Sudraba, Šlesers un Repše Holivudas šausmenē • IR.lv

Sudraba, Šlesers un Repše Holivudas šausmenē

144
Inguna Sudraba preses konferencē, paziņojot par tautas kustības veidošanu. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64
Aivars Ozoliņš

 

Naktis kļūst garākas un tumšākas. Politikas krēslas zonā rosās ērmoti tēli. Mākslīgā intelekta alķīmiķis Repše nākamnedēļ sintezēšot partiju. Ilgi konservētā kontroliere Sudraba pagājušonedēļ bija no restorāniem izgājusi pa virtuves durvīm pie tautas. Buldozers Šlesers eļļo savu grīdā ierūsējušo pedāli.

Desmit mēnešus pirms vēlēšanām izbijušos un netapušos politikas personāžus kustina divi saistīti spēki. Pirmkārt, mūžīgie kā politika “reitingi”. Otrkārt, pirms katrām vēlēšanām karstākais jautājums, vai Latvijas valdībā būs pārstāvēta Kremļa svētīta partija.

“Reitingu” parasto svarīgumu pašlaik pastiprina tajos noslēptais milzu kumoss – par Reformu partiju gatavs balsot tikai apmēram 1 procents vēlētāju, tātad iepriekšējās vēlēšanās partijas iegūtās 22 vietas Saeimā acīmredzot būs izliktas pārdalīšanai.

No Zatlera partijas mantojuma pārdales var būt atkarīgas Saskaņas centra izredzes ietapt valdībā pēc vēlēšanām. Taču diezin vai tam pietiktu ar to daļu, kuru SC dabūtu, ja piecu procentu barjeru pārvarētu un visus Reformu partijas pirms diviem gadiem iegūtos mandātus proporcionāli savā starpā sadalītu pārējās pašreiz parlamentā pārstāvētās partijas. Saskaņas centram nākamajā Saeimā vajag “mazo partneri” ar lielo “zelta akciju”.

Politiskie zombiji un homunkuli snaikstās pēc šīs zelta akcijas. Lai cik ļoti citāds Einars Repše ir nekā Ainārs Šlesers un cik savrupi patīga Inguna Sudraba, viņiem kopīgais ir iespēja un vēlme kļūt par vēsturiski izšķirīgo Saskaņas centra piedēkli, kurš nodrošinātu Putina partneriem vietu Latvijas valdībā.

Enerģijas fiktīvā kustība

Latvijas faktu jaunākajā aptaujā starp esošām un topošām partijām bija ielikts arī “I.Sudrabas saraksts”. Šāda saraksta nav un droši vien nekad nebūs. Tik un tā par to ir gatavi balsot 6,3 procenti vēlētāju. Paradoksālākais – būs gatavi balsot tikmēr, kamēr šāda saraksta nebūs. Valsts kontrolē sakrātais Sudrabas “reitings” izčākstētu, līdzko viņa tiešām sāktu veidot partiju.

Sudrabas preses konference pagājušonedēļ solījās kļūt par Latvijas politikas pēdējā “baltā zirga” seglošanu. Bijusī valsts kontroliere ir palikusi vienīgā vai vismaz pašlaik pēdējā, ko daļa vēlētāju iedomājas esam glābēju un saulītē vedēju, pirms viņa vispār jebko darījusi politikā vai pat tikai pateikusi, ko darīs. Pēdējā, kas personificē daļas sabiedrības ticību “visas tautas vēlēta prezidenta” un tam līdzīgu brīnumu spēkam politikā.

Sudrabas parādīšanās tautai 27.novembrī bija katastrofa – Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo glābēju bēru dienā un ar viņai piebiedroties atteikušos prominenču sarakstu. Bet benefices beigās pienākusī vēsts, ka premjerministrs Valdis Dombrovskis atkāpies no amata, izrādījās viņai pat fiziski nepanesama.

Lai paliek pašas kontrolieres ziņā, kā ar elementāru cilvēcisku līdzjūtību sader politikas taisīšana kapos. Toties izskatās, ka paliek pagātnē laiki, kad netrūka mākslas un kultūras darbinieku, kuri bija gatavi aizdot savu vārdu apšaubāmiem politiskiem projektiem. Sudrabai kurvīti iedevušo cilvēku itin garā saraksta priekšgalā publiski minēti Raimonds Pauls, Jānis Peters, Jānis Streičs. TV3 raidījumam Nekā personīga izdevās viņu uzfilmēt pusdienojam restorānā ar Aināru Šleseru, bijušo premjerministru, tagad būvnieku lobētāju Valdi Birkavu un bijušajiem Latvijas ceļa darboņiem Ati Sausnīti un Druvi Skulti.

Vēl ir miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kas palīdzējis Sudrabai iesaistīties kādā noslēpumainā fizikāli enerģētiskā uzņēmējdarbībā, par kuru zināms tik vien, ka tā būšot ar lielu pievienoto vērtību. (Par sliktām un labām enerģijām Sudraba runā labprāt, bet vislabākās enerģijas fontāni viņai laikam ir Jaunā viļņa balagāns pamīšus ar Krievijas vēstniecības rīkotiem pasākumiem ar kaimiņvalsts spiegu un ietekmes aģentu piedalīšanos.) Kā bija skaidrojis cigāru kodolfiziķis Krūmiņš, Sudrabas partija tapšot tāpēc, ka “nevienai varas partijai nav Latvijas nākotnes vīzijas” un “austrumu kaimiņš ir pataisīts par Holivudas šausmenes lelli, no kuras jābaidās un jāmūk”.

Sudraba uzreiz noliedza, ka veidošot partiju. Bet preses konferencē uzstāja, ka pati neveidošot arī nekādu “tautas kustību”. Tai būšot tapt pašai no sevis, kad mēs katrs atmodīsimies un uzcelsim “laimīgu Latviju, kas pārveidos visu pasauli”.

Sudrabas “vīzijām” un solījumiem “vienot tautu” pat piecas minūtes ir par daudz, kā parāda, piemēram, viņas 20.janvāra Doma laukuma sprediķis “Par tautas dzīvību” (“šodien jūsu priekšā nolieku izvēli – svētību vai lāstu, dzīvību vai nāvi”). Cik tukšas izrādās esam šīs vīzijas un cik ļoti nekāds politiskais piedāvājums, kad runā ilgāk, var pārliecināties, izlasot Sudrabas interviju žurnālam Ir īsi pirms valsts kontrolieres amata pilnvaru termiņa beigām janvārī. (“Es varbūt neprotu tā atbildēt, man visu laiku iznāk atkārtot vienu un to pašu.”)

Polittehnoloģiju kino plurālisms

Sudraba diezin vai kļūs par Saskaņas centra “zelta akcijas” turētāju. Viņas vienīgais politiskais resurss ir no iepriekšējā amata mantotais “reitings”, bet to var uzturēt tikmēr, kamēr viņa pati neparādās vēlētāju priekšā. Tāpēc viņas izmantošanas iespējas Saskaņas centra un oligarhu polittehnologiem ir ierobežotas.

Var mēģināt izspēlēt variāciju par Zaļo un Zemnieku savienības triku ar fiktīvo “premjerministra kandidātu” Aivaru Lembergu. Ne Lembergs kandidēja Saeimas vēlēšanās, ne gribēja, ne varēja kļūt par premjerministru, tomēr dažas papildus vietas Saeimā “zaļajiem zemniekiem” palīdzēja iegūt. Tiesa, veiklais demagogs pats piedalījās premjerministra kandidātu diskusijās, bet Sudrabai tas būtu graujoši.

Saskaņas centrs vai kāds no tā palīgspēkiem drīzāk varētu uzdot Sudrabu par savu “prezidenta kandidāti”, ko, šķiet, arī pati no visiem amatiem vienīgo gribētu. Izredžu to iegūt nav, toties varētu turpināt stāstīt draudzīgiem medijiem par enerģijām, sajūtām, vīzijām un rokdarbiem. Kazi, dažs latviešu vēlētājs uzķertos.

Tāpat daži varbūt balsotu arī par Repšes partiju, ko iecerēts dibināt 15.decembrī. Tomēr viņa attīstītāju – baņķiera Valērija Belokoņa, vēja un biodīzeļa magnāta Donāta Vaitaiša, naftinieka Olafa Berķa un citu – šajā politiskajā projektā iegrūstā nauda, kā pašlaik izskatās, būs vējā izmesta. Aptaujas rāda, ka pēc masīvas reklāmas kampaņas Repše nu ir vairs tikai knapi 1 procentu vērts. Grūti iedomāties, kā viņš varētu piecos vēlēšanu apgabalos aizvilkt līdz zelta 5 procentiem sabiedrībā maz zināmu vai odiozu personu sarakstu svinu.

Tad jau labākas izredzes Šleseram, kas mēģina atgriezties politikā pa labi iestaigātu taku – nesen iestājies pašvaldību vēlēšanām šogad salipinātajā sīkpartijā Vienoti Latvijai! (nosaukums vien parāda mērķi “ķert uz muļķi” – tā kā Visu Latvijai!, tā kā Par labu Latviju!), bet jau šonedēļ tikšot ievēlēts par tās priekšsēdētāju.

Tālākais ir naudas un tehnisku manipulāciju jautājums – bloķēties ar pagastveču aliansēm vai citādiem oligarhu projektiem vai strādāt vienam kā “buldozeram un krānam lidostā”. Tomēr vēlreiz apmuļķot vismaz piecus procentus vēlētāju diezin vai izdotos. Jūrmalgeitas buldozerveidīgās raķetes un Saeimas padzīšanas galvenā vaininieka tēls vēlētāju atmiņā varētu būt vēl gana spilgts.

Kleini tie baltie un tumšie zirdziņi Latvijas jaunāko laiku politikā. Suga ir degradējusies un izmirst. Savulaik Ingrīda Ūdre ar vienu gandrīz vai tika līdz Eiropas Komisijai, pašlaik vēl Iveta Grigule ar to pašu vai citu cer kaut ko sev dabūt par Bermonta padzīšanu no Rīgas, taču tie ir tādi margināli privāti pūliņi. Lielajā Maskavas politiskā kino šausmenē Zolitūdes uzvarētāja Ušakova sabiedrotos tēlo lietotos dvieļos satinušies politikas zombiji un puscaurspīdīgi spoki.

 

Komentāri (144)

ligakalnina 08.12.2013. 08.47

Principā, tā ir Latvijas traģēdija, ka trešā daļa vēlētāju mums balsos par SC, praktiski, jebkurā gadījumā, un, no atlikušajām divām trešdaļām labi ja puses zina, par ko balsos, otra puse tā arī nav sapratusi, ka ideāli dabā nepastāv, un jābalso pēc mazākā ļaunuma principa, nevis par kārtējiem saulvežiem, un “mazākais ļaunums” būtu V, ar visiem tās trūkumiem un, visai nosacīti, NA, lai kā man arī nepatiktu šī partija, Lembega ZZS ir daudz lielāks ļaunums, kaut, daudz viltīgāks, pie kam ZZS un SC vienmēr bijuši kā cimds ar roku, un cits citu atbalstījuši.
Un par SC vispār nerunājot, pēc tā valdīšanas RD pēdējām ilūzijām vajadzētu pazust.
RP, izskatās, var norakstīt, kā Zatlers to radīja, tā pats arī “nokāva”, var jau pārmest citiem nepietiekamu RP atbalstu, bet, principā, tās liktenis izšķīrās pēc visiem zināmā Zatlera gājiena, ta jāatzīst.
Tie, kas taisās nebalsot vispār, var būt droši, ka vislielāko paldies par to viņiem pateiks SC , jo mazāks skaits vēlētāju piedalīsies, jo lielāks % būs SC, jo tam ir stabils elektorāts, kas ies un balsos.
Par Sudrabas utt. “partijām” pat runāt nav vērts, cerams, tās neparvarēs 5% barjeru, mums visas partijas, drīzāk, vairāk vai mazāk, ir tikai interešu grupas, bet, šīs jau nu noteikti.
Principā jau cilvēkam, kas orientēts uz Rietumu kultūru, izņemot V, vispār nav par ko balsot, pārējās partijas mums ir vai nu absolūtie populisti, kas tēlo nacionalistus, un apkalpo MNA un arī Lembergu, vai nu ar visām iekšām Lembergam piederošie zombiji, kas tēlo “zaļos”, “zemniekus” un “konservatorus”, un par SC viss saprotams, pēc Ušakova darbības RD skaidrs, ka SC ideāls ir provinciāla Kriievijas guberņa bez jebkādas brīvas preses, ar visaptverošo admin. resursu, korupciju, biznesa politisko kontroli, utt., un viņa mērķauditorija ir cilvēki, kas ir samērā nabadzīgi, ko var nopirkt ar kādiem pabalstiem, brīvbiļetēm, utt., un otra daļa, protams, uz Krieviju un Kremli orientēti cilvēki.

+55
-3
Atbildēt

11

    Ieva Aile > ligakalnina 08.12.2013. 16.45

    Es pēdējā laikā esmu sapratis pretējo – turpinot balsot par mazāko ļaunumu, mums nav nekādu cerību izkļūt no purva.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 08.12.2013. 21.30

    Ar kādiem pārējiem,fikseri?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 09.12.2013. 00.01

    Dzeris būs sācis domāt?
    Klau, pastāsti par tiem MNA noziegumiem kaut ko konkrētu un objektīvi salīdzini ar Liepājas metalurgu, piemēram…
    Es nesaku, ka viņi visi ir balti un pūkaini, taču arī advokāti, policisti, celtnieki, tirgotāji, gāzenieki, baņķieri, BMW braucēji arī tādi nav. Taču tu MNA loma tiek “nedaudz” pārspīlēta…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 09.12.2013. 12.54

    “tā ir Latvijas traģēdija, ka trešā daļa vēlētāju mums balsos par SC, praktiski, jebkurā gadījumā” – šajā teikumā izteiktā doma ir jāformulē savādāk, precīzāk: “tā ir Latvijas traģēdija, ka nav veikta Latvijas deokupācija un dekolonizācija, un tāpēc trešā daļa vēlētāju sastāv no naturalizētajiem okupantiem, kolonistiem un viņu pēctečiem, kas balsos par SC, praktiski, jebkurā gadījumā”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    l_abola > ligakalnina 10.12.2013. 14.34

    Malacis, džeri! No manis uzslava!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 08.12.2013. 11.13

    dzeris49. Šodien raksti skaisti, bet kas būs rīt? Vai rīt atkal ZZS nebūs pieņemamāka kā NA?:)

    +16
    -7
    Atbildēt

    0

    Iluta Krūmiņa > ligakalnina 08.12.2013. 12.39

    Jācer vien ka olimpisko spēļu izzāģēšana, vai kāds cits notikums korupcijas purvā iegrimušajā Krievijā tuvākajā laikā spēs aktivizēt iedzīvotājus izdarīt ko līdzīgu Ukrainā notikošajam, jo taču var, ja grib. Putina režīma maiņa būtu iespējams labākais kas notiktu Latvijas politikā.

    Krievijas finansiālie rādītāji un prognozes pasliktinās ar katru dienu, man negribas ticēt, ka kungu režīms kurš balstās uz dabas resursu augstajām šī brīža cenām, spēs ilgi pastāvēt. Tautai taču kādreiz tas apniks? Vai ne?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    Evita > ligakalnina 08.12.2013. 10.41

    Nu vienkarsi perfekts komentars.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    Nika > ligakalnina 08.12.2013. 20.30

    Slikti sapratis esi. Mazākais ļaunums tieši ir vienīgā cerība. Ar pārējiem ir pa taisno purvā un Grieķijas variants.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 08.12.2013. 11.49

    NA un tās atsevišķie biedri, brīžam, tā nokaitina ar savu uzvedību un izdarībām, ka ne to vien gribas uzrakstīt, bet, vēsu prātu jau skaidrs, ka ZZS ir daudz bīstamāki.

    +28
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 08.12.2013. 13.49

    Ukraiņu lielākais daļai, tomēr, vajadzīgas brīvības, tie nav vwergi pēc savas mentalitātes.
    Par krieviem kā cilvēkiem nevaru pateikt nevienu sliktu vārdu, bet, vairākumam Krievijas krievu nav vajadzīgas nekādas brīvības, pēc visām aptaujām vairākums uzskata, ka arī nekāds parlaments nav vajadzīgs, “cars”( prezidents, Putins, jebkurš cits) varētu vadīt valsti caur “ukaziem”, “kārtība” ir svarīgāka par brīvībām ( kaut, bez brīvības un strādājošām institūcijām nevar būt arī kārtība), 80% uzskata, ka armija un policija ir svarīgākas lietas, kā medicīna un izglītība, tie paši 80% uzskata, ka dzīvo ienaidnieku ielenkumā, ap 75% inf. saņem tikai no TV un tic tai ( tāpēc jau tāds rezultāts).
    Arī to Putinu, kura galvenās īpašības ir demagoģija, nekaunīga melošana, sīkumains atriebīgums un bailes no jebkuras opozīcijas, vēl arvien bez ierunām atbalsta apmēram 50%.
    Pie kam pat tie, kuri protestēja, nu ir iebiedēti un negrib riskēt ar brūivību.
    Ukrainā pēc protestētāju vardarbīgas izdzenāšanas uz ielas izgāja ap miljons cilvēku, Krievijā – neviens, pat pēc to arestiem un absurdām apsūdzībām.
    Lai Krievijas sab. sāktu aktivizēties, tur jānotiek kaut kam briesmīgam, kamēr naftu un gāzi pārdos, un TV turpinās zombēt un debilizēt iedz., viss tur paliks, kā ir.

    +23
    0
    Atbildēt

    0

peerku 08.12.2013. 09.36

Ja varētu, pieliktu plusiņu autoram par pirmās rindkopas tēlainību, īpaši:
“Ilgi konservētā kontroliere Sudraba no restorāna izgāja pa virtuves durvīm pie tautas. Buldozers Šlesers eļļo savu grīdā ierūsējušo pedāli.”

+38
-2
Atbildēt

1

    reksa > peerku 08.12.2013. 12.21

    Jā, Ozoliņa raksts ir labs.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 08.12.2013. 09.22

Šajā bēdu ielejā ir tomēr divi cerību stariņi:

1. Zatlera lielais atbalstītāju pulks viņu faktiski pilnā sastāvā pameta pēc slavenajiem tankiem, kas nozīmē, ka viņiem NAV vienalga un ka viņi noteikti skatīsies uz kuru pusi nākamais baltā zirgā jājējs viņus vedīs! Tāpēc uz viņu vakantajām balsīm var cerēt jebkurš izņemot Putinu, Šleseru un co.

2. Šlesers neņēma vērā to, par ko rakstīju augstāk un nogremdēja savu jauno lolojumu laicīgi.
Tanki = sēdēšana pie viena galda ar diktatoru Putinu.

+36
-2
Atbildēt

20

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 14.23

    Dzeris: “Un tai RP bija ne sliktas idejas”
    :)))
    Tiešām? Nosauc kaut vienu?

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > jmaklakovs 08.12.2013. 14.12

    Man arī šķiet, ka pēc nākamajām vēl. liberāļi noskaņotus cilvēkus var gaidīt liels šoks.
    V tiešām ir arī liels negatīvais reitings, un par to daudzi nebalsos.
    Un tai RP bija ne sliktas idejas, un ir tur arī sakarīgi cilvēki, bet,, izskatās, ar to ir cauri.
    Pat ja viņi tagad uzceptu kādu jaunu partiju ar kādu jaunu lokomotīvi, nevaru tikai iedomāties, kas tas būtu, un bez Zatlera, arī izredzes vājas, bet, varbūt, pamēģināt kaut ko vajadzētu, varbūt, kopā ar tiem DP?
    Kaut, Latvijā tas liberālisms vispār nav īpaši modē.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    anete piņķe > jmaklakovs 12.12.2013. 06.34

    Pievienojos dzeris49 viedoklim par Ķīli. Kad Ķīlis iesāka amatā, mana pārliecība bija, viņš nevarēs pavekt reformas, jo tiks noriets, jo ir bīstams izglītības establišmentam ; to atkārtoju daudzreiz. Gandrīz visa sākotnējā kritika bija par darba stilu un nevis par reformām. Dažu izglītības establišmenta redzamu prsonību kritika bija histēriska. Andžs (neesu RP biedrs)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    peerku > jmaklakovs 08.12.2013. 18.07

    > dzeris49

    “bez Zatlera izredzes vājas”?!

    Ar Zatleru pašnāvība. Man pagāja ilgs laiks, kamēr sāku novērtēt dažus Zatlera RP cilvēkus, jo sākumā un ilgi pēc tam uz viņiem krita Zatlera, pašlabummeklētāja, netīrā ēna.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > jmaklakovs 08.12.2013. 22.11

    DD1 – Laikam, neprecīzi izteicos, gribēju teikt, ka tai partijai jābūt bez Zatlera, nevis, ka izredzes vājas bez Zatlera, skaidrs, ar Zatleri vispār nav izredzes.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > jmaklakovs 08.12.2013. 15.55

    Un kā tu iedomājies to reformu veikšanu, ja Saeima pat jauno AIP ievēl to pašu veco, pieķertu blēdībās un nelikumībās, un tas ir pretēji IZM viedoklim, tā pilnībā sabotējot Ķīļa iespējas veikt kādas reformas?
    Un tas viss neskatoties uz to, ka Ķīli atbalstīja daudzas augstas amatpersonas, bet, tikai ne tās, kas pārstāvēja AI, jo tām nekādas reformas nebioja vajadzīgas.
    Par tām krievu skolām jā, bet, tas neattiecas uz AI.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > jmaklakovs 08.12.2013. 14.45

    2. Šlesers neņēma vērā to, par ko rakstīju augstāk un nogremdēja savu jauno lolojumu laicīgi
    =========
    Šlesers neko nenogremdēja. Ja vēl nezini, tad Šlesera jaunā partija piedalīsies vēlēšanās vienā sarakstā ar SC un iespējams, ka Šlesers būs premjera kandidāts no kopējā kremļa saraksta.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 16.57

    Acīmredzot, nemācēja Ķīļa kungs pārliecinat Saeimas vairākumu, ka viņam ir konkrēts darbības plāns, nevis tukša gaisa tricināšana. Būs kārtīgi pasvinējis pirms Saeimas sēdes. Ko lai dara, ka tādu paģirainu neviens neņem par pilnu?
    Nu, ļoti nepiemērotu personāžu RP izvirzīja par IM. Arī tagadējam krēsls par augstu.
    Nezini, tai partijai soliņš tik īss? :))

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > jmaklakovs 09.12.2013. 00.56

    A.Ozoliņš: “Naktis kļūst garākas un tumšākas. Politikas krēslas zonā rosās ērmoti tēli. Mākslīgā intelekta alķīmiķis Repše nākamnedēļ sintezēšot partiju. Ilgi konservētā kontroliere Sudraba pagājušonedēļ bija no restorāniem izgājusi pa virtuves durvīm pie tautas. Buldozers Šlesers eļļo savu grīdā ierūsējušo pedāli…
    …Saskaņas centram nākamajā Saeimā vajag “mazo partneri” ar lielo “zelta akciju”. Politiskie zombiji un homunkuli snaikstās pēc šīs zelta akcijas…
    …Lielajā Maskavas politiskā kino šausmenē Zolitūdes uzvarētāja Ušakova sabiedrotos tēlo lietotos dvieļos satinušies politikas zombiji un puscaurspīdīgi spoki.”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    skaisti, izcili. labs vērojums, labs raksts.
    bilde līdzīga vampīru saietam uz PPL dibināšanas kongresu. Stendzenieks savu tēlu galeriju, pie galdiem sēdošos dalībniekus bija izgaismojis ar kontrastīgām punktgaismām uz asinssarkaniem paklājiem visur fonā, perfekta murga sajūta, realitāte teleportējusies. atceramies, – Ulmanis skrien metrīgiem soļiem uz gaismu un nākotni, uz pjedestālu un tribīni. daudzko mēs vēl redzēsim jo arī šoreiz partijām labākie stilu meistari ir angažēti.
    http://www.aliens.lv/z-civil/2164-zaks-de-mole-1292-1314-g
    http://www.la.lv/asv-zinatnieks-venters-cer-megene-radit-pat-citplanetiesus/
    pārsteidz un priecē kāda vienprātība IR sabiedrībā uz šo tēmu.
    līdzīgs stāvoklis pēdējo reizi bija pieredzēts tikai pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām 2011. septembrī.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 17.44

    Skolas ir tiešā IM atbildības sfēra, ne mazāk svarīga, ja pat – ne vairāk, kā AI.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > jmaklakovs 08.12.2013. 13.15

    Diemžēl pie pašreizējās vēlēšanu sistēmas jaunas partijas radīšana ir vienīgais kā normāli pacelt balsis, jo cilvēki diemžēl balso par lokomatīvēm. Ja cilvēku balsotu par konkrētu cilvēku konkrētā apgabalā, jā, jaunas partijas dibināt nevajadzētu.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > jmaklakovs 08.12.2013. 12.29

    Jā, tas ir diezgan svarīgs punkts. Ja tā paskatās, tad gatavība balsot par Sudrabu ir ļoti līdzīga problēma – pārsvarā SC un Sudrabas elektoriāts pārklājas. Ozoliņš labi iezīmēja šīs dāmas problēmas.

    Manuprāt valstiski domājošiem latviešiem un krieviem nav jāskatās šo ķēmu virzienā, bet ir vai nu jāstutē RP atpakaļ, vai nu jāspēj veidot kaut kas labāks… Vēlēšanas izšķirs tas, ka būs maz sakarīga piedāvājuma, kā rezultātā cilvēki var vienkārši neaiziet un nobalsot. Līdzīgi kā šī gada RD vēlēšanās.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > jmaklakovs 08.12.2013. 13.13

    RP pēdējo reitingu pazaudēja, jo tā sevi praktiski nereklamēja kā partija. Vienotība visu laiku par sevi atgādina kā veidojumu.

    Par sodīšanu – manuprāt pietiktu to ka viņi zaudētu balsis, bet Saeimā tomēr tiktu. Mācība būtu gūta, bet būtu vēl viens centriski labējs spēks, ar ko Vienotība un līdzīgi domājoši politiķi varētu runāt. Ozoliņa raksts ir par to, ka vieta tukšā nepaliks, un tā jau ir tā lielākā problēma. Nav jau ko vieta daudz likt. Par Vienotību tik daudz nebalsos, Dombrovskis tomēr ir jau noguris, partijai ir vajadzīgs jaunu spēku pieplūdums, var jau būt ka kāds tomēr savāksies. NA – ar savu nekonsistenci un mētāšanos atbaida pragmatisko vēlētāju. Kā tas var būt ka partijai, kas sevi prezentē tik skaļi, ir tik īss rezervistu soliņš?

    Bet nu skaidrs, ka RP pati šobrīd raugās uz sadalīšanos un izformēšanos. Izšķiesta iespēja. Žēl.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 15.05

    Pateikt, ka AI vajadzīgas reformas, lielu gudrību nevajag. Spēt noformulēt reformu būtību un spēt tās realizēt, tas ir pavisam, kas cits. To nespēja ne Ķīlis, ne tagadējais ministrs.
    Toties abi – gan Ķilis, gan Vj. Dombrovskis ir absolūti vienaldzīgi, es teiktu – noziedzīgi izdabājoši, pretvalstiskām darbībām krievu skolās.
    Neredzu ne vismazāko pozitīvo efektu no šiem RP ministriem.

    +15
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > jmaklakovs 08.12.2013. 14.50

    Vienu nosaukšu, kaut, bija arī citas – par to, ka AI vajadzīgas reformas.
    Var jau par Ķīli teikt, ko gribi, bet, viņš bija pirmais politiķis, kas atklāti pateice par tām problēmām un to bardaku, kas tur valda, kas, faktiski, ir tā pati valsts nozagšana caur to “AI mafiju”, kura pārdod nevērtīgus diplomus caur daudzām “augstskolām”, absolūti nedomājot par AI kvalitāti, toties nodrošinot sev bezrūpīgu un treknu dzīvi.
    Tagad, dabiski, viss palicis pa vecam, jo nekādu atbalstu viņš neguva,daļēji, arī tāpēc, neko reformēt viņam neizdevās, pat to AIP, kas bija pieķerta blēdībās, pārvēlēja ar NA, ZZS un V balsīm, pārāk daudzi ir ieintersēti, lai bardaks turpinās.

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > jmaklakovs 08.12.2013. 13.11

    pecisk – vai jau nepietiek eksperimentu ar partiju jaunradīšanām ? Manuprāt solis pilnīgi nepareizajā virzienā …

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 12.54

    pecisk, vienmēr tavi komentari bija izsvērti un prātīgi, bet frāze “… vai nu jāstutē RP atpakaļ…” izklausās ne visai nopietna. Ne to tagad var izdarīt,, ne arī vajag, ja atceramies pēkšņo uzreiz pec vēlēšanām partijas vēlmi iet koalīcijā ar SC. Nedrīkst nesodīti krāpt vēlētājus.

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 14.03

    Reālākais, kā pacelt balsis ir izbeigt partiju pretstāvēšanu un reāls saredzams darbs. Kamēr partijas pirmkārt domās par saviem reitingiem un uzskatīs vēlētājus par muļķiem, būs arvien mazāk sakarīgu cilvēku, kas gribēs iesaistīties partijās, būs aizvien vairāk blēžu un “slepenu “, bet patiesībā skaidri saredzamu, politisko projektu ar ļoti apšaubāmiem mērķiem. Sudrabas mērķi cilvēkiem bija skaidri jau gadus atpakaļ.
    Domāju, ka liela daļa vainas jāuzņemas medijiem, kas katru viņas skaļo paziņojumu ar milzīgu entuziasmu tiražēja. Es nesaku, ka to nevajadzēja publicēt, nē. Es domāju, ka darbu vajadzēja līdz galam padarīt – katru reizi informēt lasītājus, ar ko beidzās tie sensacionālie paziņojumi. Tieši tādā pašā stilā, kā to darīja, ziņojot par sensaciju. Atļaujos vienkāršu piemēru: Ziņa: “Sudraba atklāj milzīgus parkāpumus naudas tēriņos institūcijā A!!!” Un pēc kāda laika cita ziņa: ” Sudrabas “atklājumi” ir izradījušies vien nepareizā ailītē ierakstīti skaitļi, bet tēriņi bija pamatoti!!!”
    Diemžēl steiga, paviršība, nekompetence, nekritiska sensāciju meklēšana, paštīksmināšanās ir neatņemama šodienas žurnālistikas sastāvdaļa.

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > jmaklakovs 08.12.2013. 11.44

    Es domāju, labi, ka nesaprot. Jo vairāk “izgaismosies” pirms vēlēšanām, jo labāk.

    +22
    -2
    Atbildēt

    0

    Andis > jmaklakovs 08.12.2013. 11.09

    Piekrītu gan vienam, gan otram. Lai kāda realitātē ir bijusi Zatlera partijas aizmugure, tie, kas par viņu vēlēja, vēlēja pret SC, ZZS, Šleseru un tamlīdzīgiem elementiem.
    Ļoti interesanti, ka Sudraba un daži citi to nespēj saprast.

    +24
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu