Latvijas un Igaunijas koru ieraksts ''Adam's Lament'' nominēts "Grammy" balvai • IR.lv

Latvijas un Igaunijas koru ieraksts ”Adam’s Lament” nominēts “Grammy” balvai

35
Kompānijas ECM izdotais albums ar Arvo Perta opusu "Adam's Lament".

Opusu komponējis Arvo Perts; “Grammy” balvu pasniegs nākamā gada 26.janvārī

Kompānijas ECM izdotais albums ar Arvo Perta opusu ”Adam’s Lament”, kura ierakstā piedalījies Latvijas Radio koris un “Sinfonietta Rīga”, nominēts prestižajai mūzikas ierakstu balvai “Grammy”.

Latvijas Radio koris līdzās diriģentam Tenu Kaljustem, solistiem, Igaunijas filharmonijas kamerkorim un kolektīvam “Vox Clamantis” balvai izvirzīts kategorijā “Labākais kora sniegums”, ziņo LETA.

Igauņu komponista Arvo Perta opuss “Adam’s Lament” iekļuvis starp nominatiem kategorijā ”Labākais laikmetīgās mūzikas skaņdarbs”. Kategorijā “labākais mūzikas producents” nominēts arī ieraksta producents Mafrēds Eihers. Kā pastāstīja Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, koris cer, ka kopīgais darbs iegūs balvu vismaz vienā no nominācijām.

Kļava norādīja, ka jau būt nominētiem “Grammy” balvai ir liels gods. “Tas nozīmē, ka abi kolektīvi – “Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio koris – ir Eiropas līmenī,” pauda diriģents. Viņš uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar igauņu kolēģiem un ECM mūzikas izdevniecību un tās vadītāju Eiheru.

Kompaktdiska ieraksts veikts 2011.gada novembrī Nigulistes baznīcā Tallinā. Diriģenta Tenu Kaljustes vadībā to ieskaņojuši Latvijas Radio koris, “Sinfonietta Rīga”, “Vox Clamantis”, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Tallinas kamerorķestris.

“Grammy” ierakstu balvu ik gadu pasniedz 82 nominācijās par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā. Šogad 9.decembrī tika izziņoti nominanti 56.”Grammy” balvai. Tās laureātus paziņos nākamā gada 26.janvārī.

 

Komentāri (35)

aigarsaboltins 09.12.2013. 16.34

Patīkama ziņa.

+4
-2
Atbildēt

3

Inese 09.12.2013. 16.33

Pilns nominantu saraksts visās kategorijās šeit:

http://www.grammy.com/nominees

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu