau reizi izteicos, ka bērnudārzs garīgi atpalikušiem, jums izskatās ļoti piemērots. Skaitīt tak tā arī neesat iemācījies. :D

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Agnese > tuba76 14.12.2013. 14.43

    Aizej gan.Es arī pievienotos,bet diemžēl jāstrādā.Cerams,pastāstīsi,kā Tev tur gāja?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > tuba76 14.12.2013. 14.07

    betijacelmale
    Vai nezini advokātu, kas specializējās šinī jomā?

    Jādomā godprātīgais Džeriņš varētu palīdzēt. Tas, kurš izčakarēja Čevera bandītiem iespējas raust simtiem tūkstošu uz auto masveida evakuēšanu, veidojot pilsētā milzu sastrēgumus un Teivāna, Mūrņieces, Zivtiņa un Kozlovska organizētas grupas aizsākto autovadītāju aplaupīšanu ar fotoradariem.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 15.37

    Aiziešu, Dace Dzērve. Jau adresi sameklēju.
    Re, cik mūsu oponents ir ziņķārīgs:)) Tieši, kā Rīgas Dome caur savām struktūrvienībām.
    Leonīds Jākobsons, kas pirmais atmaskoja Ušakovu, par to dārgi samaksāja, tam uzsūtītie bandīti seju sagrieza. Laikam no tā kantora, kas veic apsardzes funkcijas 9.maijā pie Locekļa un citos Rīgas Domes organizētos pasākumos.
    Vai kāds brīnums, ka cilvēki negrib stāstīt Ušakovam, kādā laikā, kādās dienās un kur viņi regulāri brauc ar sabiedrisko transportu?:D

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > tuba76 14.12.2013. 13.22

    Ne Rīgas domei, ne RS nav izziņas tiesību, t.i. nav tiesību vākt operatīvos datus par iedzīvotāiem. Klasiski tiek pārkāpts Operatīvās darbības likums
    http://likumi.lv/doc.php?id=57573

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 13.54

    Tas, ko Rīgas Satiksme raksta par sevi savās reklālapiņās nevieš manī ne vismazāko pārliecību, ka tā ir taisnība. Tieši tāpat, kā visi tagadējās Rīgas Domes vadības apgalvojumi, kuru meli tiek regulāri atspēkoti.

    Lai RS iesniedz Eīgas Domes deputātiem savas darbības pilnīgu pārskatu. Nevar un nevar savilkt galus kopā:D
    Iešu pirmdien pie Tiesībsarga.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 13.31

    aivarsk, kur lai rakstu? Vai nezini advokātu, kas specializējās šinī jomā?
    Varbūt pie Tiesībsarga aiziet?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    tuba76 > tuba76 14.12.2013. 12.57

    Nezinu kā Latvijā, bet man Zviedrijā rodas sajūta, ka mani internetā vienkārši izseko. Elementāri, ja esmu kaut ko iegādājusies vai tikai skatījusies kādas preces kādā internetveikalā, tad kādu laiku pēc tam visur seko šo veikalu reklāmas – lai kurā lapā es arī neieietu. Es varu lasīt latviešu avīzi, bet gar malām mirgo uzaicinājumi iepirkties tieši tajos zviedru interneta veikalos, kur esmu kaut ko skatījusies.
    Ja lasu piemēram Daily Telegraph, reklāmdevējs cenšas mani uzrunāt: British Expat In Sweden? Pat ar izpratni – protams, ka mūs vienmēr cenšas un centīsies izsekot – sajūta ir diezgan neomulīga. Bet es mierinu sevi ar domu, ka vismaz pagaidām viņi var izsekot manu IP-adresi, bet viņiem nav ne jausmas, vai es – kā fiziska persona – un nevis kāda cita fiziska persona rīkojos ar elektronisko ierīci, kam ir tieši šī IP-adrese, vai ne Ločmeli?
    Latvijā taču arī ir iestāde, kas atbild par personu datu aizsardzību – tai par RS sistēmu nekas nav sakāms?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 11.51

    Lielisks piemērs tam ir Rīgas Satiksmes aparāti e-talonu nolasīšanai. Tie tik daudz ko spēj pastāstīt par personalizētā e-talona lietotājiem. Ar patiesām rūpēm par transporta kustības uzlabošanu un tā lietotājiem tam nav nekāda sakara, toties pasaka ļoti daudz par katra konkrēta lietotāja paradumiem, dienas kārtību un tā tālāk. Un Rīgas Satiksmei nemaz nav uzpūsti štati, izmantojami Rīgas Domi un Ušakovu atbalstošajos piketos. :D
    Nē, RS ir darbinieki un tehniskās ierīces, kuru pienākumiem ar transporta organizāciju pilsētā ir ļoti attāls sakars. Jums vajag pierādījumus? Vakar Panoramā un citās ziņās izskanēja, ka tikko cilvēks izdeklarēsies no Rīgas, tai pašā brīdī tā saucamā “atlaide” Rīgas sabiedriskajā transportā, tam tiek zaudēta. Tie reģistri ir saistīti.
    Iegādājaties personalizētās rīdzinieku kartes, kungi un dāmas!!! Ļaujiet Kremļa acij jūs izsekot! Drīz arī šeit būs Mordora.
    Kurai kompetentai iestādei man jāraksta, lai aizliegtu Rīgas Domei un tām struktūrvienībām neatļauti lietot manu personas informāciju?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 14.30

    Tieši tāpēc, ka es nevēlos, lai mūsu valstī atgriežas nedaudz modificētie padomju laiki, kuru ieviesēji Rīgā ir Ušakovs un Co, es darīšu visu, kas manos spēkos, lai tas neizdotos.
    It sevišķi man patīk diskusijas frizētavās ar krievu skolu učenēm:D

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > tuba76 14.12.2013. 12.40

    Kam ir rakstīts personu datu aizsardzības likums? Nodokļu nemaksātājiem? :D

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > tuba76 14.12.2013. 12.28

    Jā, arī man izbrīnu radīja, ka, piesakoties kartei, esot jāuzraksta tikai iesniegums un jāiedod foto! Tātad, nekāds pamatojums (izziņa par deklarēto vietu) laikam nav jāsniedz? Tātad, manu identitāti pārbaudīs katrs, kam nav slinkums? Tātad, katrs varēs konkrēti zināt ne tikai, kur es dzīvoju, bet arī manu “mantisko stāvokli”, manus ikdienas pārvietošanās paradumus. Orvela realitāte. Manuprāt, te stipri ož pēc cilvēktiesību pārkāpuma.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu