Arī Francijas prezidents neapmeklēs Soču olimpiskās spēles (papild.) • IR.lv

Arī Francijas prezidents neapmeklēs Soču olimpiskās spēles (papild.)

109
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Daži protestētāji Soču olimpiādi salīdzina ar 1936.gada olimpiskajām spēlēm Hitlera Vācijā

Arī Francijas prezidents Fransuā Olands un ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss neapmeklēs Soču olimpiskās spēles, ziņo LETA. Fabiuss par šo soli paziņoja Francijas ziņu telekanāla “iTELE” politiska raidījuma tiešraidē.

“Es novēlu lielus panākumus Soču olimpiskajām spēlēm,” sacīja Fabiuss, pēc tam piebilstot, ka “netiek paredzēta Francijas prezidenta klātbūtne Sočos”.

Fabiuss arī sacīja, ka arī viņš nepārstāvēs Franciju Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, nesniedzot nekādus sīkākus paskaidrojumus.

Iepriekš par lēmumu neapmeklēt Soču olimpiādi paziņoja arī Vācijas prezidents Joahims Gauks, kā arī Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess. Savukārt Latvijas presidents Andris Bērziņš paziņojis pilnīgi pretējo – viņš dosies uz Soču spēļu atklāšanu.

Savu lēmumu Ilvess skaidro ar blīvo darba grafiku, kas viņam liedz doties uz Krieviju. Tajā pašā laikā uz Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju gatavojas doties Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips.

Toties Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš atšķirībā no viņa amata brāļiem neboikotēs nākamgad februārī Krievijas pilsētā Sočos notiekošās olimpiskās spēles, vēstīja Latvijas Radio, atsaucoties uz aģentūru BNS.

Prezidents Bērziņš apmeklēšot olimpisko spēļu atklāšanas pasākumu. Uz ceremoniju nebraukšot viņa kundze.

Uz atklāšanu esot ielūgti arī Latvijas premjerministrs un izglītības ministrs. Pagaidām sakarā ar Valda Dombrovska (Vienotība) valdības krišanu nav zināms, kurš būs šajos amatos un vai apmeklēs Soču olimpisko spēļu atklāšanu.

Kā ziņots, Vācijas prezidents Gauks neapmeklēs Soču olimpiskās spēles. Viņš iepriekš ne reizi vien kritizējis Krieviju par cilvēktiesību neievērošanu un vārda brīvības apspiešanu.

Gaukam nupat pievienojusies Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Viviāna Redinga.

Vasarā ar iespējamu šo spēļu boikotu Krievijai piedraudēja ASV, kā iemeslu minot to, ka Krievija piešķīra patvērumu bijušajam ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbiniekam Edvardam Snoudenam.

Šonedēļ ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfauls ļāva noprast, ka ASV prezidents Baraks Obama neapmeklēs Sočus un uz atklāšanas ceremoniju nosūtīs valsts delegāciju. Arī Polija, kurai nav tās labākās attiecības ar Krieviju, uz Soču olimpisko spēļu atklāšanu sūtīs delegāciju, kurā gan nebūs nedz premjera Donalda Tuska, ne prezidenta Broņislava Komorovska.

Ne pārāk draudzīgu žestu paudusi arī Gruzija, kas gan pēc sīvām debatēm nolēmusi ļaut sportistiem piedalīties sacensībās, taču neviens valstsvīrs klātienē neapmeklēs Sočus.

Arī pazīstamā ASV popdziedātāja un kinozvaigzne Šēra noraidījusi uzaicinājumu uzstāties Soču ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, tādējādi solidarizējoties ar Krievijas homoseksuāļu kopienu, kura tiek apspiesta.

Popdziedātāja “Lady Gaga” vairākkārt aicinājusi boikotēt Soču Olimpiādi homoseksuāļu tiesību jomā Krievijā pieņemto likumu dēļ.

Vasarā ar boikota aicinājumu klajā nāca angļu rakstnieks un aktieris Stīvens Frajs, kurš gaidāmo Soču Olimpiādi salīdzinājis ar 1936.gada olimpiskajām spēlēm Hitlera Vācijā.

Soču olimpiskās spēles notiks 2014.gadā no 7. līdz 23.februārim.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (109)

gliters 12.12.2013. 13.53

Es būtu neizsakāmi pārsteigta, ja mūsu kājiņprezis, kas slepeni no sabiedrības “raudzē” uz pareizticīgo ZS Kremlim dāvanu – prokrievisku valdību Latvijā, nolemtu boikotēt Soču “rospiliādi”.

+44
-1
Atbildēt

0

janis17 12.12.2013. 13.50

Būs jauka kompānija – pļuķins, lukašenko, nazarbajevs… un birjozkins.

+41
-2
Atbildēt

14

    Vineta > janis17 12.12.2013. 15.38

    ABC
    Esi mierīgs kaku pavēlniek, šļeserast, Parādnieka kungam nav nekas meklējams bidlostānā.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > janis17 13.12.2013. 20.50

    Bet. Kas ar Tevi noticies? Vai tiešām tik sāpīgi kāds no NA uz varžacīm uzkāpis? Atver actinas un smaidi… dzīve ir jauka, var kļūt vēl skaistāka…

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    Vineta > janis17 14.12.2013. 00.40

    Bet
    “Kādi krekliņi viņiem bija mugurā ?”

    Kādi krekliņi viņiem bija mugurā ?
    ______________________________________
    “Bet, galvenais ar ko kopā spēlēja svētie nacionālisti no NA”

    Pret ko spēlēja?

    Būtu atteikušies spēlēt, latviešu nīdēji, maukas un pederasti pārmestu nacionālo ideju nodošanu un gļēvulību.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 12.12.2013. 14.59

    Būsim reāli – sportisti ir gatavojušies un sportistiem startēt nevajadzētu liegt. Ir daudzviet izredzes krievus pazemot, jo tieši tā viņi uztvers zaudējumu bobslejā, skeletonā, hokejā…
    LOK tur ir jābūt tāpat, kā Zviedrijas, Polijas, vai ASV LOKi.
    Cita lieta birjozkins, rudā “hokejiste”, dombrovskis…

    +12
    -17
    Atbildēt

    0

    efeja60 > janis17 13.12.2013. 22.27

    rudā “hokejiste”
    :D

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 12.12.2013. 15.48

    Cita lieta birjozkins, rudā “hokejiste”, Dombrovskis… parādnieks, ņaudiņš…
    ——————
    Baigā kompānija… Kas viņiem kopīgs? Laikam jau viņi visi nenormāli mīl krievu hokeju un nespēj saskatīt, ka Rižskoje Ģinama ir krievijas maigās varas veiksmīgākais projekts. Man kādreiz šķita, ka Dombrovskis ir gudrāks

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > janis17 12.12.2013. 15.22

    parādnieks, ņaudiņš…

    +17
    -13
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 14.12.2013. 10.18

    sirtaki, man nav nekāda naida pret NA. Vienkārši man nepatīk, ja baļķi savā acī neredz, vien citā pat skabargu saskatīs, kā šajā gadījumā ar dināmo kreklu mugurā, bet, kas tad brauca spēlēt pie Baķkas ar 3 zvaigžņu kreklu mugurā: rubiki un mūsu pāris Na biedru, ja nemaldos. Neesmu tik ļoti iedziļinājusies tajā hokeja jautājumā, bet, ja maldos, palabojiet.
    Āboltiņa zīmējas- ta sir skaidrs, jo viņa ir godkārīga un ne tikai, bet vai labāki ir Paradnieks un Naudiņš( labs komplekts). manis pēc jau vi
    ni varētu spēlēt, bet kāds komplekts: SC un NA! par to gan brīnos nenobrīnīties, jo skaļi vārdi ir cik uziet, bet darbi pavisam citādi.

    Deģenerāla mēslu čupas mani pilnīgi neskar!Par velti viņš pūlas.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > janis17 14.12.2013. 10.17

    ….deģenerāt….turpini izpausties un vairot riebumu – tas tev labi izdodas!….nacionālisti par tevi, droši vien, ir stāvā sajūsmā….bet es pie tiem nepiederu….

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 13.12.2013. 16.49

    Bet, kuri tad bija tie, kas hokejistoja pie Baķkas? Kādi krekliņi viņiem bija mugurā ? Bet, galvenais ar ko kopā spēlēja svētie nacionālisti no NA
    http://www.ir.lv/2013/10/15/lukasenko-finanse-latvijas-saeimas-deputatu-speli-minska

    +19
    -6
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > janis17 12.12.2013. 14.27

    aizmirsi Ukrainas ” napjorstačņiku” – pižiku zagli – Janukoviču šai kompānijā..

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > janis17 12.12.2013. 15.29

    aivarsk – Būsim reālisti – gan SOK gan LOK sports jau sen ir tikai palīglīdzeklis sabiedriskā produkta pārdalei un no nepiedalīšanās Puķina klaunādē sabiedrībai nekāda zaudējuma nebūtu. Sportistu, kuri trenējas par budžeta, nevis saviem vai brīvprātīgu privātu ziedotāju līdzekļiem, intereses nav manas, katram pašam iespējams izdomāt, no kā pārtikt.

    +21
    -2
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > janis17 12.12.2013. 14.53

    Nu ko var kasīties uz nelaimīgu cilvēku, it kā nabagam kāds būtu jautājis – grib šis vai negrib. Un būs taču arī gara radinieki no Latvijas – LOK funkcionāri nav mazāk cienījami kājiņmeistari.

    +27
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 12.12.2013. 14.04

aaaa… ja mistisku sakritību pēc kociņš būtu paziņojis par atteikumu apmeklēt sočus, tad gan tā būtu ziņa. Šitā ziņa ir līdzvērtīga [meteo] laika ziņām… “rīt spīdēs saule, pa retam līs”.

+38
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu