Sprūdžs neatgriezīsies Saeimā, dosies biznesā • IR.lv

Sprūdžs neatgriezīsies Saeimā, dosies biznesā

30
Edmunds Sprūdžs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Bijušo ministru sarūgtinājusi Reformu partijas atkāpšanās no antioligarhu principiem

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs neatjaunos Saeimas deputāta mandātu, bet atgriezīsies privātajā biznesā, ziņo portāls “Diena.lv”.

Galvenie iebildumi 1.decembrī ministra amatu pametušajam Sprūdžam ir saistīti ar Reformu partijas “idejisko nodevību” – proti, “Reformu partijas vadība, iesaistoties [jaunās valdības koalīcijas veidošanas] šajā spēlē, ir diskreditējusi Valda Zatlera rīkojumu Nr.2”. Kā zināms, 2011.gada 28.maijā Zatlers pieņēma rīkojumu Nr.2, rosinot tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu, tādējādi protestējot pret oligarhu varu un ietekmi Saeimā.

Valda Dombrovska (Vienotība) vadītā valdība krita 27.novembrī, Ministru prezidentam atkāpjoties no amata un uzņemoties atbildību pēc Zolitūdes notikumiem. Jaunās valdības koalīcijas veidošanā nu jau pavisam droši tiek apspriests variants par plašu koalīciju, iesaistot arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), par kuras aizkulišu “diedziņu raustītāju” uzskatāms oligarhs un Ventspils vadītājs Aivars Lembergs. 

“Šā iemesla dēļ neredzu sev vietu nedz jaunajā koalīcijā, nedz arī Saeimā. Esmu pieņēmis lēmumu atteikties no deputāta mandāta un atgriezties privātajā biznesā, kur Latvijai pašlaik varu palīdzēt vairāk,” izteicies Sprūdžs, kurš, būdams ministra amatā, nesekmīgi mēģināja atlaist arī Lembergu.

Sprūdžs uzskata, ka viņš piedalījies citas Reformu partijas (RP) veidošanā. “Tagad ir skaidrs, ka nākamā koalīcija un tās valdība ne ar ko neatšķirsies no tā saucamās “vecās politikas”, kur visu nosaka nevis idejas, bet politiski darījumi. Uzskatu, ka RP vadība, iesaistoties šajā spēlē, ir diskreditējusi Valda Zatlera rīkojumu nr.2. Šī iemesla dēļ neredzu sev vietu nedz jaunajā koalīcijā, nedz arī Saeimā. Esmu pieņēmis lēmumu atteikties no deputāta mandāta un atgriezties privātajā biznesā,” pirmdien paziņoja Sprūdžs.

Sprūdžs par savu demisiju no ministra amata paziņoja jau septembrī, bet amatu atstāja tikai 1.decembrī. Pēc tam kļuva zināms, ka tas noticis tā dēvētā RP kodola spiediena rezultātā.

2011. gadā notikušajās 11. Saeimas vēlēšanās Sprūdžs bija RP premjera amata kandidāts.

Zatlera rīkojums noveda pie nozīmīgām sekām – ārkārtas vēlēšanām 2011.gada rudenī, kurās tika ievēlēta 11. Saeima. Valdošajā koalīcijā pirmo reizi kopš deviņdesmito gadu vidus nenonāca ar tā sauktajiem oligarhiem – Andri Šķēli, Aivaru Lembergu un Aināru Šleseru – saistītas politiskās partijas.

 

Komentāri (30)

Timurs Čuntonovs 09.12.2013. 14.54

Kā ministrs Sprūdžs faktiski bija nulle.

+2
-2
Atbildēt

0

Vineta 09.12.2013. 13.54

Biznesam, atšķirībā no Latvijas valsts, ir zobi. Nokodīs tam defektīvam Zatļera līdzskrējējam, galvu.
Ja vien “skonto būve” par ” gudrona dīķu” afēras atbalstīšanu, nepiešķirs kādu “amatiņu”(stipendiju).

+1
-4
Atbildēt

1

    Vineta > Vineta 09.12.2013. 15.07

    Iemesls, kāpēc tam mērglim bija jānoturās ministra krēslā līdz 1. decembrim:

    SIA Skonto būve pārstāve telefona sarunā bilst, ka dokumentācijā uzrādītie un darbu veicēju veiktie mērījumi par piesārņojuma koncentrāciju krasi atšķīrušies, tāpēc tagad jāmaina tehnoloģijas un projekts sadārdzināsies. Darbu grafiks paliks nemainīgs, bet naudu vajadzēs vairāk.
    http://lr1.latvijasradio.lv/lv/raksts/krustpunkta/sarezhgjiijumi-inchukalna-gudrona-diikju-likvideshana.a26400/
    22 miljoni par jau tā bez konkursa Vējoņa uzdāvināto līgumu bija par maz, bija jāizspiež no valsts vēl pārītis?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu