FOTO: LOK iepazīstina ar Latvijas tērpiem Soču Olimpiādē • IR.lv

FOTO: LOK iepazīstina ar Latvijas tērpiem Soču Olimpiādē

25
Soču olimpisko tērpu prezentācijā. Publicitātes foto

Pirmo reizi atsevišķa apģērbu un aksesuāru līnija ir izveidota arī līdzjutējiem

Nākamā gada Soču ziemas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas tērpu dizains un krāsas ļaus valsts pārstāvjiem Olimpiādē izcelties, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un piesaistītā modes māksliniece Natālija Jansone.

Soču ziemas olimpisko spēļu laikā olimpiskā komanda tērpsies Latvijā ražotā atpūtas un brīvā laika apģērbā, ko komandas vajadzībām sagādājis trikotāžas uzņēmums “OT Stils”, kā arī sporta un iesildīšanās tērpos, ko veido Latvijas sporta ekipējumu ražošanas kompānija “Bars”. Savukārt olimpiskās komandas silto ziemas apģērbu – slēpošanas jakas, bikses un citus aksesuārus – nodrošina Somijas sporta ekipējuma uzņēmums “Halti”, ziņo LETA.

“Latvijas delegācija ar saviem tērpiem olimpiskajās spēlēs noteikti izcelsies. Tajos esam izmantojuši dabas zīmes. Arī dzintars dos papildu spēku, lai Sočos sasniegtu augstākos rezultātus,” tērpu prezentācijā teica Vrubļevskis.

Atpūtas un brīvā laika tērpus, kas kalpos arī kā parādes formas, olimpiskās komandas vajadzībām speciāli ir veidojusi Jansone. Savukārt komandas kopējo dizaina konceptu ir izstrādājis mākslinieks Gvido Zālītis.

“Rezultāts tērpiem ir brīnišķīgs. Lieliski izdevusies tieši galvenā krāsa. Domāju, Latvijas delegāciju pamanīs un nevarēs sajaukt ar nevienu citu,” izcēla Jansone. “Krāsas ir specifiskas, tāpēc Latvija būs pamanāma. Šie tērpi ir radīti, lai sportisti justos ērti, omulīgi un silti.”

Pirmo reizi atsevišķa apģērbu un aksesuāru līnija ir izveidota arī līdzjutējiem. Tajā iekļautie apģērbi ir vienotā dizainā ar Latvijas olimpiešu parādes un sporta tērpiem. Trikotāžas apģērbi ir ražoti Latvijā, uzņēmumā “OT Stils”, izmantojot dabīgus materiālus, krāsas un unikālu Jansones īpaši Olimpiādei veidotu apģērbu dizainu.

“Tērpi ir izcili. It sevišķi brīvā laika tērps no garīgā un estētiskā viedokļa ir ļoti izdevies,” tērpus slavēja arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. “Es jau sākumā teicu, ka nacionālo krāsu klātesamība tērpos nav kaut kas tāds, kas būtu iecirsts kā akmenī. Šoreiz šīm krāsām ir ļoti lielisks pamatojums. LOK kļūda bija tā, ka amatvīri nesāka par to sabiedrībai stāstīt jau savlaicīgi. Ideja kā tāda ir ļoti laba – paņemt līdzi visu mūsu dabas spēku. Ticu, ka tas mums dos papildu spēku un aizsardzību. Latvija šajos tērpos izskatīsies ļoti labi.”

Septembrī lielu ažiotāžu izraisīja konkurss par ziemas jaku, vējjaku un termoveļas piegādi. Toreiz ažiotāžu izraisīja gan fakts, ka Latvijas delegācija Soču olimpiskajās spēlēs ģērbsies oranžās krāsās, kaut arī iepirkuma rīkotāji apgalvo, ka krāsa būšot drīzāk dzeltena, gan arī tas, ka publiskajā iepirkumā norādīti teju identiski apģērbu paraugi kā “Halti OY” jaunajā ziemas katalogā. Publiskajā iepirkumā uzvarēja tieši Somijas kompānija “Halti OY”, kas bija vienīgā pretendente.

(papildināta ar foto)

Komentāri (25)

dace_ampermane 05.12.2013. 17.37

Ar laiku pieradīsim. Grūti iedomāties ASV tērptu zaļā, pelēkā un brūnā vai arī franciju oranžā, sarkanā un zilā [var sajaukt ar Armēniju]. Latvijā nojūgušies, lai tikai nekas nebūtu nacionāli. Tieši mūsu sarkanā karoga krāsa neatgādina NEVIENU citu sarkano. Te nu kaut kādi pajoliņi meklē jaunas izteiksmes. Muld par dzintaru, miglu egļu gatvē un ar mani atkal runā kaijas. To taisa gandrīz vai slepeni un tad pēkšņi visus apstulbina. Ko pamatskolnieks domās skatoties sporta sacensības? Tā mēs audzinam UN IZ audzinam. Muļļas un ķēmi!

+14
-1
Atbildēt

5

    efeja60 > dace_ampermane 06.12.2013. 03.22

    Tās ir šausmas. Dzirdēju, ka cilvēki tos jau nokristījuši par sētnieku tērpiem. :D

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dace_ampermane 05.12.2013. 18.58

    Man tie tērpi liekas glīti, bet absolūti nepiemēroti Latvijas Olimpiskai izlasei.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    kkristaps > dace_ampermane 06.12.2013. 06.13

    Tā dzeltenā krāsa atgādina bērnībā laukos redzēto cāļu izkārnījumu krāsu, nevis dzintaru.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > dace_ampermane 05.12.2013. 17.58

    Es arī neesmu speciālists, bet man fotoattēlā redzamie tērpi liekas izcili neglīti.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dace_ampermane 05.12.2013. 17.54

    klejotājs. Neesmu speciālists, bet domāju līdzīgi.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Ojārs 05.12.2013. 18.10

Nezinu. Tās krāsas man atgādina kaut ko no Ziemeļamerikas pamatiedzīvotāju tautas tērpiem. Latviešiem nepiestāv.

+7
-1
Atbildēt

0

jmaklakovs 06.12.2013. 00.10

Pareizi! Nevar taču braukt uz Krieviju tērpušies nacionālajās krāsās. Ko Putins padomās! Ak jā – tās sarkanbaltsarkanās LOK zīmītes arī jānovāc – neesam taču fašisti!

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu